youtube adlı video payaşım sitesine girmek için yapılan çözümlerden girebilmekle sonuçlanan çözümdür.
mozilla ya da chrome kullanıyorsanız: araçlar-seçenekler-gelişmiş-ağ-ayarlar-otomatik vekil sunucu ayarları(URL) yazan yere http://go.navige.com yazarsanız kesin çözüme ulaşırsınız. her ihtimale karşı opendns'den de dns ayarlarını değiştirirseniz cillop gibi olur.
artık böyle bir sorunun olmadığını düşündüğüm durum. zira akşam yemeğinde ne yiyeceğimizi bile sorduğumuz google kardeşimiz bu işe çok basit bir şekilde çözüm bulmaktadır. gün olur onu da kapatırlar o zaman ne halt ederiz bilemem tabi.
şimdi herkes host dosyası demiş etc nin içine atın demiş de milleti bilgilendirelim nedir bu host dosyası.
Öncelikle DNS dediğimiz servis hostname in IP adresi karşılığını bulan servistir. o yüzden DNS değiştiriyoruz ki türk telekom'un DNS leri youtube'nin IP karşılığını vermiyor. yasaklanmış. forward etmiyor.
şimdi bu host dosyası denilen aparat, ilk network ağı oluşturulduğunda ve DNS adlı servis olmadığında isimlerin IP karşılığını bulmak için manuel yazıldığı bir dosyacıktı.
misal; ahmetpc 192.168.1.8 şeklinde manuel olarak dosyaya kaydediliyordu ve isim çözülmüş oluyordu.
daha sonra WINS ve DNS servisleri ortaya çıkınca bu host dosyasına gerek duyulmadı fakat !! bilgisayar DNS sorgusu yapacağı zaman ilk olarak HOST dosyasının içine bakar böyle bir IP var mı yok mu diye ondan sonra gider diğer servislere bakar. *
yüce googleye youtube host dosyası ile girme yazın gelen sayfalarda programsız, dns ayarları gerektirmeden direk girmenizi sağlayacak windowsun içine ekleyeceğiniz host dosyası gelecektir.
kasayi acin
,start>run>command yazin , msdos gelecektir. ping http://www.youtube.com yazin , youtube un ip sini alin .
simdi sonraki satira ipconfig/all yazin ve gelen ekrandan fiziksel adres in karsisinda ki satiri alin.0s-fo-3d-56-f0-0l gibi birsey olacak bu sizin bilgisayarinizin mac adresi
youtube bircok server kullandigi icin o anki ip adresi cok onemli, bu yuzden kasayi acin demistim. Anlik islem yapacagiz. O anki ip adresinin rakamlarinin toplamindan bilgisayarinizin surekli mac adresindeki rakamlarin toplamini cikarin , elde attiginiz rakamca 3xmililitre cinsinden esit oranlarda keci boynuzu, kedi tirnagi, okse otu, birbirine karistirin.
yine kasa acikken network kartinizi check edin, seri numarasi 3 le bitiyorsa 160 mililitre 3u ile bitiyorsa 185 mililitre sirkeye yukaridaki karisimi dokun.
bu sartlar altinda bile baglantimiz istedigimiz hizda olmayabilir . proxy asla kullanmayin,dns ayarlari ile oynamayin, hiz problemi icin ,IP bilgilerini dhcp`den alıcak şekilde yapılandırma yapmamiz gerekiyor bunun icin Netsh(Network Shell) isimli tool kullanabiliriz ama onun yerine daha kolay ve garantili yontem olarak ,baglanti hizinizin teorik mbps ine gore ayni sekilde ml/100 cinsinden uludag gazozu dokun yeterli olacaktir.
bilgisayariniz acikken network kartinizi cikarin.anakart uzerinde ise vede cikaramiyorsaniz baglanti noktalarinda
mac adresi nin basindaki ilk 2 rakami baz alarak network kartinizin uzerindeki pini sayin o numarali pin ile anakartinizin kuzey koprusu dedigimiz parcanin enson pin ini kablolarla birlestirin yani aralarindan akim gecmesi gerek . kablolarin ciplak vede sivi karisimimiz icerisinden gecmesi gerek. Iste karisimi burada kullaniyoruz.kartlari sokup pinleri direk karisimdada tutabilirsiniz. Oranlarda hata yapmayin . sirkeyi cok bekletmeyin.
alinti veya eski bir yontem degildir.
tum bu islemlerden sonra youtube a gonul rahatligi ile girebileceksiniz.
araçlar> internet seçenekleri> bağlantılar> yerel ağ ayarları diyorsunuz. yapılandırma ayarlarındaki kutucuklara tıklayıp adres yazan yere http://go.navige.com/ yapıştırıyorsunuz.