off ateistler yobaz oluyormuş. nesi yobaz?
fikirlerini ateşli savunuyor diye yobazdır kesin. toplumsal geçekçilik içinde durumu anlamayan kişilere ne anlatırsan anlat. he ateistler yobaz. neyi savunuyorlar?
bilimi. bilimi savunmayan ya da kendini bilim üzerinden temellendirmeyen bir tane ateist bulamazsınız. kimse yaa bilim çok saçma ben ateizm diye bir şeye tapıyorum demez.
bilimsel yönünü alıp bazı yobazlar, bunlar maddeye tapıyor( materyalistlere özellikle) bunlar bilime tapıyor, darwini peygamber olarak görüyor gibi saçma sapan şeylere gidiyor.
ateistin de yobazı var demek dinle bilimi aynı alana koymak demektir.
ateistin sorgulamadan uzak, kanıtsız hiçbir yanı yoktur. hiçbir ateist onu sorma, yaa onu biz bilemeyiz demez.
bilim ne?
bilim kendi kendini her daim sorgulayıp gerektiğinde yalanlayan bir alandır. bu sorgulamacı yanı güvensizliğinin değil bizzat güvenilirliğinin yoludur. işte bu yöntemden çıkan sonuçların fikri olarak salt kabulüdür ateizm. din ne peki? hiçbir gerçekliği olmayan, vahiy, mağara peygamber kaynaklı, sorgulanamaz, kesin yargıları olan, kendini hiç aşmayan, yeri geldiğinde bile asla yalanlamayan farazi dünyası.
bu iki adamı bir tutmak saçmadır. yöntem olarak sorgulamacı, devinimsel, ilerici bir görüşe yobaz demek de ancak bizim insanlara mahsustur.
Yobazın dini inancı olmaz. Bu kişiler kendi fikirlerine saplantılı ve abartılı bir bağla bağlı oldukları için zamanla içinde bulundukları düşünceden egolarına doğru yaptığı yolculukta amacından sapar ve tek doğru fikrin kendisinde olduğunu düşünür.
Türkiye de yobaz olmayan bir taraf var mı diye düşündürür.
Millet olarak anlam kaygımız çok fazla olduğumuzdan olsa gerek.
Zira rakiplerimizi yüceleştirdikçe mücadele etme isteğimiz de artıyor.
Çatışma ortamının her durumda olduğu böyle bir ülkede de bu durum iyice çığırından çıkıyor.
AĞZINDAN AKAN SALYALARIYLA DiN TACiRLiĞi YAPAN, MÜSLÜMAN MÜSLÜMANI KESiP ETiNi YER, KANINI iÇERKEN ELLERiNi OVUŞTURUP ALLAH'A ŞÜKREDEN MÜSLÜMAN YOBAZLARIN SEVMEDiĞi KARAKTERDiR ÇÜNKÜ BU DiNCiLER PARSANIN BÖLÜŞÜLMESiNDEN HiÇ HAZETMEZLER.
VE SEÇiM ZAMANI YAKLAŞTIKÇA BU AĞZINDAN KARDEŞiNiN KANI AKAN DiNCiNiN SAVAŞ ÇIĞITKANLIĞI, DiN TACiRLiĞi, TÜM ORTADOĞU COĞRAFYASINI KAPSAMA ALTINA ALACAKTIR.
bir materyalist olarak eleştiri verirsem yobaz dindar kadar kötü.
din adı geçince küfrünü eksik etmeyen, sürekli bir dine sövüp sayan kişilerden oluşur.
genellemeleri çok severler. "düşünen dindar mı olur yeeaaaa" diyenlerden oluşur.
sadece kendilerinin sorgulayıp araştırdıklarını iddia eden, üstüne üstlük bu sorgulamanın mutlaka tanrının olmadığı sonucuna ulaştırdığını düşünen, büyük çoğunluğu da kulaktan dolma bilgilerle islamı ve değerlerini eleştiren, bir kısmı da kız düşürür, ortam yapar veyahut ilgi çekerim felsefesiyle hareket eden ateistlerdir.
'sayıları az da olsa inançlara saygılı olan ateist'lerden olmayan yobaz türüdür. siz bu yobaz ateistin sorduğu soruya cevap verirken, o sizi dinlemez bile aklında sizi güya mort edecek başka soru düşünmektedir. amacı dinleyerek veya okuyarak öğrenmek olsaydı zaten yobaz olmazdı.
o kadar soruşturmasına rağmen allah'ın varlığını inkâr edebilmenin de kâinata at gözlükleriyle bakmaktan öte bir hadise olmadığı düşünülürse, yobaz olmayan ateist yoktur ve tüm ateistler yobazdır...
