yobaz nedir kime denir

entry9 galeri0
    1.
  1. Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan kimse.

    edit= Başlık benim üstüme kaldı yiyorum eksileri...
    Yoksa efenim, yobaz başlığı varken açar mıyım böyle saçma bir başlık.
    2 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. kendisi gibi düşünmeyini yok saymaya çalışan kişiye denir.
    2 ...
  7. 6.
  8. dini kendisi için yapmayıp, başkalarına gösteriş için yapan kimsedir.

    (bkz: yobaz)
    3 ...
  9. 7.
  10. 8.
  11. temelsiz ya da desteksiz fikirlere koru korune bagli adamdir. Onun icin ak karadir, dini olan herkes yobazdir, chp'ye ya da dsp'ye oy vermeyen herkes akp'lidir. Durumu vahimdir dogrusu. Acilen idrak yollarinin acilmasi gerekmektedir.
    1 ...
  12. 8.
  13. ing. fanatic, fundemental.

    yobaz nedir ? kelime anlamı direk şudur.

    bir fikre ya da bir ideaya tutucu şekilde bağlanmak ve karşıt görüşler ile eleştirilere kapalı olmaktır. yani siz eğer bir siyasi kişinin her dediğini doğru kabul ediyor, kesinlikle hata yapamayacağını iddia ediyor, gelen eleştirileri ciddiye almadan o siyasi kişiliği hemen savunuyorsanız maalesef yobazsınızdır.

    yobazlığın din ile hiçbir alakası yoktur. adnan menderes'in başbakanlığından sonra chp'lilerin dini kullanarak darbeyi meşru kılmak için, adnan menderes ve diğer dp lilere yapıştırdığı yaftadır. günümüze kadar da gelmiştir bu. şimdi 15 yaşında çocuklar bile namaz kılan, camiye giden, ya da muhafazakar olan, en kötü ihtimalle ise hakim dine mensup kişilerin oy verdiği bir partiye oy verdiği için yobaz deniyor. yobazlık ile dinin hiçbir alakası yoktur.

    yobazlığın zıttı olan kelime ise aydındır. ülkemizde aydın diye alınan fakat gülünç durumdaki bazı kişiler (levent kırca, müjdat gezen gibi) tam anlamıyla okumuş cahil ve yobazdır. veya 'mustafa kemal tartışmasız ve hatasız bir liderdir' diyen pınar altuğ da buna dahildir.

    gördüğünüz üzere yobaz, birşeye -ki bu herşey olabilir- koyu şekilde sımsıkı bağlanmaktır. eğer eleştiride bulunursanız hemen saldırıya geçerler. çünkü yobazların temel buluştuğu nokta eleştiriye kapalı olmalarıdır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük