Ygs 2015e kıyasla hayli kolay olsa da (Fakat unutmayın ki aslolan sıralamadır.) Ygs mantığıyla zerre bağdaşmayan zor ve bilgi içerikli din sorularıyla mevcut iktidarın imam hatiplilere bir kıyak attığı sınavdır.
Eğer pratik bir insan değilsiniz, ygs ağlayan yüz demektir ayrıca.
Tm öğrencileri için aslolan lys idi bizim zamanımızda, ygs'nin yüzde 25 etkisi dahil yok.
Hatta lys yüzde 100 dahil olabilir.
benim şu an ygs 4 372 geldi okul puanıyla. zihin engelliler öğretmenliği istiyorum önce tercih mi yapılıyor bölümün puanları açıklanacak mı? bilen biri mesaj atabilir mi? acil.
bir eşit ağırlıkçı olarak hedefime ulaştım mı? hayır. 50k gelse yeter dediğim sıralama 89k geldi. ama bu beni hedefimden vazgeçiremez. ygs açıklandı bir gün sonrasında lys çalışmaya başladım.
tercih zamanı buraya tekrar gelir editlerim nereyi kazandığım nasıl kazandığımı.
bir kez daha iq seviyemi sorgulamama sebep olmuş başlık. lan diyorum ta 26 martta açıklanmadı mı. ya da ben anlamadım. ya da çok pis keklendim. kafam karışık sözlük.
sıralamam gayet iyi lys de iyi geçerse TM olmama rağmen bir çok mühendisliğe bile giderim. hep sayısalcılar mı bizim önümüze geçecek, biraz da biz geçelim.
dandik sorularla dolu bir sınav. bunca gün sonra analizini yapacak olmak biraz saçma belki ama sonucuna bakıp mezuna kalıcam diyen hala çok fazla insan olduğu için yazayım dedim.
ben oturdum adam gibi çalıştım. puan hedefi koymaya korkuyordum tutturamam diye ama ilk 10 bin istiyordum sıralama olarak. her denemede 150+ yapan arkadaşlarım vardı, o netlere ulaşamadım ben hiç, kesinlikle ilk 100'e girer dediğim tiplerdi hepsi. kaç tane soru anlattılar bana sene boyunca. sonra ben 500. oldum, onlar 5 bin civarı. diyeceğim o ki ygs tamamen "o an" sınavı. zeka/çalışma ölçen sınav lys. ygs sonucunuza bakıp sevinmek üzülmekten çok daha saçma hatta. şımarık bi mal diyebilirsiniz ama ben kendi sonucuma 1 gün sevinebildim. çünkü kaç bin kişi geriye düşenleri de duydum ilerleyenleri de. neyse bitireyim artık.
ana fikir: mezuna kalmayı hak etmiyorsunuz. deli gibi çalışın kimseyi de umursamayın.
YGS sistemindeki en kolay sınav (imiş). genel olarak çalışmaya dayalı bir sınav değildi evet. genellikle çalışmayıp fikir yürüterek sonuca ulaşan kişiler için ballı kaymaklı ekmek niteliğinde idi. fakat şu da var sorular genel olarak kolay gibi gözükse de çalışan birinin mantığı ile çalışmayan birinin mantığı bir yürümüyor mesela coğrafya da bazı yerleşim alanları gösterilmiş ve insanların öncelikli olarak buralarda barınmasının nedeninin ne olabileceğini sormuşlar çalışan birinin aklı karışıyor burda çünkü verilen yerlerde su kaynakları var.. cevaplardan biride hidrografik yapı... çalışmayan ise hidrografik nedir onu bile bilmiyor veya bakı nedir bilmiyor.. ona en samimi gelen şık olarak direk iklim i işaretliyor.. peki cevap ne iklim. veya o kadar dil bilgisi çalıştık geçen sene 5 tane dil bilgisi sordular bu sene 2 tane falandı galiba.. 2 tane de anlaım bozukluğu 1 adet noktalama işareti 34-35 tane ful yorum sorusu vardı.. 1 sorunun binlerce kişinin önüne geçtiğini düşünürsek en azından dil bilgisi ağırlıklı soruların gelmesi çalışanların lehine olurdu fakat tam tersine dil bilgisi 2 tane sorulduğu gibi anlatım bozukluğu yazım yanlışı gibi sorularda gözle görülüp ahanda cevap bu denecek kadar basitti.. anlatım bozukluğunda cümleyi okuyunca saçma geldiğini hisseden herkes hislerine güvenerek o şıkkı işaretledi.. doğru yaptı da.. oysa anlatım bozukluğu okununca hemen anlaşılacak derece de kolay değildi son yıllarda baktığımızda cümle içinde anlatım bozukluğu çok ince yerlerde saklıydı... neyse uzatmaya gerek yok puanların yüksek sıralamaların düşük olması sizi korkutmasın bu işin LYS si var orada herkes anyayı konyayı görecek... bilgiye dayalı olduğu için kolay bile olsa çalışan-çalışmayan kolayca ayrılabilecek bilgi sorulan sınavda en kolay ne sorabilir ki hacı? mesela Edebiyat'ta masalın özellikleri nedir dese bile bilgi gerekiyor.. ayrıca sıralamada sizi geçen çoğu kişi öylesine girdiği için tercih yapmayacak veya sizin kendi alanınızda 2 milyon kişi değil 500-600 bin kişi olacak... bu sınavda 500.000 ci olsanız dahi şu kalan süreyi iyi değerlendirirseniz kendi alanınızda ilk 50 bine girmeniz işten bile değil...
Artık hiç ilgilenmediğim sonuçlardır. Okulumuza yeni gelecek öğrenci profili belli, kazanacak öğrenciler az çok belli. Olay gittikçe sıkıcı bir moda bürünüyor sanki.