yorganın başucu köşelerinden birini sıkı sıkı tutarak nevresimin alt tarafından soktum, usul usul ilerlemeye başladım, tüm kolum tıpkı ineğe doğum yaptırmaya çalışan bir veteriner gibi nevresimin içinde kayboldu. en sonunda iki köşeyi üst üste getirmeyi başardım. şimdi diğer köşelere geçmeliydim fakat bu köşelerin kaymasını nasıl engelleyecektim. eskiden annem çengelli iğne kullanırdı bu iş için, o çengelli iğneler gece hava soğuk olduğunda sıcacık yorganın altındayken bazen ayağımıza değer rahatsız olurduk. oysa ki şimdi ne kadar da ihtiyacım vardı bir tanesine. her yorgan geçirişimde bir daha ki sefere çengelli iğne alacağımı söylesemde henüz bu amacımda muvaffak olamamıştım. hem bu çengelli iğne nerede satılırdı, bilmiyordum ki.
--spoiler--
[ sözlük'te bulunan "gelmeyen pazartesi" kitabına ait yazılar, ek yazılar ile birlikte kitap olarak basıldı. bu nedenle yazıların buradan yayınını durdurmak durumundayım. anlayış göstereceğinizi umuyor, ilginiz için teşekkür ediyorum. eksper mental ]
üçlemedit:
- süpersonik ev işleri üçlemesi**'de böylece bitmiş oldu hocu.
- ya ama ama... hep öyle diyoosuoon, ama yine yazoousonn..küscam ban sana..hıhh
- alın bu kepçük ağızlıyı buradan... waffle'ını latte'sini vermemişsiniz, kaçmış yine kafesinden.
nevresimi ters çevirip de iki dar ucu tutmak amacıyla kollarınızı içine sokarsınız, sonra da o tuttuğunuz uçlar elinizi eldiven misali sarar, eldiven misali sarılı ellerle de yorganın dar iki ucunu tutarsınız. sonra nevresimi silkeleyerek aşağıya doğru yorganla beraber sallarsınız. yorganı alıp dosyaya kağıt yerleştirme işlemine benzer biçimde nevresime sokmaya gerek yoktur. silkelerken bünyenize, boyunuza (yorganla orantılı olarak) göre başınız dönebilir; ama olsun, tüm kış sıcacık bir yatak için değer! ***
boyu uzun olan nevresimler içinse babaannemin yaptığı gibi yorgan iğnesi ve beyaz (hep beyazdır bu ip) ip ile nevresim yorgana büyük aralıklarla tellenir *. büyük aralıklarla ve de gevşek... bunlar önemlidir, çıkarırken kolaylık sağlar.**
hadi rast gele!
kesinlikle tek kişi yapılmaması gereken eylemdir. bu konuda master yapmış anneler bile eğer evdeyseniz ille nevresim değiştirirken çağırır ucundan tuttururlar size.
taşikardi sebebidir.. bu ne lan , yorganı al çevir , çarsafı çıkart , katla , yenisini takmak için yorganın köşelerini tut , yorganın uçları çarşafın derinliklerine kaybolsun vs vs..
bir çıt çıtlı nevresim ise sizi katil edebilir. len adamlar kumaştan kaçmak için bir tarafını çıt çıt ile birleştirdiğimiz bir nevresim uydurmuşlar kıçlarından. normal nevresim geçirme süresinin 4 katı zaman alıyor. anlayacağınız çok pratik.
nevresimi tersine dönüştürüp yorganla köşelerinden tutarak, kesinlikle ayakta uzun cebelleşme sonucu başardığını sanıp bir türlü başarılamayan eylemdir. genelde üşengeçlikten vazgeçilir sadece yorgan tercih edilir..
askerlik kışa denk gelmişse bütün eğitimlerden çok daha zahmetli bir iştir. sabah içtimasına iki üç saat varken erkenden kalkıp işi garantiye almak gerekir. yoksa uğraşılacak gibi bir bela değildir. ha askerlikte öyle kolay geçmeli nevresim olmaz. illa ki kırışık duracak sizin inadınıza. komutanlar da kitap gibi katlamanızı ve tek bir kırışık olmamasını ister. nice ev işinden haberdar olmayan yiğitler el becerisine kavuşmuştur sayesinde.