yerli dizi yersiz uzun

entry21 galeri11
    1.
  1. yerli dizilerin haddinden fazla uzun süreli olma durumu.
    (bkz: yaprak dökümü)
    2 ...
  2. 2.
  3. eylem yapmışlar. kenan imirzalıoğluyla engin altan düzyatan da varmış herhalde fotoğrafları vardı. allam sen o kadar parayı kazan bi de utanmadan eylem yap. bana o kadar parayı versinler 24 saat boyunca uyku uyumadan çekicez desinler 48 saat olsun derim.
    1 ...
  4. 3.
  5. haklı bir söylem olsa da eylem yapması gerekenler oyuncular değil en başta senaristler ve set çalışanlarıdır kanımca.
    oyuncular zaten paranın mına koyuyorlar her türlü bir de eylem yapıyorlar.
    ayıp lan!
    0 ...
  6. 4.
  7. saçma bir söylem. günde 10 saat çalışıp asgari ücret alan işçiler gerçeği varken bu gereksiz dizi oyuncularının yapmaması gerekendir. madem sevmiyorsun bırakacaksın o işi kardeşim.
    0 ...
  8. 5.
  9. eylemin kime karşı yapıldığı sorunsalı açıklığa kavuşamamıştır. yapımcı, yönetmen, oyuncu herkes orada peki bunu değiştirecek olan kim ?
    0 ...
  10. 6.
  11. ben oynarım uzun diyen bıraksın bu işleri....
    1 ...
  12. 7.
  13. televizyon kanalları ve yöneticilerine karşı yapılmış eylemin adı. dizi ne kadar uzun olursa, o kadar fazla reklam kuşağı olur. ne kadar fazla reklam olursa, kanal ve sahibi o kadar fazla para kazanır. o nedenle kanal sahipleri dizilerin uzun olmasın istiyor.
    1 ...
  14. 8.
  15. eger dakikalarca inek gibi bakmalar bitecekse destekledigim eylemdir. yok eger salak yerine koymalar devam edecekse her dizi haftada 3-4 saate cikarilsin esek gibi calissinlar.
    0 ...
  16. 9.
  17. tv çalışananlarının ve sanatçıların, bir çok avrupa ülkesinde ve amerikada da uygulanan '' bir sezonda 13 bölüm ve her bölüm 45 dk '' yönteminin türkiyede de uygulanması için başlattıkları kampanyanın sloganıdır.
    0 ...
  18. 10.
  19. en başta senaristlere ve set ekibine yapılan ayıba karşı girişilen eylemin sloganı.

    90 dakika bir dizinin senaryosu yaklaşık 90 sayfadır. bir haftada bir bütünlük sunan 90 sayfa öykü yazabilecek yiğitler önden buyursunlar.

    set ekibinin işiyse daha farklıdır. adamlar karga bokunu yemeden karda kışta set kuruyorlar. her şeyi ayarlıyorlar sonra oyuncular geliyor. zamanında gecenin 4'ünde rumeli hisarı'na gelip akşam gitmek zorunda kalmış biri olarak bunun ne demek olduğunu şöyle anlatayım: ön görüşme, görüşme, çekimler ** falan derken 6 gün toplam 10 saât bile uyuyamadım. istanbul'a taşındığımdan beri ilk kez dudaklarım soğuktan ve ayazdan çatladı. 6 günün sonunda akşam eve gittim. üstümü bile çıkartamadan bayılırcasına uyumuşum. aradan iki saât bile geçmeden "işe geç kalıyorum" diye kalktım. müteveffa ablamı ve anamı salonda takılırken görünce işin bittiğini kavradı zihin.

    düşünün bu anlattığım tek seferlik bir işti. bu adamlar her hafta böyle çalışıyorlar. uykusuzluk ile sarhoşluğun bedende ve zihinde benzer etkiler yarattığı bilinen bir gerçektir. insanlar bu insanlık dışı tempo yüzünden ölüyorlar.

