üniversiteli olarak kafam rahat olarak tekrar bi girip bakalım diyeceğim sınav,güzel bi puan yaparsam elektrik yada makine mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum.nasıl olsa 2.sınıftan başlıyacaz.
hayat yolunda sadece bir dönemeçtir. ebeveynler '' bu son şansın çocuğum '' dememelidir. çocuklar '' ya iyi puan alamazsam ? '' diye kendini içten içe yiyip bitirmemelidir.
hayatta başarılı olmanın, iyi işler başarmanın yolu sadece üniversite okumaktan geçmiyor. üstelik üniversiteden mezun olup çalışmayan insanların çoğunlukta olduğu bir ülke türkiye...
sakın '' yapamazsam ne olur ? '' diye düşünmeyin. çalıştınız, çaba gösterdiniz. başarı yanınızda olsun, sakince, acele etmeden soruları çözün. ne olursa olsun unutmayın: kazanamamak dünyanın sonu değil, olmayacak.
üniversite mezunu olarak gireceğim sınav. güzel sanatlar için. fotoğraf için! sanat için! şaka şaka, para için ulen para diploma çok fazla yol açıyor bu işte. *
kardeş git bi elini yüzünü yıka sanırım çarpıldın.
gerçekleşmesine 6 gün 9 saat 56 dakika kalan sınavdır. hayırlısı olsundur. olacakla öleceğe çare yokmuştur falan fistandır allah rahatlık versindir.
lise 4 olanların mecburiyetten 1996-1995-.. olanların daha iyi bir üniversiteye gitmek için girdikleri stresi bol, o olmayasıca sınav. gıcıklığına ve keyfine girenleri de unutmamak lazım tabi.
sınava kendinizden emin ve rahat girin, panik ve tedirginlik insanı hataya zorlar.
hedefiniz gerçekçi olsun, ortalamanızı aşma veya en azından tutturma hedefiyle girin. fakat unutmayın ki hayatınızın en yüksek puanını yapma ihtimaliniz de, en düşük puanını yapma riskiniz de mevcut. bunun bilincinde olun.
Bir branşı full yapacağım diyerek girmekle, full yapmam "gerek" diye girmek arasında fark vardır. Bir derste mükemmel olabilirsiniz. Hatta bir çok derste mükemmel olabilirsiniz. ama sınava "şu branşı full yapmam gerekiyor" diye girilmez. sınava girenlerin belki %99.9'unun yapamayacağı bir soru çıkar ve siz sadece o şartlandırmanız yüzünden sınavınızı mahvetmiş olursunuz. en iyi olduğunuz alanda dahi 1-2 yanlışı tolere edebilecek şekilde sınava girin.
sınav heyecanı yalnızca 10-15 dakika sürer, hatta o kadar bile sürmez. sonra insan kendini sınava kaptırıyor. Tek farkında olmanız gereken bunun bir deneme sınavı değil, gerçek sınav olduğu.
iyi olduğunuz branşlarda dahi bazı sorularda takılabilirsiniz, normaldir. fakat bu asla moralinizi bozmasın. Zor soruların çoğu ikinci bakışta o kadar da zor gözükmez en azından fikir yürütebilirsiniz. Yapamıyorsanız o soruyu hızlı bir şekilde bırakmaya çalışıp bir diğer soruya geçin.
konsantre olmaya çalışın. ama aşırı konsante. bu sınavın büyük çoğunluğu konsantrasyona ve stres yönetimine dayanıyor.
acilinbensairim boğaziçi'nden bildirdi. fakat bu sene ben de sınava giriyorum, keyfi de sayılmaz çünkü bölüm değiştirmeyi düşünüyorum. şimdiden herkese başarılar dilerim.