Soru sayılarının azaltılması ve tyt korunumu faktörleriyle birlikte geçen seneden çok daha kötü sıralamaların geldiği sınavdır. Hem de sorular geçen seneden zor iken. YGS-LYS sistemi iyiymiş, tam girdiğim sene değişti. Neyse olsun artık.
sinav sonrasi icin burda su kolaydi bu kolaydi denmesinin mantikli olmadigi sinav. bekara bosanmak kolaydir.
evet pek cok bolum kolaydir belki. ama sorularin hepsinin normalden uzun olmasi , piyasada yeni nesil sorulara cokta yeterli kaynak olmamasi ve sinavin sure/soru bazinda yetersiz olmasi ogrenciler icin problem olusturdu.
tercih yapacak tum ogrencilere bol sans . cok dillendirilmeyen ve universiteye girdikten sonrasi icin yatay gecis , merkezi gecis , cift anadal gibi opsiyonlarida simdiden arastirmalarini tavsiye ederim.
Bolumunuze guzel karar verin. Begenmezseniz de son ihtimal degil. Ben merkeziyle bolum degistirmistim
tanim : 18 temmuzda aciklanacak olan universite giris sinavidir.
Eskiden zor soru demek ortalama bilgi ile yapılmayan ve konuları en ince detayına kadar bilenlerin yapabildiği soru demekti.
Şimdi ise zor soru bilgi ve yorumun birlikte olduğu sorulara kaydı diye düşünüyorum. 2 sene oldu ve yeni tip sorular tam oturmadı ama bu soru mantığı bence daha eleyici.
Mesele ezberleyip girmek olmaktan çıktı. Öyle edebiyat soruları vardı ki sözel mantık sorusu gibiydi.
Ahmet Hamdi Tanpınar eserlerini bilseniz de röportaj mizanseninde sorulan sorudan hangi eserlerin sorulduğunu anlayamadığınız zaman soruyu yapamıyorsunuz.
Fizik soruları için konuşmam gerekirse içerisinde çok uç soruları barındırmayan bir sınav olmuş. temel düzeyde sorulabilecek en güzel sorular aralarından sivrilen ve net ortalaması süşük olacak bir iki soru var. diğer tüm sorular herhangi bir soru bankasını açıp baktığınızda karşınıza çıkacak temel soru tarzları. sınav sonrasında internette kitap yayınları ve kendi hallerinde soru çözümü ve paylaşımı yapan kişisel sayfaların tutturduk biz sorduk ösym sordu niğdaları atmaları beni bir kaç gündür sinir etmeye başladı tamam reklamını yapıyorsun ama usturuplu yap be adam hangi test kitabını alıp açsam ayt ve tyt sorularının 5 tanesi aynı olan soru bulurum. bukadarıda fazla.
Bu hayattan tiksiniyorum. Sabahtan beri sinir içinde kaldım, yetiştiremedim hiçbir boku. Türkçeden belki 30 soru yaptım, sosyalden 6 falan. Diğer sayfalarda kolay bir sürü soru gördüm ama sınav bitti. Yanarım yanarım yetiştiremeyip yapamadığım o sorulara yanarım. Haşşırtlı blekbort.. Yazık oldu bir yılıma. Neyse yarın ingilizceye kaldı işimiz. Böyle sınava da dalgınlığıma da sıçayım.
tyt'de bu sene asıl türkçe'nin zorladığı sınav. geçen sene matematik zorlamıştı. matematik bu sene de zordu ama bu zorluk beklenen seviyede bir zorluk: meb sistemin zorluğunu önceki yılın sınavı için örnek sınav hazırlarken açıklamıştı. o zamandan beri çıkan yeni nesil soru bankalarını ve özellikle devletin testlerini çözen öğrenciler için bu seneki sorular beklendiği gibiydi. türkçe ise geçen yıl gibi ama daha zordu, şıklar birbirine çok yakındı. ancak ösym'nin adayları elemek için elinde fazla enstrümanı yok
fen bilimleri iki yıldır çok kolay: sayısalcılar eşit ağırlıkçıları sıralamada daha aşağıya düşürmesinler diye fen bilimlerinin özellikle kolay olduğunu düşünüyorum. sosyal bilimlerde felsefe geçen yıla göre daha kolay, din kültürü zor geldi bana.