    reklamların saniye fiyatını artıracakları yerde diziyi sündürerek fazladan reklam almaya zorlayan kanal yöneticilerinin ayıbıdır bu durum. bu ülkede tek başına bir kanalı geçindiren diziler var. yani konu dizinin kendini amorti etmesi ya da para kazandırması değil; 7/24 tüm programları sırtlaması.
    1 ...
  20. 11.
  21. 12.
  22. 13.
  23. Bi dizi vardı, unuttum adını.. kim ne iş yapar, oğlan hangi okula gider bir türlü anlayamamışımdı.. Lise dizisiydi galiba ama 5 sezondaa toplasan 1 saat bile ders işlenmemişti. AAh be neredeymiş öyle okullar..
    0 ...
  24. 14.
  25. dizi sürelerimizin çok uzun olduğu gerçeğini bize hatırlatır.
    bu zaman fazlalığı yüzünden bazen 20 dk birbirine bakan insanlar ya da 40 dklık veda konuşmaları izliyoruz.
    sezonlarımız hazır olmadığı için konu bulamıyoruz ve birbirinin aynı bölümler izleyip duruyoruz.
    hele komedi dizilerimiz felaket.
    yani biz de 40dklık ve 20dklık diziler istiyoruz.
    0 ...
  26. 15.
  27. 24 Aralik 2010 tarihinde istanbul' da dizifilm calisanlarinin gerceklestirdigi eylem.
    0 ...
  28. 16.
  29. en bariz örneği diriliş ertuğrul olan sektör.
    Batının az da televizyon ve sinema alışkanlıklarını alın.
    0 ...
  30. 17.
  31. sender (senaryo yazarları derneği) çatısı altında bir araya gelen 97 aktif senaristin imzasıyla yeniden hatırlatılmaya çalışılan acımasız gerçek. şöyle:

    "iLAN EDiYORUZ: #YerliDiziYersizUzun

    Türkiye dizi sektöründe, senaryo yazarları olarak mutsuzuz.

    Dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan, sadece hakkıyla üretme sürecini değil, izleme sürecini de imkansız kılan 120-150 dakikalık diziler yazmaktan dolayı şiddetli mutsuzluk içindeyiz...

    140 dakika, çarpı 30 küsür hafta boyunca, hikâye anlatmaya çalışırken, dramanın gereği olan tüm temel ögelerden verdiğimiz tavizlerden ötürü,
    temposuz, akmayan, uzun bakışmalar, müzik-altılar ve flashbackerle şişirilmiş bölümler yazmaktan ötürü mutsuzuz.

    Her hafta 140 dakikalık metin üretmek için, hayatımızda başka hiçbir şey yapmaya fırsat vermeyecek şekilde çalışmaya mecbur olmaktan ötürü mutsuzuz.

    Mesleğimize olan aşkımız, tutkumuz mevcut durumu devam ettirme gücünü bize verirken, bu tempoya ayak uyduramadığı ya da uydurmak istemediği için mesleği bırakmış pek çok ustamız, meslektaşımız adına mutsuzuz.

    Yazdığımız dizilerin her bir bölümünün, yurt dışına satılırken üçe bölünmesi ve çarpı 3 bölüm para kazandırması uğruna, sinema dilinden uzak, günlük hayat ritminde akan senaryolar yazdığımız için mutsuzuz.

    Bir hafta içinde 140 dakika, tempolu ve sürükleyici bir bölüm yazmanın imkansızlığına rağmen, arada hasbel kader iyi yazdığımız bölümlerin de zamansızlıktan ötürü deforme edilmesi ya da etkisiz çekilmesi yüzünden mutsuzuz...

    Dünyanın hiçbir yerinde bu sürelerde dizi yazılmaz ve üretilmezken; yıllar önce 90 dakikaya hayır dediğimiz ‘Yerli Dizi, Yersiz Uzun!’ eyleminden bu yana yayın süreleri 150 dakikalara çıkmış olduğu için; mesleğimiz, işimize olan saygımız, hikaye ve senaryo üretirken sahip olduğumuz profesyonel görüşler ve insani şartlarda çalışma arzumuz yok sayıldığı için mutsuzuz.

