evet, trollük amacıyla açılmış olabilir başlık. ben yine de cevabı bilmeyen ve cidden merak edenler için birkaç satır yazayım.
dünyanın kütle çekimi, yani yer çekimi, doğadaki 4 temel kuvvet içerisinde en zayıf olandır ve kütleyle doğrudan ilişkilidir. ne kadar ekmek, o kadar köfte düsturunca, ne kadar kütle, üzerine uygulanan o kadar güç şeklinde çalışır. bu cepte.
mesela avustralya pelikanı en ağır kuşlardan biridir ve yaklaşık 7 kg'dır. dünyanın çekim ivmesi de yaklaşık 9.8 m/s^2'dir.
bu durumda bu hayvanın üzerine yer'in uygulayacağı kuvvet F = m.a gereğince;
f = 7 x 9.8 = 68.6 newton'dur.
hayvan bunu yenecek bir kuvvet üretmediği sürece yerde kalır. ancak kanatlarıyla bunu yenecek kuvveti oluşturur.
uçarken kanatların ön kısmı arkaya göre biraz daha aşağıda kalır ki, hava akımı sağlanabilsin. böylece kanadın üzerinden ön taraftan arka tarafa doğru hava geçerken, altta kalan hava da aşağıya doğru itilir. tıpkı bir roketin yükselmek için itme kuvveti uygulaması gibi... oluşan bu kuvvet, kuşun üzerine uygulanan yer çekimini yenmeye yetecek kadar büyüktür. bu sayede kuş havalanabilir.
Edit: mesele bilimi gozardi etmek degil evlat.anladin sen onu..Allahi bilmek. Allaha goturmeyen bilim insanla birlikte ölür.sen ölürsün eserin kalir.oda son insan ölünce ölür.sana sonsuzu Allah verir. Bır cicek ekersin Allah rizasi icin sonsuza dek yasar.bir fakiri doyurursun sonsuza dek insanligi doyurursun.. edisonsundur. Bir ampul yakarsin butun evren aydinlanir..hemde sonsuza dek..
Havanın kaldırma kuvveti de var yoksa uçaklar nasıl ucacak.
adamlar kanat çırpıyor.
kaldirma kuvvetini de kullanmayi bilmezsen hem düşersin hem bogulursun.
Hakkaten lan uçaklar var onlar o cusseyi nasil kaldiriyor, biz neden yerdeyiz ama ucaktayken de ucuyoruz lan biz de ucuyoruz kus da neymis asil siz bunu aciklayin.