23ünden itibaren verilecek ve uygulanması gereken önerilerdir. kıçı tutuşmuş her gencin ihtiyacı olduğu kesindir. bence 6 ay ı 12 aya çıkartmak için uyku süresini yarıya indirmek gerekir. günde 4 saat uyku kafidir.
ygs denilen ortaokul derslerinin tekrarı niteliğindeki sınava çalışma ihtiyacı duyulması bile ilginçken bir de 6 ay gibi neredeyse sonsuz bir zaman aralığının yetersiz olduğunu düşünmek olayı daha da vahim kılıyor.
şahsi kanaatim 2 hafta konu kitapları okuyup ardından 3-5 denemenin yeterli olduğu yönünde.
kendinizi bu kadar kasmayın gençler. eninde sonunda hepimiz 300 ila 700 dolar arasında maaşla işe başlayan ucuz iş gücü olmak için okuyoruz.
Mal gibi YGS kasmayın 6 ay . Sonra 2 ay göt gibi kaldınız mı kafanızı vuracak sütün aramayın . Tecrübe sabit . Dinleyin burada bunu yaşamış bir arkadaşınız var . YGS boş iş biraz . Çalışmayın demiyorum , çalışın ama o kadar da abanmayın . Bilin ki icebergin görünmeyen tarafı daha büyüktür .
"4.sınıftan beri dershaneye gidip çalışan gözlüklü binler", ygsye 6 ay kala hala çalışmamış yazarlara göre "4.sınıftan beri dershaneye gidip çalışan gözlüklü ibineler"dir. Mevzuya dönünce, ygs çalışılması gereken bir sınav değildir. Canınız sıkıldıkça haftada 2-3 tane deneme çözmeniz kâfidir. Ygs sonuçları açıklanana kadar zihin rahat bırakılmalıdır. Ygsden sonra lys için asıl çalışma başlamalı, göt göbek büyümeden asla yeterli derece çalışıldığına inanılmamalıdır.
2 ay türkçe sosyal test kasıp, yazın mayıstan itibaren bir güzel sanatlar hazırlık kursuna gitmeleridir.
sonra gelsin pompa.
yok lan şaka. o size bağlı. ama güzel sanatlar lan. adı üstünde bak. denedim yüzde %50 çalışıyor niye? çünkü gidip resim öğretmenliği kazandım amk.
ineklemenize gerek yok daha önünüzde yayla gibi 6 ay var. ygs yorum ağırlıklı, okulda dershanede dersleri kaynatmayıp adam gibi ders dinler ve konu bitiminde 25er soru çözerseniz o konu aklınızda kalır hem de ineklememiş olur, zamanı kendinize ayırırsınız.
not: ben sadece ders dinleme kısmını yaptım. onun dışında bir şey yapmadım. o 25 soruyu çözseydim kocaeli yerine marmara ya da istanbulda olabilirdim.
iyi bir dereceye sahip olmuş üniversite mezunu bir abiniz olarak size önerim ;
girdiğiniz üniversite o kadar da önemli değil, önemli olan sizin gelişmeye ne kadar açık olduğunuz. ne olursa olsun kendinizi geliştirmekten asla yorulmayın. dünyada keşfedilcek çok şey var. lise mezunu hiçbir boktan haberi olmayan sadece cebine giren parayı düşünen bir patronunuz varken siz ne kadar çalışırsanız çalışın hep onların biçtiği kadar değer göreceksiniz. o yüzden siz başkaları için değil kendiniz için çalışın ve bundan zevk alın.
Ygs çalışılacak bir sınav değil. Senin temelin sağlamsa problemleri çözersin, okuma alışkanlığın varsa türkçeyi yaparsın, genel kültürün varsa sosyali halledersin, anlama ve yorumlama becerin varsa feni çözersin. Bu kadar. Üstüne giderek süreyi ayarlamayı ki bu en sıkıntısı oda deneme çözerek halledilebilir bir de soruları daha kolay yorumlamayı öğrenirsin.