yoga

entry112 galeri18 video7
    74.
  1. Hacı bu dediğin şeyler tasavvuftada var rabıta zikir vs.
    2 ...
  2. 75.
  3. Spor salonunda grup derslerinde katilmayi dusundugum meditasyon turudur. Ama benim dogama biraz aykiri gibi. Ben son ses muzik dinliyim basayim kaldirayim kosayim insaniyim. Gerci icten ice bi sakin minnosluk da var sanki. Yeni baslayan yogasi bir kac hareket ogrenip oyle giderim belki. Tek ozendigim kollarin ustune falan cok rahat durabilmeleri.
    4 ...
  4. 76.
  5. Yoga yapmayı aşarak, artık Reiki seviyesine geldim. Rüyada meditasyon yapmak ise bu işin sonu evresidir. Böylece mükemmel bir zihin yapısı oluşuyor. Berrak temiz aydınlık.
    2 ...
  6. 77.
  7. Yoga, Hindistan kaynaklı fiziksel ve zihinsel disiplinleri tarif etmek için kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda Hinduizm, Budizm ve Jainizm'de çeşitli meditatif uygulamalara da yoga adı verilmektedir. Hinduizmde, altı geleneksel felsefe okulundan biri olarak kabul edilir.
    1 ...
  8. 78.
  9. Malzemelerini bir internet sitesinden uygun fiyata temin ettigim fiziksel aktivite türü.
    2 ...
  10. 79.
  11. spor yapamayanların kendini tatmin ettiği şey. ciddi ciddi o hareketleri yapınca çakraları falan açılıp avatar olacaklarını zannediyorlar heralde. yoga kadar boş şey görmedim.

    bakkala ekmek almaya gitsen daha çok spor yapmış olursun.

    ha amaç tayt giyip instagrama atmaksa ona bir şey diyemem.
    0 ...
  12. 80.
  13. son 1-2 senede trend olan lüks rehabilite şeysi.
    0 ...
  14. 81.
  15. Ruha ve bedene ilaç gibi gelendir.

    Bir takım zihniyetler tarafından, conconluk sayılsa da, değeri neyse ki yavaş yavaş anlaşılmakta, hakettiği itibara kavuşmaktadır.
    Bu mapus günlerinde, Türk kahvesi ve yoga sayesinde henüz huni takmadım, hatta iyiyim, baya iyiyim.
    Doğru nefes, iyiliğe, güzelliğe odaklanmak şifadır!
    3 ...
  16. 82.
  17. ruha iyi gelen, insanı dinginleştiren çok hoş bir aktivite.
    sakinlik, huzur ve mutluluğa erişmek isteyen herkese şiddetle tavsiye edilir.

    dipnot: yogayla ilgili çok öğretici kitaplar da mevcut, dilerseniz okuyabilirsiniz ve hatta her bireye uygun başlangıç videoları ile de gününüzü oldukça dinç ve mutlu geçirebilirsiniz.
    2 ...
  18. 83.
  19. omurlarımı açmak ve ağrılarımı dindirmek için yapmaya başladığım egzersiz biçimi.
    0 ...
  20. 84.
  21. ruhu rahatlattığını söylüyorlar o yüzden başlamayı düşündüğüm spor/hobi.
    0 ...
  22. 85.
  23. Arkadaşlar yapan varsa bilgi alacaktım. Her gün yarım saat yapıyorum fazla mı geliyor anlayamadım. Her gün azar azar mı yapmak iyidir haftada 1-2 mi ?
    0 ...
  24. 86.
  25. Pozisyonuna bağlıdır. Mesela domalan manda pozisyonu haftada 2 iyidir. Şaka şaka hiç bilmem bu işleri sonuçta yıl olmuş 2020 yoga nedir? Seks yapın. içinizden bir dere aksın.
    0 ...
  26. 87.
  27. yoga güzeldir hoştur ama onun yerine mesela headspace gibi uygumaları kullanarak doğru meditasyon yapmak çok daha yararlı biz insanların sağlığı için. hayır, hintli değilim. kayseriliyim. headspace
    0 ...
  28. 88.
  29. bedene ve ruha aynı anda iyi gelebilen disiplin. düzenli yapıldığı takdirde geçmek bilmeyen sırt ağrılarına çok iyi geliyor ve esneklik kazanmak için de bire bir, tabi meditasyon ile de desteklerseniz şahane bir kombinasyon oluyor. yeni başlayacaklar için kısa ve öz bilgilendirmelerin olduğu bir link bırakayım: https://kulturveyasam.com...tunlugu-8-madde-ile-yoga/
    1 ...
  30. 89.
  31. budizm dininde bir ibadet şekli, budistlerin dini vecibelerinden biri.
    2 ...
  32. 90.
  33. başlangıç doğru düzgün bir video serisi bulamadığım egzersizdir (?) .
    0 ...
  34. 91.
  35. çünkü artık sadece bir yerlerini göstermek için yoga yapıyorlar.
    0 ...
  36. 92.
  37. insanın kendine yapacağı en büyük iyiliklerden.

