nükleer enerjinin yanında pek verimli olmayan enerji kaynağı. hele füzyonun yanında hiç bir ehemmiyeti yok. ama boşa yatırım demek de akıllıca değildir.
füzyon demişken, çin füzyon reaktörü 10 saniye boyunca 100 milyon derece sıcaklığa ulaştı.geleceğin enerjisi füzyondur.
erik, karpuz ve bir çok meyve.
aslında bitki ışığı yani güneş enerjisini alır fotosentez ile depolar, aslında yediğimiz bir çok şey depolanmış güneş ışığıdır.
sözlüğe itiraf etmek istediğim bir konu var. bakım hiç te şişman değildim öyle herşeyi yemek isteyen çocuk gelmesin aklınıza ama ben bunu bayan 15-16 yaşına kadar yenilebilir enerji olarak bildim kabul ettim. Hatta şu öküz gibi kaslı heriflerin bunlardan yediğini düşünürdüm.
Rüzgar, deniz ve güneş enerjisi dünyanın enerji ihtiyacını %80 olarak karsilayabilmektedir.
Solar sistemlere yavaş yavaş çeşitli ülkeler agirlik vermeye başlasa da petrol gibi arkasında büyük sermayelerin bulunduğu şirketler böyle şeylere ne kadar müsade eder orası muamma.
rüzgar, güneş, dalga - akarsu, jeotermal, biyodizel, biyomas gibi çeşitli türlerin oluşturduğu enerji kaynaklarıdır. bu enerji kaynağının en önemli özelliği devirli-döngülü olabilme becerisidir. yani bitme tehlikesinin olmamasıdır. özellikle son zamanlarda biyodizel ve biyomas enerji platformları yaygınlaşmaktadır. özellikle brezilya, filipinler ve isveç bu anlamda çok ileri boyuta varmıştır. isveç'te enerjinin %80'i çöplerin enerjiye dönüştürülmesinden oluşur. son zamanlarda isveç çöp miktarının azalmasından dolayı enerji konusunda kaygılar yaşamaktadır.
Açılın men enerji mühendisiyim!
Evet yenilenebilir enerji güzeldir en önemlisi de yenileniyor, bitme sıkıntısı yok yani kullan kullan hemde bedava oh mis valla.
Başka bir şey yazmama gerek.
ufak bir örnek olayın ciddiyetini izah için yeterli olacaktır.
9 mayıs 2014 tarihinde almanya enerji üretiminin %75ini yenilenebilir enerjiden sağladı. yani güneş ve rüzgar.
arkadaşlar ülkemize kıyasla almanyada güneşli gün doğru düzgün yoktur
ülkemizde halen farkına varılamamış olsa da yükselmeye başlamış sektördür.
özellikle yeni mezunların bu sektörde iş imkanlarını değerlendirmelerini öneririm.
(bkz: ilk iş tecrübesi)
Aslında mantıken fosil kaynaklar da yenilenebilir enerjidir.
Eksilenmeden önce şunu demek isterim kullandığın fosil yakıt zamanla tekrar oluşmayacak mı? Sonuçta bir şey fosil olucak sonrasında da yakıt olarak kullanılacak ama kelimenin kullanımına bakarsak temiz yakıtlardan bahsediliyor, acilen isim değişikliği lazım.*