    Bu tempo yüzünden çok hızlı yıprandığımız, yıprandığımız için de, yapımcıların kolayca senarist değiştirebilme halinden ötürü mutsuzuz.
    Süreler yüzünden hikayelerimizi hızlı tükettiğimiz, sonrasında top çevirerek kendi hikaye ve karakterlerimize ihanet eder duruma düştüğümüz için mutsuzuz...

    Uzun süreler yüzünden hikayesini sezon finalinden önce tüketen, tükettiği için de sezon ortasında final yapan diziler ve işsiz kalan bütün dizi çalışanları adına mutsuzuz.

    Yapım şirketlerinin, aynı saatte diğer kanalda yayınlanan diziden daha uzun süre yayında kalma hırsı uğruna, daha uzun bölüm talep etmesinden; hikâye süresini, hikayenin kendisinin belirlemesi gerekirken, bu rekabetin mevcut süreyi belirler duruma gelmesi saçmalığından ötürü külliyen mutsuzuz!

    Dizi sürelerinin kısalmasının, Türkiye dizi sektöründe çalışan her birim ve her birey için, daha insani şartlarda yazmak, üretmek, çekmek, oynamak ve daha evrensel, daha kaliteli işler yapabilmek için hayati olduğunun altını çizerek,
    Biz aşağıda ismi bulunan senaryo yazarları olarak 60 dakikadan uzun süren diziler yazmamak için bir araya geldiğimizi, güç birliği oluşturduğumuzu ve görmezden gelinemeyecek, gözden çıkarılamayacak bir çoğunluğa ulaşmak için çalıştığımızı sektöre ve kamuoyuna ilan etmek isteriz.

    Dizilerin ve kanalların gelir kaynağı olan reklam bütçelerinin, bu sürelere göre revize edilmesini, tüm birimlerin bu konuda iş birliği içinde olmasını ve el birliğiyle, hızla bir batağa doğru giden Türkiye dizi sektörünün intiharına mani olmak için bu karar ve eylemimizin desteklenmesini bütün oyuncu, set çalışanı, yönetmen arkadaşlarımız ile yapımcılarımıza rica ile beyan ederiz.