    şunu söyleyeyim; ilk başlarda cidden zor. insan kendini aciz hissediyor, komik göründüğünü düşünüyor. yapamadığını düşünüyor ki yapamıyor. denge kurmak zor, esnek olmadan hareketleri doğru formda yapmak zor. ama zamanla gelişmeyi gördükçe hem özgüven yükleniyor, hem sağlıklılık artıyor, esneklik artıyor, zihin ve bilinç yapısı da çok olumlu etkileniyor.

    çok türü var. başlangıç için hatha'yı öneririm. eğer gidip ashtanga falan yapmaya çalışırsanız yolun başında pes edersiniz.

    bunun yanında acayip kas geliştirir. ama insanı anlamsızca şişirmez çünkü kaslar çalıştığı gibi esner de. çok fitness yapan arkadaşım ''bu ne ya, meh meh'' derken gösterdiğim bir kaç harekette mahvoldu.

    özellikle youtubeda çok fazla verimli ders var. illa birinden ders almaya da ihtiyacınız yok. niyetliyseniz hemen başlayın. faydasını göreceksiniz. eğitmen sertifikamı da alacağım ama; o zaman benden özel ders alabilirsiniz ahahah.

    şöyle de artistik bir gün batımı asana fotoğrafı iliştireyim.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/2185245/+
    6 ...
  38. 93.
  39. çeşitleri bilinmeden hakkında çok konuşulur.

    aa sen spor mu yapıyorsunun tillahını dedirtebilir. ashtanga yoga calisthenicsin fazlaca gelişmişi gibi düşünülebilir ve doğru beslenme ile yapıldığında özellikle anatomik olarak şanslı erkek bireyleri son derece kaslı yapar. eğer ki amacınız kolları kapanmayan, pompa ile şişirilmiş gibi görünen bir müsabaka seviyesinde bir body buildingci olmaksa o zaman takiyelerle birlikte fitnessdan da öte body building yapmak gereklidir.

    ''ince olursunuz esnek olursunuz lakin kas gelişimi bakımından ya da kas inşası bakımından size fazla bir şey kazandırmaz...''

    evet, hatha yoga, yin yoga gibi türevlerden bahsedersek doğru. irice bir kas yapılandırması sağlamaz. ama bir sene hakkıyla ashtanga yoganın sağladığı vücudu haftada 2 kere macfite gidip ağırlık kaldırmayla da yapamazsınız.

    yoga bilinmiyor ve sadece esnemeye dayalı bir antrenman sanılıyor. bunun yanında yoga bir tarafa sadece kendi vücut ağırlığını doğru kullanıp son derece kaslı olan insanlar da mevcut. doğru bilgilenmekte fayda var...
    1 ...
  40. 94.
  41. ''en baba yogacıdan ve yoganın her türlü versionunundaki çalışma prensipleriyle elde edilecek kastan çok daha fazla kas kütlesi kazanılır sadece vücut ağırlığınızla bile çalıştığınız zaman.''

    yoruldum. sadece şu linki şuraya bırakıyorum ve gidiyorum. siz karar verin tek seferde 20 barfiks çeken insanın uygulayabileceği pratikler mi. pompayla şişirilmiş gibi olmayan birinin kaslı olmadığını düşünmek kadar anlamsız bir şey yok. gerçekten yoganın her türünü çok iyi bildiğinden emin olmadan ''imkansız, yapılamaz'' dedirten özgüven neyse de aynından istiyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=veNXu4L8Zr0

    edit: bu videodaki asanaları gerçekleştirebilmek için yıllarca antrenman yapmış olmak gerekiyor. gittim salona, 5-6 ay dambıl kaldırdım ve kaslı oldumcuların zaten becerebileceği bir şey değil.
    0 ...
  42. 95.
  43. ''güzelim iyi de sadece yoga yapan biri 10 setten 20'şer tekrarlı barfiks çekebiliyor mu?''

    evet, çekebiliyor. nişantaşı'nda yogaya yazıldım, ay çok iyi geldi diyen ve haftada bir mat üzerinde debelenen insanlar örnek olmasın.

    bak 5.ye yazıyor olabilirim. ashtanga yogayı hakkıyla yapanlardan bahsediyorum. her yogacıdan değil. kas kütlesi kazanmayı amaç edinmeyen yogalar da var. ama yanılıyor ve bilgiçlik taslıyorsun. neden mi?

