bir kitap okumaya başlarsınız ve bazen kitap ne kadar sürükleyici olursa olsun konsantrasyonunuz farklı sebeplerden bozulabilir. kitap teklemeye başlar ve bir süre sonra rafa kaldırılır. bazen bir süre kitap okunmaz, bazen araya farklı kitaplar sıkıştırılır. gün gelir rafa kaldırılmış kitap akla gelir, gidip konulduğu yerden alınır ve incelenir. işte burada düşünülür, ya zaten sıkıldığınızı hatırlar yerine bırakırsınız ya da okumaya yeniden başlarsınız. yeniden başladığınızda aynı şeyi tekrar yaşamayacağınızın garantisi yoktur elbette. ama büyük zevk alarak okuma ihtimali de göz ardı edilmemelidir. şimdi bunu aşka uyarlamak gerekirse * kitap zevk versin vermesin aşk gibi bitecektir. yeniden başlamak bu anlamda önemlidir. aptallık, bitirip beğenmediğin bir kitabı yeniden okumaktır.
kendini kandırmaktır. yapılan hataların uzerıne başka bir sayfa çekip sil baştan başladığınızı zannersiniz her şeye ama geçmiş orada duruyordur, o hataları da o doğruları da yapan biziz. hiçbir şey bıraktığımızı sandığımız yerde durmaz aslında hep bizimle birlikte gelir, her son bir başlangıçsa her başlangıçta aslında bir sondur.
Konu her ne olursa olsun ''yeniden sonlanacak, sonuçsuz kalacak'' anlamı taşır. Çünkü her başlangıç bir bitiştir. Düşünün; bi kere bitmiş olmasa yeniden başlar mıydınız?