Ortalama 100-200 gr yulav ezmesini tabağa koyup yaklaşık 300 - 350 ml süt dökün ve 5 dk bekleyin . Ardından üzerine bir yemek kaşığı bal dökün . Ondan sonra dilerseniz üzerine ceviz, ezilmiş fındık , kuru üzüm veya fıstık koyabilirsiniz . Benim favorim ; Ceviz ve kuru üzümdür . Tercihler size kalmış . Afiyet olsun .
Demek istemiyorum da , ne için '-' yedim onu açıklayın .
Genelde kısa sürede hazırlanabilen pratik tariflerdir. Mesela 2 olgun muz, 6 yemek kaşığı yulaf ezmesi, biraz bal ve sevdiğiniz kuru meyveleri karıştırarak fırına atıp 10-15 dk gibi bi sürede sağlıklı ve lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz.
2 yemek kaşığı yulaf ezmesine boyunu geçmicek şekilde süt koyun üzerine de istediğiniz bi pekmezden gezdirin ben bi kaç dilim muz da katıyorum. not: diyette değilim, ileriye dönük sağlıklı kalmak için tüketmeye başladım
2 muz ezilerek bir kaba alınır. içerisine 50 gram yulaf, 2 yemek kaşığı kinoa, 10 tane kadar kuru üzüm.
karıştırın güzelce. daha sonra 1-2 damla hindistan cevizi yağını ısınmış tavaya dökün ve yağı biraz ısıtın. daha sonra bir küçük kepçe ile ısınan tavaya dökün. 2 şer dakika iki yüzünü de pişirin. fıstık ezmesi ve haşlanmış yumurta yanında ohh miss.
70 gram yulafa yarım su bardağı sıcak süt ekleyin, yulaf sütü çekince bir tane küçük elma rendeleyin ve bir tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın, afiyet olsun. Elma yerine 1 ya da 2 tane muz dilimleyerekte yapabilirsiniz.
Hangi tarif denenirse denensin, hangi meyve, yemiş ya da içecekle tatlandırılsa tatlandırılsın, her daim lezzetsiz, tatsız tuzsuzdur.
Çiğnemesi bile azap olan tahıl türevi.
Sevmedim, sevemiyorum!
Lapası asla göz kararı yapılmıyor. Bugüne kadar olan onlarca deneyimimden edindiğim sonuç yarım çay bardağına bi yemek kaşığı yulafın denk geldiği, yulaf lapası için. Benim sevdiğim kıvam.
Robottan geçirip un kıvamına getirerek bi çok tarifte kullanabilirsiniz. Genelde tatlı tariflerde kullanılıyor. Ben tuzlu bi tarif vereyim:
1 sb yulaf ezmesini rondodan çekin. 1 yumurta 1 çk tuz atın. 1 yk yoğurt 2dilim beyaz peynir 2 yk zeytinyağı 1 tutam dereotu atın hepsini rondoda çekin. Muffin kalıplarına koyup üstüne çörekotu.
180 derecede 20 dk pişirin.
En sağlıklısından dereotlu pastane poğaçası. Afiyet olsun.
herkes kağıdı kalemi bırakıp geriye yaslansın. en kral tarifi ben yazıyorum.
gerekenler:
büyükçe bir kase
30-40 gram yulaf ezmesi
2-3 kaşık yoğurt
1 veya 2 tane elma
ve tarçın
önce yulafla yoğurdu karıştırıp yumuşamaya bırakıyorsun kardeşim. sonra elmalarını sakince küp küp doğruyorsun ve tarçınlayıp karıştırıyorsun. artık yumuşamış olan yulaf yoğurt karışımına elmalarını da ekleyip keyifle yiyebilirsin.
Tencereye 1,5 klasik su bardağı süt, 100 gr. Yulaf ezmesi koyun ve altını yakın. Isınmaya başlayınca ara ara karıştırın. Kaynamaya yakın isteğe ve kalori hesabınızı uygun kuru yemiş ve kuru meyve ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kapatin ve bir tabağa alın (bu aşamada hala sütü tamamen çekmemiş olmalı) üzerine biraz tarçın ve bir tane muz dilimleyin. Biraz soğuduktan sonra yiyebilirsiniz, afiyet olsun.
Yulaf lapasinin en sevdigim hali sade olanidir. Kucuklugumuzde sık sık yerdik, annemden isterdik bazen. sonra nedense tamamen biraktik. Danimarka kulturunun bir parcasi oldugu icin ozellikle yuvalarda yemek aralarinda cocuklara servis edilen bir yemektir. Belki o yuzden biraktik buyuyunce, yetiskinlerin de yedigi bir kahvaltilik olmasina ragmen. Gecenlerde aklima dustu, tekrar yapmaya basladim. Ara sira sabahlari isbasi yapmadan yapip yiyorum.
Benim kullandigim tarif su:
- 1 desilitre yulaf ezmesi
- 1 desilitre süt
- 1 desilitre su
- biraz tuz
[Turkiye’de 1 desilitrelik ölcekler var mi bilmiyorum. 1 Desilitre 100 ml’ye tekabül ediyor.]
Bunlari, kucuk bir tavada orta-yuksek ateste kaynama noktasina getirdikten sonra, kisik atese getirip lapayi 2-3 dakika surekli karistirarak yapiyorum. Bu kadar. Eger pisirme suresini biraz fazla kacirmissam, lapayi kaseye aldiktan sonra birazcik süt ekleyip yediriyorum. sade haliyle bence super lezzetli oluyor, baska hic bir seye ihtiyaci olmuyor (bence). Babaannem ayri Bir tavada erittigi tereyagini lapanin uzerinde gezdirirdi, “boyle cokkk guzel oluyor” diyerek yerdi, rahmetlik. Ben tereyagsiz yiyor olsam da — yiyecegim butun yulaf lapalari babaannemin canina degsin.
Yulaf lapasi bir, bulgurlu süt corbasi iki, cocuklugumun sevdigim, ama artik cok yapilmayan tatlarindan. Bulgurlu süt corbasini ara sira annemden isterim, Yapar sagolsun. Evde annem disinda bir ben severim zaten, digerleri yemekten saymaz. Onun da tarifini alip ogrenmem lazim.
Sahanda yumurta içine koy. Önce yağ, sonra bundan sonra yumurta. Pişir ye, ama sonra küfür etmek yok. Denedim, güzel değil. Ama yeniyor yani. Yapacak bişey yok.
geceden yoğurtla karıştırıp dolaba koy sabah yeşil elma rendeleyip ye.(ev yoğurduyla iyi olmaz.)
sütle berbat oluyor pişince aynı keza.
ben bıraktım bağırsak gazı ve karın ağrısı yapıyor 2 sene yedim.
yani şimdi bu tarz bir beslenmeye karar verdiyseniz bal ve pekmez yememelisiniz meyve şekeri früktoz vücutta yağa dönüşür basit şekerdir.
yani içine bal pekmez çikolata sosu koyanlar var anlayamıyorum.
yulaf ezmesini bi kaseye dökün. meyveniz varsa doğrayıp içine atın. tercihen çilek muz ya da kivi. sonra bi miktar şeker ve süt döküp karıştırın. sonra hüpletin.
Benim miniko kahvaltıya gelecekmiş. (1.5yaş)
Bu ara çok seçici. Her şeyi yemiyor. Muzlu yulaf lapasını sever diye düşünüyorum ama varsa bebiş için tarifleriniz yeşillendirin lütfen. *