yetenek sınavı

    9.
  1. hazır sınavlar yaklaşırken biraz ipucu vereyim;
    Sanatın bir dalına baş koymuş gözünüzü karartmışsınızdır. En zor yolu sanat okulunda yeteneğinizi geliştirmeye karar verirsiniz. Bazen aileniniz yanınızdadır, bazen karşınızda.
    Bazen isteklisinizdir, bazen hırslı birkaç yılı yada bir yılı bu ikilemlerle geçirmiş ve sınav vakti gelmiş çatmıştır. Bir yerlerden zar zor para bulup sınava tek okul için 300tl diğer okullar için +para+ yol + kalcak yer + + + olayını ayarlamış ve üstünüzde kazanamam baskısı oluşmuştur. Ya bu kadar masraf emek buhar olup giderse diye

    Ya kursa gidip bir sene çeşitli el, bacak, kol, saksı, tencere, tava, bardak, insan, hayvan çizmiş yada lisede aynı şeyi yapmışınızdır. Genelde desen sorunlarızı çözmüş imgeselde zorlanmış ama yaparım ya diye kendinize gaz vermişinizdir. Yada hocalarız, anneniz, arkadaşlarınız

    Sınavda sakin olmak heycanlanmamak en büyük en önemli olay. Çünkü mükemmel çizip sınav zamanı batıran insanlar biliyorum. Zamanı falan iyi ayarlamak gerekiyor. Bide etrafınıza bakmayın moraliniz bozulabilir. Sadece kendi işinize konsantre olun. Sınava girerken yanınızda 8 tane hangi derecede taslak oluşturuyorsanız mesela ben 2b kullanırım ve tavsiye ederim. 8 adet uçu falçatayla iyice açılmış kalem. Sakın ama kalemtraşla açmayın. Artık sınava kadar bunun raconunu da öğrenmediyseniz hiç girmeyin.Sonra grafit kurşun kalem 2 tane bulundurun. Silgi de 2 tane falan olsun. Hamur silgi kullanabiliryorsanız alın. Renkliler için kuru boya öneriyorum fabelinkini alın geçin.

    Şimdi sınav başladı. Eğer Desen sınavı yapan bir okulda sınava girdiyseniz büyük ihtimal karşınıza canlı model gelecektir ve masanın üstünde oturuyor olacaktır. Bu Dokuz eylül, Anadolu üniversitesi, hacettepe gibi üniversitelerde yaygındır. Ve işte artık ondan sonrası okulun yaratıcılığı adam bacağının arasına damacanamı koyar ayağının altına tuğlamı kitapmı zaten çok alternatif yok. Elleri genelde birleşik oluyor. Yada obje yarı imgesel gibi bir desen sınavı oluyor. Bu genelde Marmara gsfde olur. Sınava o kadar çok kişi giriyor ki modelle başa çıkamıyorlar.
    Bide tamamen imgesel sınavı yapanlar var mimar Sinan, Akdeniz üniversitesi gibi.

    Sınav kağıdı boyutları Mimar sınan 50x70 Diğerleri genelde 35x50
    Sınav süresi dokuz eylül, mimar Sinan, 90 dk
    Sanırım diğerleri 60 dk

    Genelde tüm üniversiteler karakalem ister ama dokuz eylül resim ve heykelin ikinci aşaması renklidir.

    Sınava girdin ve 3 saatini verdikten sonra sonuçları beklemeye başlarsın

    Sonuc kazanmışssan tebrik ediyoruz. kazanamadıysan moralini bozma ve pes etme...

    Tabi canım kardeşim okula girdin;

    iki seçenek var ya kantinde takılacaksın ya okulu bitirceksin bu ikilem inan yetenek sınavından daha zor. Dersler inanılmaz ağır ödevler desen yığınla olacak . Göz korkutmuyor tüm genç arkadaşlara başarılar diliyorum. Yürüyün lan kim tutar sizi...

    bir yıl sonra ansızın gelen edit: gözünde o kadar büyüttüğün sınav varya aslında hiçbir bok değil, sen sadece kendi yapmak istediğini yap.

    iki yıl sonra gelen edit: gözünde o kadar da küçültme ha bide zaman çabuk geçiyor. yapmak istediklerini bekletme.
    4 ...
  2. 4.
  3. bir seneki koskoca emeğin, çalışmanın boşa gittiği, yeteneksiz bir öküz olduğunun anlaşıldığı sınavlar. çok yaklaşmışken başaramamış olmak da ayrı bir konudur.
    3 ...
  4. 6.
  5. üniversitelerin spor ve sanatla ilgili bölümlerine girmek isteyen öğrencileri tabi tuttuğu sınavdır. güzel sanatlar fakülteleri konusunda her üniversitenin kendi kriterlerine uygun sınavı vardır. genel olarak desen (canlı modelden çizim), imgesel (hayalden çizim), ve naturmort (düzenek çizimi) gibi aşamalardan oluşur ancak bazı üniversiteler renkli çizimde ister.
    2 ...
  6. 5.
  7. güzel sanatlar fakültelerinin öğrenci almak için yaptıkları sınavlardır.
    2 ...
  8. 8.
  9. üniversite giriş kılavuzunda adı yanlış konmuş bir sınav. sınava girenin sadece yeteneğine bakılmıyor, o konudaki bilgisi de ölçülüyor. adının "bilgi ve yetenek sınavı" olması gerekir.
    2 ...
  10. 13.
  11. 2008 ve 2009 yıllarında trakya üniversitesi müzik öğretmenliği bölümü için girdiğim sınav veya sınavlar. ilk girdiğim sene ilk aşamaya geçip ikinci aşamada elendiğim için başarısızlığım ile sonuçlansa da ikinci girişimde yine ilk aşamayı geçince ''ya yine kazanamazsak ? '' gibi endişeler ve sınavın çok kötü geçmesine rağmen 6. sırada kazandığım sınav.
    2 ...
  12. 10.
  13. yeteneklilerin yerine daha çok torpillilerin geçebildiği sınav.
    1 ...
  14. 16.
  15. 4 temmuz gunu,istanbul Üniversitesi oyunculuk bolumunden gireceğim sınav.pek hazırlamadım hayır neyime guveniyorsam.juriye agafya ve ophelia oynayıp 2 de cemal sureya okuyup kaçacağım.zaten torpilimde yok benim.ondan fazla rahatım.seçmeyecekler de ben hayalimi gerçekleştiricem.o boklular seçse nolcak ula,benim hayatım oyun olmuş.neyse sınavdan sonra deneyimlerimi paylaşacağım.ve tahminim üzerine kesin çok ukela bir juriyle karşı karşıya kalacağım.
    1 ...
  16. 11.
  17. torpillerin uçuştuğudur. yetenekler parayla amk.
    1 ...
  18. 3.
  19. Genellikle drshanelerin yaptığı ayrımcılık sınavları. resmen öğrencileri aptal-akıllı diye ayıran sınavdır....
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük