1- işinden atılma korkusu
2- hakkını korumak için açacağı davaya cebinde olmadığı kadar nakit harcamasının gerekme ihtimali
3- milyon tanesi bile konuşsa eylem yapma medya karşısına çıksa, iktidarın insanları önemsemediği bir ülkede yaşıyor olması
piştt yoksulum, anneni de al git buradan...
alıkoyan 3 sey dendigi icin bizde maddeler halinde yazalım
1-kesinlikle korkudur yoksul adam çaresiz adamdır çaresiz adamda korkar.
2-ezilmişlik duygusudur zaten bizim milletimizin doğasında vardır geçmişten gelir.(buna dalarsak boğulabiliriz yüzmeyi iyi bilmek lazım)
3-bazı yoksul insanda da yürek olur hakkını sonuna kadar aramak ister ama sonuc gene hüsrandır cünkü o adamın ne amcası ne dayısı vardır yüksek yüksek tepelerde.
sonuç:bu ülkede yoksul yüreklide olsa korkak da olsa yoksul yoksuldur kasmaya gerek yok.
maddi olarak özgür olanların hakları zaten vardır ki yoksulluk denen olay maddi sıkıntıdır esasında. bundan dolayı yoksul insan hakkını arayamaz maddiyat 1. sırada gelir. 2. olarak ezilmişlik vardır hayattan yedikleri darbe yetmezmiş gibi günün koşullarına göre sıkıntılarıda olabiliyor. hayat onları fazlasıyla yorar. 3. olarakta eğitimsizlik. bunun nedenide maddi sıkıntıdan kaynaklanır. iyi eğitim alamamış bir insan kararlarını doğru veremez. yanlış yollara sapar. haklı olduğu halde haksız duruma düşer. aslında 3üde birbiriyle bağlantılıdır. yinede bütün insanların bildiği üzere maddi özgürlük olmadıktan sonra haklıda olsa haksız olur insan.
Güçsüzlük duygusu ile büyüyen ezilmişlik halleridir. Ve bir zaman sonra aşını çalana , emeğini sömürene , evlatlarını öldürene kısaca hayatı ona dar eden ezenlerin devletine karşı sesini çıkaramamazlık , hakkını arayamamazlık haline dönüşür. Ve ezilenler korku ile lümpenleştirilerek kadameli bir şekilde kendilerini ezenlerin yanında devrimcilere karşı saf bile tutabilirler.