Ateistliği iş olsun diye kabullenen, toplum tarafından ezilmiş insanlardır. Sorgulama ve objektif bakış açısından bir haber, ateizmin temel direklerine sarılı vaziyette dinlere karşı savaş verir. Sorgulamanın "s" sinden bile alakası olmadığı halde kendi ve mensubu olduğu akımın, bilim ve felsefe den yana olduğunu öne sürerek gururlanır. Dini inançları olan insanların düşüncelerine saygı duymaz, alaylamak ve hakaret etmekten geri durmaz ateizmin yobazları. Velhasıl kelam toplum atıkları oldukları içindir allah'a kızgınlıkları. Söverlerde sayarlarda. Ama her kesimin yobaz takımında olduğu gibi bunlarda da ahlaktan eser yoktur. Aslında suçladıkları insanlar bile içte içe ateizmin yobazlarıdır.
Birde esaslı ateistler vardır ki onlara saygımız vardır. Daha doğrusu adam olan herkese saygımız var.
ateizm de kendine göre sanki bir çeşit din. deneyim ve gözlemlerime göre, ateistler de kendi içlerinde; gerçekten inanmayanlar, kafası karışıklar, şekilciler, hatta yobazlar gibi gruplara ayrılıyorlar. yobaz ateist örneklerine sözlüktede rastlıyoruz. ateist yobazların , bence din yobazlarından hiç farkı yok. ellerinden gelse dindarları meşalelerle kovalayacaklar. yobazın her türüne hayır diyorum.
sözlükte gülmek için sebep olan yazar tayfası mensubu. napsın zavallı! başka bir yerde söyleyemiyor fikrini. çünkü dışarda söylese sopa yer, sözlükte ise popüler olur.
Akp propagandasına dönüştürülmeden anlatılsa, içinde bir miktar doğruluk payı bulunan bir tanımlamadır. Ya da tanım demeyelim de, toplumun gerçekten bir kesiminde karşılığını bulan bir tamlamadır. ilgisi olmayan kategori ve kavramları içine soktuğunuz zaman ekşimeye yüz tutmuş bir çorbadan farkı kalmıyor. Ve fakat, düşünce ve yaşantıda muhafazakar, ekonomik ve siyasi zeminde liberal dendi mi insanın canı biraz sıkılıyor. Bir önceki cümleyle küfür ettiğimi anlamayan herkese selam ederim.
(bkz: liberalizm)
(bkz: kapitalizm)
(bkz: evrensel)
(bkz: enternasyonel).
özünde muhafazakarlar gibi varlık felsefesi açısından idealistlerdir. idealizmin mekanik düşüncelerini içlerinde barındırırlar ancak bir olgu olarak pozitivist olduklarını söylemek çok zordur. biraz ilerleyen aşamalarda ya hegel'in diyalektiğine ya da spinoza'cı görüşlere kadar ilerleyebilirler ama sayıları çok fazla değil. ancak burada belirtilmek istenilen şey bilginin nesnelliğinin var olmadığıysa ve gerçeğin öznel, çok parçalı bütünlüklerden oluştuğuysa post modernizmin tanımlarıyla bu işlerin olmayacağını belirtmek gerekiyor.
türkiye'de bol miktarda bulunan ateist türüdür. özellikle sözlüklerdeki ateistler tam yobaz ateisttir. bu ateistlerin genel özellikleri şöyledir:
- tanrının ve ruhun varolmadığına hiç kuşku duymadan inanır.
- deterministtir. özgür iradeyi tamamen yok sayar. kendisini sürekli sistemin mağduru görür. girişimcilikleri sıfırdır.
- bilimsel süreçlerde bulunmaz. sadece otorite gördüğü bilim adamlarının vardığı sonuçlara körü körüne inanır.
- felsefeyi takip eder. ama sadece ateist, materyalist ve determinist filozofları okur. descartes, kant gibi filozoflar ile ilgilenmez.
- dinlere karşı dindarlardan daha tutucudurlar. dindarlar dinlerin felsefi, zihinsel yönü ile daha çok ilgilenirken yobaz ateistler sadece şekilsel, geleneksel kısımları ile ilgilenirler.
elbette dindarların da ters kutupta kusurları oluyor. ama şu sözlüğün yarısı bu tür şikayetler ile dolu. artık ateistlerin de kendilerine çeki düzen vermeye başlaması gerekiyor. şu anda türkiye'de muhafazakarlar, ateistlerden çok daha liberal, demokrat ve küreselleşmeye açık.