şıkların çelişkili olduğudur. çözdüğüm hiçbir senenin sorularında bu kadar kalitesiz değildi. ayrıca hangisine değinilmemiştir tarzı paragraf sorularında da şıklar o kadar yuvarlanmış, o kadar neyi kastettiği anlaşılmazdı ki ne içtilerse keşke bize de içirselerdi.
an itibarile sınavdan eve geldim açmak istediğim başlık açılmış. üşenmedim saydım gerçi üşenilecek bir tarafı yok 40 sorunun 2si bilgi 38i bildiğin paragraf sorusuydu. tüm paragrafları toplasan bir kitap ederdi herhalde.
ayrıca o noktalama işaretlerinden hangisi gelmelidir sorusuna uyuz oldum. son noktalama ünlemmiydi noktamıydı kafayı yedim sözlük.
edit: evet gelen mesajlardan sonra öğrenmiş oldum. ki bende ünlem olduğunu ilk başta anlamış idim lakin tüm sorularda okadar kafayı sıyırmıştımki yanlış yapmışım.
ayrıca sadece türkçe ve sosyal çözmek için sınava giren mat ve fen e hiç bakmayan bir adam olarak inanır mısınız türkçe bittiğinde 1,5 saat geçmişti. sosyalin son sorusunu işaretlediğimde ise kalemleri bırakabilirsiniz diye bir ses işittim. değdi mi ? değdi valla. sorular uzundu paragraftı ansiklopedi gibiydi göte girdi diyenlere hak veriyorum ama neredeyse hiç bilgi sorusu yoktu, dil bilgisi sorusu çok azdı ve hepsi kolaydı. anlatım bozukluğu yazım yanlışı gibi kafa siken sorulardan hiç yoktu. geri kalanlar ise okuyup yorumlamak kaldı. çok kolaydı bence türkçe. eşit ağırlıkcıyım ben lys ye girmiycem iki senelik tercih edicem. sözelcilerin çok işine gelmiştir.
adettendir netlerimide paylaşayım;
türkçe: 31
sosyal: 21
3 yıldır eline defter kalem almayan kitap yüzü görmeyen liseden hatırladıklarıyla sınava giren bir adam olarak gayet başarılı herhalde. sosyalde coğrafyanın bazı konularınıda hatırlasaydım daha yüksek olabilirdi felsefede yanlışım yok tarihte yanlış yok. coğrafya zorladı kolay olmasına rağmen. herkese geçmiş olsun
dilbilgisi soruları zordu gibi geldi.
hiçbir... diye başlayan sorunun cevabı ekfiil almış sözcük olacaktı.
cümlenin öğeleri ile ilgili olan da doğru cevap 2. cümleydi
geçişsiz çatılı yüklem yoktu.
yalnız''lar adlaşmış sıfattı, yahut niteleme sıfatı
noktalama sorusunda cevap virgül üç nokta virgül diye gidecekti
diğer bitanesinde sürerlik fiili yoktu
4. defa YGS'ye girdim ve her sene Türkçe sorularında bir takım yazar ve şairlerin ne kadar muhteşem insanlar olduklarına dair paragraflı sorular oluyor; okurken hay sokayım yazar ve şairlerinize diyesim geliyor.
Öylesine girdigim sınavda bana 70 dk ya mal olmustur. 25 yasinda defalarca sinavlara giren biri olarak sinav basinda ergenleri de görünce cok kek, anlamasi kolay bir sinav ümidi olustu icimde.lakin bu sorular icimdeki tum duygulari öldürdü. Genc ergenler gecmis olsun..
beyin s*ken sorulardır. şizofren yazarları özellikle seçmişler gibiydi, özellikle türkçe bölümünden başlayan bir kişide obsesif kişilik bozuklukları ortaya çıkmış olması oldukça muhtemeldir.
3-4 kere okunduğunda anca anlaşılan sorulardı. sırf zevk için girmiştim sınava girdiğime gireceğime pişman oldum. sosyal bir nebze daha kolaydı.
(bkz: yağlı kazık)
cümleler fazla mı devrikti, yoksa kelimeler ve cümleler arası anlam bağlantısı çok mu zayıftı tam karar veremedim ama bildiğin çük gibi sorulardı.
şıklar birbirine haddinden fazla yakın olmakla beraber, parçalar da kendi içinde fazlaca çelişkiliydi.
çıkan birkaç dil bilgisi sorusu zor denebilecek düzeydeydi.
gördükten sonra insanı paragraf okumaktan soğutan sorulardır. zaten ilk ve son cümle okunduğunda yapılabiliecek olan bir soruyu sen neye hikmet dallanırıp budaklandırıyorsun ey ösym.
1 saatime bedel olan, kötü başlayınca doğal haliyle diğerlerine geçene kadar morali sıfırlayan sorulardır. soruyu okuyorsun sonuna gelince unutuyorsun hadi baştan.
bi şıkkı okuyup cevap budur dediğin ama altındaki şıkkı da okuduktan sonra bu mu lan yoksa dediğin soru tipinden en az 20 tane olan çaktığımın koduğumun sorularıdır.