Her yıl düzenlenen bir başka balığı ağaca çıkmaya zorlama diktalarından biri. Çalışın çalışın işkence edin beyinlerinize sonra da duvardaki bir başka tuğla olun.
Sözelciler için konuşacak olursam 2 aylık bir çalışma ile 340 puan aldıracağım sınavdır. Tabiki de özel ders ile.
Edit: eksileyenler olmuş matematiksiz 340 puan yapmak o kadar kolay olmamalı, 2 aylık bir çalışmayla sözel bölümü fule yakın yapabilen varsa helal olsun. Herkese kolay gelsin.
Üçüncü kez gireceğim sınavdır. Napalım, hayallerin peşi bırakılmıyo. Girecek herkese şimdiden başarılar, herkesin hakettiği yerlere gelebilmesi dileğiyle.
1 aylık bir çalışmayla sınava girmekten vazgeçme garantisi verdiğim sınavdır. 3 kere girip iki kere kazanmış biri olarak söylüyorum: Üniversite boş bir yer. muhabbetine gidiyoruz.
Şu sınavını büyüten varsa yazıktır matematik neyse de sosyal, Türkçe çerez niyetine yapılır. Yapmayın çocuklar ilk senemde kazanıp 21 yaşımda mezuniyet tadını tatmış bir mezun olarak ne kadar büyütürseniz o kadar zorlaşır. 3-4 sene kazanamadım diyen 22 yaşına gelip hala bu sınava hazırlananlar dostlar kendinize gelin, ne ara üniversiteye başlayıp ne ara mezun olup iş bulacaksınız elinizi çabuk tutun ve unutmayın burası Türkiye.
Tanım: çerez niyetine çözülecek sorulara sahip basit bir sınav.
Basit diyen arkadaşlar derecelerini de editlerse çok memnun olurum. Zira sınavdan çıkıp "çok kolaydı yeaaa" diyip 800 bininci adam da var, "zordu" deyip 2 bininci olan da.
He kolaysa da, bu yaşa gelip de kolay sınavın ne kadar kötü bi şey olduğunu da anlayamamışsan, yazık ne diyim.
kesinlikle marta kadar sadece ygs çalışmak ciddi bir hatadır.konuları bir bütün olarak ele almalı giderek günlük lys çözme oranlarınızı da artırmalısınız.kasım ayı yüzde 70 ygs yüzde 30 lys aralık ayı yüzde 60 ygs yüzde 40 lys ocak ayı yarı yarıya gibi).boş bulduğunuz her an soru çözmek için bir fırsatdır. küçük zaman boşlukları (yol,yemek vs) boşluklar takıldığınız pointler,denklemler,formüller için önemli olduğu gibi sizi aklınızı hazır ve dinç tutar.ana dersleriniz üzerinden örneğin sayısalcıysanız matematik ve fen dersleri üçer soru bankası kaynağı sırayla konu konu çözmelisiniz aslında başlamış olmalıydınız.1.soru bankası bu sizin yeni öğrendiğiniz veya tekrardan işlediğiniz bir konuyu anlamanızı sağlarken bir kaç hafta arkadan gelen 2.sıradaki kitaplar pekiştirir 3.sıra hatırlatır.(bunları doğru ve kronolojik nizamda yaptığınızda inanın aklınızdan o detaylar bile çıkmıyor aylarca).yeme, içme,kişisel ihtiyaçlar gibi zaruri durumlar dışında soru çözmeyi bırakmamalısınız.saat başı en düşük tempoda 30-35 ortalama 40-45 soruyu elden bırakmamalısınız anlayabileceğiniz seviyede çözmeli ve çalışmalısınız.
edit: bu enytryi hedefi derece yapmak olan insanları göze önünde bulundurarak yazdım.ama unutmayın eğer istediğiniz yeri kazanmışsanız zaten siz amacınıza ulaşmışsınız demektir.