    Senaryo Yazarları

    1. Selcan Özgür
    2. Ezgi Özcan (Seviyor Sevmiyor)
    3. Zeynep Küçükerciyes (Adını Sen Koy)
    4. Nuran Evren Şit (Vatanım Sensin)
    5. Ali Aydın (Vatanım Sensin)
    6. Funda Alp
    7. Meriç Demiray
    8. Cem Görgeç
    9. Cenk Boğatur
    10. Derem Çıray (Paramparça)
    11. Berfu Ergenekon (Anne)
    12. Ercan Mehmet Erdem (46 Yok Olan)
    13. Ceylan Güleç (Kiralık Aşk)
    14. Sinan Biçici (Hayat Bazen Tatlıdır)
    15. D. Gülden Çakır
    16. Melih Çam (Hayat Şarkısı)
    17. Özlem Elginöz (Kırgın Çiçekler, Aşk ve Mavi)
    18. Mahinur Ergun (Hayat Şarkısı)
    19. Ozan Yurdakul (Arka Sokaklar)
    20. Erkan Birgören (Kırlangıç Fırtınası)
    21. Kerem Deren
    22. ilker Arslan (Tatlı intikam)
    23. Deniz Akçay (Bana Sevmeyi Anlat)
    24. Birol Elginöz (Kırgın Çiçekler, Aşk ve Mavi)
    25. Ayça Üzüm (Paramparça)
    26. Özlem Yılmaz (Kara Sevda)
    27. Burcu Görgün (Kara Sevda)
    28. Pınar Bulut
    29. Ethem Özışık (Poyraz Karayel)
    30. Cüneyt Bolak
    31. Barış Erdoğan
    32. Ayşenur Sıkı (Vatanım Sensin)
    33. Melek Seven (Poyraz Karayel)
    34. Deniz Gürlek (Poyraz Karayel)
    35. Melih Özyılmaz (Poyraz Karayel)
    36. Gökhan Horzum
    37. Cansu Çoban (Yüksek Sosyete)
    38. Serap Gazel (Dayan Yüreğim)
    39. Sinan Yurdakul (Arka Sokaklar)
    40. Murat Özdemir (Adını Sen Koy)
    41. Deniz Dargı (Güneşin Kızları, Güneşi Beklerken)
    42. Murat Aras (Seksenler)
    43. Güliz Kucur
    44. Didem Ayberkin
    45. ilker Barış(Kiralık aşk)
    46. Gül Abus (Kırgın Çiçekler, Aşk ve Mavi)
    47. Berrin Tekdemir
    48. Nilgün Öneş
    49. Neşe Cehiz
    50. Elif Usman Ergüden (Cesur ve Güzel)
    51. Nergis Otluoğlu Akoğlu (Vatanım Sensin)
    52. Nuriye Bilici (Vatanım Sensin)
    53. Sema Ali Erol
    54. Mahir Erol
    55. Ercan Durmuş
    56. Hakan Bonomo
    57. Aksel Bonfil
    58. Serdar Soydan (Cesur ve Güzel)
    59. Alphan Dikmen (Hangimiz Sevmedik)
    60. Başak Angigün
    61. Hazan Toma (Adını Sen Koy)
    62. Teoman Gök (Adını Sen Koy)
    63. Münevver Yıldız (Adını Sen Koy)
    64. inan Güngören (Adını Sen Koy)
    65. Eren Azak (Adını Sen Koy)
    66. Elif Yılmaz (Adını Sen Koy)
    67. Pınar Ordu (Tatlı intikam)
    68. Feza doğru
    69. Burcu Över (Kırgın Çiçekler, Aşk ve Mavi)
    70. Deniz Madanoğlu (Bu Şehir Arkandan Gelecek)
    71. Korcan Derinsu (Deli Sevda)
    72. Cihan Çalışkantürk (Deli Sevda)
    73. Yılmaz Şahin
    74. Yeşim Çıtak (Kırgın Çiçekler)
    75. Ozan Aksungur
    76. Yelda Açıkgöz
    77. Onur Ünlü
    78. Orçun Okşar
    79. Gözde Baykara
    80. Sevgi Saygı
    81. Sinan Tuzcu
    82. Bilal Babaoğlu
    83. Pınar Uysal (Seni Kimler Aldı)
    84. Betül Yağsağan (Karagül)
    85. Fikret Bekler
    86. Şahika Erkıran Çakırca
    87. Ayşe Günsu Teker
    88. Sevgi Yılmaz
    89. Aylin Alıveren (istanbullu Gelin)
    90. Ayşin Akbulut (Evlat Kokusu)
    91. Gülsüm Öz
    92. Gözde Baykara
    93. Burak Acar (Elif)
    94. Atasay Koç (Evlat Kokusu)
    95. Yekta Torun (Umuda Kelepçe Vurulmaz )
    96. Onay Durgun (Kardeş Payı)
    97. Tufan Bora (Seni Kimler Aldı)

    Basın iletişim:
    Sen-Der (Senaryo Yazarları Derneği)
    senaryoyazarlari@gmail.com"
    3 ...
  32. 18.
  33. Kesinlikle çok uzun Türk dizilerine bu yüzden fazla sallayamıyorum. Haftada 2 saat aksiyon dizisi nasıl çekilebilir.
    0 ...
  34. 19.
  35. desteklenen grev. bir sinemacı olarak bu uzun dakikaların yaratıcılığı baltaladığı yönünde veya ben buna inanmak istiyorum...
    4 ...
  36. 20.
  37. 21.
  38. yıllardır paraları cukkalarken susanların işler kesilince birden ayaklanmasıdır.

    evet yerli diziler hep uzundu ama bunu yıllar sonra sanki dün böyle bir düzenleme gelmiş gibi protesto etmek tuhaf.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük