"Yerde Gülerek Sürükleniyorum" anlamına gelebilecek kısaltma. Alternatifi olarak "gys" (gülmekten -ya da gülerek- yerlerde -ya da yerde- sürükleniyorum) de vardır. Hiç bilinmez, ben uydurmuşumdur. Ama ROFL'in Türkçesi olarak iyi iş görür.
girerken kendinizi kandırmayın gerçekçi hedefler koyun. lys'de falan da yaparım diyorsunuz eyvallah da kendini şartlandırmanın baskısı, stresi ve sonucu hakikaten üzücü oluyor.
kaynak : ben.
edit : başlığın 666. entrysi. bu da mı tesadüf atayizler?
3. kez gireceğim sınav. 2015 te yerleşmeme rağmen 2016 hiç çalısöadan girdim 2015 dekinden 60 puan daha fazla aldım tabii buna sınavın kolay olması eklenebilir ama ygs anlık an meselesi o gün o saat iyi olman zihnin iyi olması çok önemli.
daha önce 3 kere girdiğim, bu sene girmediğime pişman olduğum sınav. güzel bir atraksiyon oluyor aslında. lisedeyken çalışma gerektiren, fakat üniversite okumaya başlanıldığında ortalama bir mühendislik 3. sınıf öğrencisinin çok rahat 130 net yapabileceği bir sınav.
kesinlikle hiçbir şeyin sonu veya başlangıcı değil. gerekirse bir yıl daha hazırlanırsınız. 1 yıl kaybetmek gerçekten hiçbir şey değildir. düşünün, dedeniz şu anki konumuna 75 yaşında olsa ne olur, 76 yaşında olsa ne olur? olmadı sigarayı bırakırsınız 15 sene kazandınız bile. sigara içmiyorsanız şekeri, unu, tahılı ve alkolü kesin 20 sene.
bu arada zevkine girmiyorsanız artık yatma moduna girin.
ortalama bir çalışma ile girildiği takdirde yanına sakinlik de eklendiğinde çok başarılı olunabilecek üniversiteye girişin ilk basamağı olan sınavdır. Lys kadar bilgi ve ezber gerektirmez.
fazla özgüven bu sınavda işlemez. zamanı iyi kullanmak gerekir.
sonucunda yıkılmak veya kendini salmak, yapılabilecek en büyük yanlışlardır. sonucu sizi yıldırmasın veya rahatlatmasın. hiçbir şey olmamışçasına yolunuza devam edin.
ayrıca çalışıp çabalayıp, birçok insanın hayali olan üniversiteye, bölüme girip, istediğini burada bulamadıktan sonra, tekrar bu sınav ile yüz göz olmak zorunda bile kalabilirsiniz. bu sınavda başarılı oldum oldum olamadım ben bittim kafasına girmeyin o yüzden.
Sınava bu sene girmeyeceğim için size çok önemli bir tavsiye verebilirim,şimdi düşünün sınav için yaptığınız fedakarlıkları. Sakın hatalarınızı düşünmeyin belki bitirmediğiniz iki konu vardır sürekli aklınıza giren ona takılırsanız elleriniz titreye titreye girersiniz,hayır o bitirdiğiniz konuları düşünün. Gitmediğiniz buluşmalara yada izlemediğiniz filmeleri bunu siz belirleyeceksiniz ve sınavdan önce o kağıt önünüze gelene kadar asla ve asla kötü düşünmeyin kendinize sadece bu fedakarlıkları hatırlatın,bildiklerinizi hatırlatın,bol şans.
türk sınav sistemindeki hiçbir sınav bilgiyi sınamıyor. dikkat ederseniz sınadıkları şey sizin dikkatiniz ve hızınız.
hiç panik yapmayacaksın liseli kardeşim. 40 tane türkçe sorusunu çerez gibi çözeceksin, türkçe altı üstü.
sözelciyseniz matematiği es geçin. sayısal ya da tmciyseniz ilk 10-15 soruyu çözün. çerezleri çözdükten sonra fen bilgisine geçin ki dikkatiniz dağılmasın. matematiğe sonra geri dönersiniz.
fen testinin sorularından yapabildiğinizi yapın, yapamadığınızı boş bırakın. götten sallayayım kesin tutar diye düşünmeyin, puanınız düşüyor.
sosyal bilimler belki de en kek sınav kategorisi olacak. tarih soruları tamamen şıklardan bulunabilecek yorum soruları oluyor. coğrafya desen hepimizin bildiği şeyler. felsefe grubu ve din kültürü kısmı biraz zorlayabilir. Onun dışında hiç korkacak bişey yok.
dediğim gibi gözünüzde büyütmeyin. aynı şey yds-ales gibi sınavlar için de geçerli.
4. kez gireceğim sınavdır. Dipnot eczacılık okuyorum
Edit: ayrıca denemelerde yaptıklarınıza inanmayın sınavda daha az yapıyorsunuz diyenlere inanmayın en net örneği benim, 2015 senesinde denemelerimin çok çok üstüne çıktığım bir sonuç aldım. Bu iş biraz da şans işi yani hakim olduğunuz konulardan sorular çıkarsa gayet de deneme ortalamanızı geçersiniz
gecesinde dualar, namazlar, tahhiyat-ül mescitler, tesbihatlar, mesneviler gırla giden sınav.
sınava kadar ömer baba kılığında olunur, sınav bitince ''aga akşam içip sıçalım dibini görelim ya''.