gözümüzün bir saniyede 24 kareyi algılayabilmesi ve bazı uyanıkların bir saniyeye 24 değil 25 kare yerleştirmesi ve o 1 kareyi beynimizin algılaması fakat gördüğümüzün farkında olmamamız ile başlayan yasadışı bir sorun.
üzücü bir gerçektir ki çocuklarımızın izlediği çizgi filmlerde çokça kullanılan şuuraltı tekniği.uzmanlar ağır çekimde 25. karenin rahatça gözle görülebileceğini söylüyor.donald amca,çizgi filmde laptop ile yazışırken görüntü dondurulduğunda yada ağır çekimde izlendiğinde loptop ekranında çıplak bir kadının olduğu görülüyor.normal seyirde çocuklarımız ve biz bunu izlerken görmüyoruz fakat beyin bu kareyi algılıyor.genellikle verilen mesaj pornografi ve şiddet içerikli oluyor.
ayrıca fight clup filminde yirmi altı tane 25. kare yer almaktaymış.
coca cola ve mc donald s reklamlarıda birbiriyle yarışmakta bu 25. kare konusunda.*
ayrıca sadece televizyonda görsel metinlerde değil müziğin altına insan kulağının duyamayacağı ama beynin algılayabilceği dalga boyunda mesajlarda yerleştiriliyor. bu illegal yöntem de genelde marketlerde müşteri memnuniyeti için çalınan, o muhteşem tınılı müziklerde karşımıza çıkıyor. (daha çok al daha çok al!)
en çok rusya da kullanılıyormuş bu yöntem. hatta sırf bu mesajları tespit etmek için özel dedektörleri bile varmış rusya nın. alkol sigara ve cinsel göndermeler içeren mesajlar, bir şekilde bunlara istemdışı yönelme. çok akıllıca fakat...
(bkz: kınıyoruz efendim.)
kesinlikle vardır. her göz ayırt edemez bunu. fight club filminde ismi geçmekte olup, filmin içinde de birebir kullanılmıştır. göremeyenler filmi tekrar izleyin, arada çıkan çıplak bayanları görebilirsiniz.
Ozaman biz bu taktikle ders çalışalım. Hazırlıyalım bir video. Aralara gerekli bilgileri koyalım. Madem beyin unutmuyor. Böyle tüm sınavlar dan full çekeriz.
varolduğuna inanılan ve o kareye yerleştirilen reklamın doğrudan bilinçaltına itildiğine inanılan kamera büyüsü, denedim şahsen çalışmıyor. inanmayın böyle şeylere.