edit2: kendinizle aynı seviye ve durumda olan ve birbirinize anlayış gösterebileceğiniz bir duygusal ilişkiniz varsa bunu bozmayın.sınıf arkadaşım 3 ana dalda ygs 1.si oldu sınırlı biçimde yürüttüğü bir ilişkisi vardı.eğitimciler çoğu zaman sığ düşünür,sorunları geneller ve herkese aynı çözümü uygulamaya çalışırlar. yaptığınız sportif aktivitelere dikkat edin mesela benim gibi lys matematikten önce gittiğiniz otelin yarım metrelik havuzuna balıklama atlayıpta bileğinizi burkmayın saniyeler içinde çözebileceğinizi bilmenize rağmen o integral sorularına dokunamamak nasıl bir duygu bilemessiniz bile.
edit3: yapabileceğiniz her şeyi yaptıktan sonrası artık birazda kader. dediğim gibi onlarca kalın soru bankası ve kitapçık bitirip sınavdan bir gün önce bileğinizi kımıdatamaz şekilde burkmanız , ebevynlerinizin boşanması, aşık olduğunuz kızın sabırız ve anlayışsız bir çocuk gibi davranması hepsi muhtemel olaylar ama eğer iyi hazırlanmışsanız bu faktörler yüzünden derece yapamasanız bile 8-10 bin sıralama tutturup kaliteli bir vakıf üniversitesinde burslu bir şekilde tıp okuyorsunuz.mutlu olmak her durum ve şart altında yine sizin elinizde .
Ygs nin ardından hızlı bir tempo ile lysye gecebilirseniz emin olun iyi sonuçlar alırsanız yoksa çok da calismaya gerek yok lysye bir temel oluşturun yeter sonra kapatırsınız.
Bu sınava ilk kez girecek arkadaşlara bir kaç ufak tavsiye vermek istiyorum. Kabul ediyorum ki herkesin vizyonu farklıdır biriniz iyi bir iş/maaş sahibi olmak isterken bir diğeriniz onurlu meslekleri edinmek amacıyla bu sınava giriyor olabilirsiniz. Tercihiniz ne olursa olsun, lütfen bunu kendiniz yapın ve toplum (öğretmen,aile,çevre) baskısını boşverin. Çünkü insan 18 yaşında gerçekten mantıklı düşünemiyor, (öyle düşündüğünü zannetse de) bunların etkisinde kalıyor. Sonra ya bi ömür mutsuz işler yapıyoruz ya da bilmem kaçıncı senesinde bölümünü bırakan insan hikayelerinin kahramanı oluyoruz.
En önemlisi; kazanayım da nasıl olsa biter demeyin. Öğrenmek istemediğiniz şeyi öğrenmek zorunda olmak işkence gibi gelir. Lisede sevmediğin matematik, tarih dersine tahammül etmeye benzemez baba bölüm dersleri.
Aynı hataları saydığım sebeplerle yapmış biri olarak söylüyorum.
Bu sene tekrar sınava girip yüksek ihtimal istediğim yeri kazanacağım. Fakat bir kaç sene kaybetmiş oldum. iş hayatına atılma gibi bir amacım olduğu için kayıp demiyorum, öyle bir acelem yok fakat zevksiz ve keyifsiz geçen yıllar kayıp oldu. Tabii insan şunu düşünüyor, eğer bunu bitirirsem kalan ömrümde de aynı zevksiz ve keyifsiz durumu yaşayacağım, o zaman bi kaç senenin canı cehenneme.
Sınava gelecek olursak, gerçekten sıkı ve düzenli bir çalışmayla istenilen çok rahat başarılır. Ygs zor bir sınav değil.Üstelik dershane ve okul gibi yerlerde sürekli olarak yapamadıklarınızı sorabileceğiniz insanlar var, bunu da değerlendirin. Türkçe ve sosyal tamamen 12 senelik genel kültürünüzün özetidir. Fen ve matematik kişiye göre değişkendir. Matematik diğerlerinden biraz daha fazla temel gerektirebilir.
Sorularınız olursa mesaj atabilirsiniz. Lisede 1 yıl eşit ağırlık 2 yıl sayısal okumuş ve şu an da dilden sınava girecek biri olarak yardımcı olmaya çalışırım.
Hepinize başarılar. Zamanınızı güzel planlayarak harcayın.
anlamıyorum ben arkadaş sınav var diye kendini şartlıyorsunuz girmicem sözlüğe vs. 18 yaşında iradene sahip çıkamıyorsan o da senin problemin.
not: üniversiteye hazırlanıyorum.
edit: eksileyince gerçekler değişmiyor maalesef.