    '' ve yoganın felsefesinin her ne kadar kas sağlığı üzerine olumlu etkileri olsa da kas gelişimi üzerine odaklanmadığını''

    git araştır. ashtanga yoga tamamen buna odaklanan, türkiye'de pek bilinmeyen ve yapanının çok nadir bulunduğu bir pratik. bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri.

    ve evet; bu sporu layığıyla yapanlar sana sabaha kadar barfiks de çeker, mekik de çeker, şınav da çeker, ağırlık da kaldırır.

    anlatamadık gitti...
    1 ...
  44. 96.
  45. yoga festivalleri çok güzel oluyor.
    seneler önce birine katılmıştım, erkek başına düşen kadın ortalaması,
    insana tavuk çiftliğindeki horoz hissiyatı veriyor.
    0 ...
  46. 97.
  47. doğuştan esnek vücuda sahip olduğum için çoğu yoga yaptığını iddia eden insanlardan çok daha başarılı bir şekilde yapmaktayım hareketleri.

    bence yoga da aletli pilates de gayet vücut için yararlı şeyler.

    ancak yogayı bahane ederek vücudunu sergileme isteği de psikolojik rahatsızlık belirtisidir. bence ilgi orospuluğudur.

    hemen gideyim de dövme başlığına girip tanım yapıp tüm dövmelerimi gösterip prim kasayım.

    salağım vallahi neden hiç aklıma gelmemişti ki?
    1 ...
  48. 98.
  49. insanın kendini uzman atfetmesi ve üstüste nokta koyduğunu düşünebilmesi nasıl bir egodur acaba?

    bilmiyorsun. bu sporların doğasını bilmiyorsun. o yüzden anlamsız konuştuğunu söylüyorum zaten.

    ''pratiğinde barfiks yoksa.''

    işte zaten ayıran şey bu. ashtanganın pratiğinde tüm vucuda yönelik müthiş egzersizler var. o yüzden layığıyla yapan biri itme ya da çekme farketmeksizin her türlü pozisyona hazırdır ve kendi vücudunun ağırlığının üstesinden her türlü ihtimalde kolayca gelebilir. ama vücut geliştirmecilerin pratiğinde olan hareketlerin vektörel yönü 20 derece değişsin bitiyorlar.

    sizsiniz falan gibi ötekileştiren şeylere gerek yok. ben hayatım boyunca spor yaptım; ne kadar geçerlidir ve önemi vardır bilmiyorum ama besyo mezunuyum, yoga eğitmeni sertifikam henüz yok ama fitness ve pilates dersleri veriyorum. yani biliyorum vücut geliştirmeyi de, fitnessı da, yogayı da. ayrıca ashtanga yogacı zaten hiç değilim. sen beni falan bırak, konuya odaklan. ortada olan kabullenemediğin gerçekler var.

    yogayı tamamen bir kenara bırakalım mesela. git bir pole dans yapan sporcuyu gör. tek eliyle sandviç yerken öteki eliyle akşama kadar barfiks çeker önünde.

    kendin diyorsun başından beri. görüntü. gelelim o konuya istersen. pump olma hali sürekli şekilde laktik asit pompalamaktan öte değil. dışardan bakınca bir body buildingciden daha zayıf görünen bir başka sporcu çok daha kaslı, çok daha kuvvetli olabilir. şişme sönme denilen şey de bununla alakalıdır.burada 6 ay spor yapmaktan, bırakınca 6 ay aynı vücudu koruyabiliyor olmaktan falan bahsediyorsun; benim bahsettiğim pratiği doğru dürüst yapmak için 6 sene çalışman gerekiyor. makine gibi olman gerekiyor.

    her neyse işte; özetle; çıldırma tatlım benim. debelenen sensin, ben değilim. sen 5 tane nokta koydun ve budur dedin diye yüzlerce yıllık gelenekler de değişmiyor. hala bench press falan diyorsun daskjdasd. neyse ben burada bırakıyorum; mantıklı insan aa bilmediğim şekilde bir pratiği de varmış deyip kendine bir şey katmaya çalışır ama nafile. gerçi mantıklı insan bu tutum karşısında bir kaç entry önce uzamalıydı o da bana çuvaldız olsun.

    dip not: çeker. hem de aklını alacak şekilde çeker. nokta nokta nokta. asdjasıdasjd.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük