bugün

90 lı yılların başında çok güzel bir ivme yakalamışken milenyum neslinin artık patlama yapacağı düşünülürken elimizde patlaması durumudur.
80 neslinin hatalarıdır bu gerçek.
maneviyatı öne süren anne babadan teknolojinin gelişmesiyle maddiyat temelli ilişki kuran anne baba formasyonuna dönüşümüz yeni nesillerin kötü yetişmesine sebebiyet vermektedir.

dışarıda arkadaşlarıyla sosyal ilişki kurup misket, kör ebe oynayan nesillerden tüm gün evinde oturup tablet oynayan nesillere geçiş yapmış bulunmaktayız. çocuğumuzu son marka tablet bilgisayarlarla ödüllendirelim derken tam tersi şımartmaktayız.

ve bu teknolojik ürünler çocuklarımızın küçük bir kısmına muazzam destek sağlarken büyük bir kısmının ise akıl karışıklığı yaşamalarına sebep veriyor.
Doğrudur efendim ama Irkçılık gibi Milenyumculuk yapmayın.
bide bunlara çok zeki diyenler var.

bi tanıdığım paso soru soruyor ve hiperaktif diye küçücük çocuğa "çok zeki" dedi. aynşatyn olacak bu çocuk dedi. lan çocuk aynı soruyu 50 defa soruyor 50 defa cevaplıyoruz. bunun neresi aynştayn?

çok zevzekler bide. bu nasıl bir şımarıklık nasıl bir özgüvendir. çocuksun lan sen çocuk, bi sik bildiğin yok daha babanın sikinden düşeli çok kısa bir zaman oluyor. nasıl yetiştirdiler bunları anlamıyorum. ne gördüler ne öğrendiler nereden geliyor bu değirmenin suyu?

ay vallahi pataklayasım geliyor bak yine sinirlerim zıpladı.
gördüğüm en kötü durum ciddi anlamda saygısız oluşlarıdır.
bir ayıp, bir hata yaptıklarında özür dileyeceklerine küfredip üste çıkmaya çalışanlar var çok acayip.
1997 den sonra doğanlar çöp.
ala.

görsel
çoğunlukla yetiştirirkenki hatalardan kaynaklı kötüleşmedir. ebeveynler bir öğretici olacaklarına eline telefonu veriyim yada bilgisayarda dursun da brn de geziyim yada televizyondan bunları izliyik derdindeler. haliyle çocuk ilgisiz kalıyor ve öğrenmesi gereken şeyleri yanlış yollarla öğreniyorlar. tabi yetişen çocuklarda da hatalar vardır her nesilde olduğu gibi ama en önemli sorun yetiştiren ebeveyn kısmı. bir de tabi medya buna sosyal medyada dahil ve de insanları tüketim toplumu olmaya sürükleyen para ve güç sahipleri. bunlara politikicaları, büyük markaların sahiplerini pek çok kişiyi katabilirsiniz. düşünen, üreten ve gelişen nesil yerine tüketen nesiller geliyor artık. en başta da dediğim gibi çocuğa öğrenmesi gereken her şeyi zamanında siz öğretin ve özgür bırakın ama size de güvenmesini sağladıktan sonra bu çok önemli çünkü bir sorun olduğunda anne babasının yanına gelir ve doğru bir şekilde çözer.
98 ve üstü ciddi manada sosyal medya ve televizyonlardaki aşk,öpüşme ve sevişme sahneleriyle büyümüş durumda.

bu yüzden bu nesilden çok bir şey beklemek haksızlık olur..
Eğitim sisteminin bilimsel temelden zombisel temele oturtulmasıyla gerçekleşmiştir.
imam hatip lisesinde birey mi yetişir. Ancak köle çıkar oradan.
Sor bakalım kuvvetler ayrılığını, hukukun üstünlüğünü, temel insan hak ve özgürlüklerini bileni, içine sindireni var mı?
"Asker ölmek için para alıyor." Diyen bir aşağılık zihniyet gençleri kıskacına almış, kıyma makinesinde kıyıma yolluyor.
teknolojinin olumsuz etkisini açacak olursak asıl sorun medya ve internet olarak karşımıza çıkıyor.

sosyal medyada ve televizyonda olup biten her şeyi takip etme ve her şeye özenme olayı asıl sorun. yeni nesil, 7-8 yaşından itibaren aşırı bilgisayar oyunu, daha o yaşlardan havalı olma ve sevgili yapma merakı ile yetişiyor.

her türlü ahlaksızlık daha yaygın ve ulaşılabilir hâle geldi. bu da en büyük sorunlardan biri. ilkokuldan itibaren sigaraya başlama, küfürlü konuşmaların çeşitlenmesi ve yaygınlaşması, popüler kültür denilen saçmalık ve televizyondaki vakit kaybı programlar da büyük sorun.
Aslında bu tüm dünyada olan, sorunu çözmeye yönelik bir sürü kongre ve topluluk boyutuna gelindi. Avrupa'da özenmeyeceğimiz ve yereceğimiz bir konu olan gençlik ve gelecek sorunu gün geçtikçe artıyor.

Aslında bunun teknoloji ile direk alakası yok, doyumsuzluk seviyesinin oldukça yukarılara çıkması, iktisatın temel amacı olan sınırsız ihtiyaçları giderme pozisyonuna tamamen gelinmesi, geçilmesi ve ucunun görülmeyecek kadar yukarıda olmasıdır.

Teknoloji bu işi sadece hızlandırdı,

Nufüs arttıkça etkileşim teknoloji olmasa da artacaktı, iletişim arttıkça farklılaşma çabası, üretkenlik ve değişim kaçınılmaz. Düşüncem o ki, belki 100 yıl sonra olabilecek şu nesil ve gelecek kaygısı teknoloji vasıtası ile şimdiki zamana geldi .

Biz masumduk, bilyeler vs. diyen nesiller ile metroda orada burada sosyal uygulamalarda gezen nesil zaten karşılaştırılamaz ama,

sorun şu, biz nasıl çizgi filmlere mecbur bırakıldıysak, bu adamlarda sosyal uygulamalara, saç kesimlerine, mini eteklere, makyaja ve hayasızlığa mecbur bırakıldı.

Eğitim sorunu, öğretim değil. Çoğu gerzek diyebileceğiniz çocuklar matematikte kalemini ustaca sallayabiliyor, yahut satrançta güzel hamlelerle ilginizi çekiyor. Kezban, karaktersiz vs tipler her zamanda yaşadı, he çoğaldı mı? evet.

Kim ne derse desin, sorun tamamen çocuk ve aile arasında, özentilik her zaman, kaygısızlık ezelden beri var. Nasıl ki sanal bebek oynadık, bu gençler de snapchat ve twitter arasında yaşıyor.

Türkiye'de kontrol altına alınabilir mi ? Evet. Doğru amaçlarla.
bence kedi ulaşamadığı ciğere mundar diyor sana farklı gelen herşey kötü mü yani.
Maalesef.
mevzu biraz da yetiştiren nesil de bitmiyor mu? dışarısı güvenli değil deniyor. biz peki? biz de oluşturmuyor muyuz toplumu, neden hep öbürü diyip kimden bahsettiğimiz bile belli olmayan bir boşluğa suç atıyoruz. bence sorunu çözmeye, eleştirmeye ve edep dersi vermeye önce kendimizden başlamalıyız.
her nesil kendinden sonra gelen nesli aşağıda görecektir. bu hiç sekmez.

nerde o eski ramazanlar ?

cem uzan'a hapis şoku.

82 musul...

bu tarz saçmalıklardan bir tanesidir bu alttan gelen nesli kötüleme olayı.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar