Sözlük içi entry girmem yasaklandığı için hakkında bilgi dolu paylaşımlar yapacağım yemek.
Temel olarak makarna, tahıl ürünlerinden üretilmektedir. Kimi zaman doğrudan undan yapılsa da günümüzde çoğunlukla sert buğdayın kırılması neticesinde elde edilen irmikten yapılmaktadır. Dolayısıyla insanlığın makarna ile tanışmasının yerleşik hayata geçip avcı toplayıcı topluma dair alışkanlıklarını yitirmeye başlamasıyla oluştuğunu söyleyebiliriz.
Yoğurdun ise daha göçebe yaşam sırasında bulunduğu ve karınca yumurtaları sayesinde mayalandığına dair rivayetler mevcut.
Geldiğimiz noktada ise yoğurtlu makarnanın göçebe ve yerleşik hayat kültürlerinin bir sentezi olduğunu söyleyebiliriz. Bak muhsin, yoğurtlu makarna deyip geçtiğin şeyin bile bir tarihi var. Senin daha varlığın bile belli değil.
üzerinde salça sosuyla birlikte daha hazırlarken bile heyecanlandıran lezzettir. spagetti falan demek zengin işi olsa da kelebeklisini daha çok seviyorum ben. mantı tadı veriyor. fakir yemeği falan demek de ayıptır bence. nimet üzerinden maddiyat ölçülmemeli. çeşit çeşit yemeklerin olduğu sofradan daha çok zevk veriyor bana bir tabak yoğurtlu makarna.
üzerine küçük tavada tereyağ ile kızartılan salça sosu döküldüğünde, köşe başı ne olduğu belirsiz olan kalitesiz kebaplardan bin kat daha lezzetli olan bekar ve öğrenci evinin ana yemeği.
Sarmısak artı salça sosu olmadan bir hiçtir. Bir de yoğurt tadı alabileceğiniz, az çok keskin ev yoğurduyla candır.
Ne eti olduğu belirsiz, kalitesiz kebaplardan daha lezzetli ve daha sağlıklı bir ucuz artı pratik yemektir.
makarna zaten tapılası bir yiyecek olduğundan üşengeçliğinize denk geldiyse direkt yoğurtla karıştırıp yapabileceğiniz ve yine efsanevi lezzette olacak olan versiyonudur.
Tam bir doyuruculuk ve karbonhidrat bombardımanı için küp küp doğrayıp kızarttığınız patatesleri alta dizin, üstüne makarnaları koyun. Makarnanın suyuyla ılıtıp özediğiniz sarımsaklı yoğurdu dökün. en üste salçalı baharatlı sos gezdirin. Afiyet olsun.
Acıktım anlatırken allahsizlar.
Önemli not : makarnayı pilav gibi suyunu çektirerek pişirin. Lezzeti içinde kalsın. Suyu makarnanın üstünü tam kapatmayacak şekilde koyarsanız hafif diri kalacak şekilde pişer.