bu sınavı görünce lgs'nin ne kadar zor olduğunu anladım, küçücük çocuklara yazık oldu.
bu sınava giren herkese, özellikle ilk kez girenler ve mezun olup sonraki yıllara bırakanlara geçmiş olsun.
Seneler sonra girdim. Daha önce 2012-2013-2014 YGS girmiştim.
ilk dikkatimi çeken sosyal bilimler testinin inanılmaz kolay hale getirilmiş olması. Bizim zamanımızda hem 40 soru vardı hem de oldukça ezber ağırlıklı ve sıkıntılı sorular çıkardı. Özellikle ezber tarih ve ezber coğrafya bilgileri insanları korkuturdu.
Diğer yandan din bilgisi ise eskiye nazaran dikkate değer ölçüde zor sorulmaya başlanmış.
Sonrasında, Türkçe testi bu sene yapılan ALES'e göre daha kolay eski YGS'lere göre çok daha kolaydı. Eskiden uzun ama gerçekten uzun paragraf soruları sorulurdu. Bir sayfada iki soru olduğu bir an sınav içinde mutlaka karşınıza gelirdi. Şimdi Türkçe soruları daha kısa ama daha şık sorulmaya başlanmış.
Eskiden zamanı yetiştiren Türkçe'den güzel netler çıkarırdı ama şimdi daha dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca anlatım bozukluğu gibi banko gelen bir soru tipi karşıma çıkmadı.
Matematik ise bu sene yapılan ALES'e göre zor ama mantık kurma becerisi açısından kolaydı. Öyle hendek atlanmıyor ALES gibi. Eskiden ise işlem ağırlıklı ve ezber ağırlıklı bir sınav varken bu sınav daha çok temel matematik bilgisi üzerine mantık kurma becerisi istiyor. Öyle formüller kafada girmiyor öğrenci ki bence daha isabetli.
Genel manada eskiye göre (2012-13-14) oldukça kolay bir sınav. Bu kadar kolay olması hoş değil çünkü çok eleyici olmuyor. Bence Türkçe 32 soru olmalı. 8 soru temel seviyede çok zorlamayan sözel mantık ile gelmeli. Böylece sınavda eksik olan eleyici yön burada teşkil eder.
Yoksa eşit ağırlık öğrencisi ciddi dezavantaja sahip olurken sayısalda derece kasanlar için de sınavın belirleyici olma yönü oldukça zayıflıyor.
Umarım herkes hakkında hayırlısını elde eder.
Sosyoloji düşünenler her şeyi sormak için mesaj atabilirler.
Sınavı tam zamanında bitirdim. Sorular geçen yıla göre çok kolaydı. Öylesine girdim ama en az 100 net bekliyorum. Bu arada umarım istediğiniz bölümü kazanırsınız.
Matematik, sosyal ve fen kolaydı. Ama türkçeye kolay diyen şov yapıyodur. O sorular neydi öyle tüm şıklar aynıydı 3 yıldır giren birisiyim, resmen en zor Türkçe buydu.
Yıllar sonra kendimi denemek için girdiğim sınav. Türkçe sosyal full ya da fulla yakın olabilir ama matematik sorularının taktiklerini unutmuşum hep. O yüzden 15 16 tane çözdüm. Fenden 10 tane çözdüm. Bildiğim sorulardı. Diğer sorulara süre yetişmedi zaten.
Bir arkadasimin girdigi sinav. Aramiyorum ama. Belki kotu gecmistir. Cok arayani vardir simdi muhtemelen ama kotu gecmisse kimseyle konusmak istemeyebilir. Sonra arayacagim.