paranın bok olduğunu bize gösteren tiptir. benim patronum mesela bu. yahu bir insan bu kadar çok telefon değiştirir mi ya? ne çıksa alıyor adam. hayır bizi ilgilendirmiyor anladık ama bu nedir arkaaş demek geliyor içimden. samimiyetsiz bir de gülüşü yok mu bizlere karşı, hiç sevmiyorum bu tipleri. patronum olsa bile ona bile trip atarım.
daha da ötesi vardır... sözlükte de yazar olan bir arkadaşımla bu gün doğa parka yürüyüş yapıyoruz çiçek satan büyük ihtimalle çingene olan kadının elin de s3 gördü sonra yolun karşı tarafına geçti, telefoncuya girip telefonunu sattı...
şaşırdım oğlum ne yapıyorsun dedim, çigenenin eline kadar düşmüş telefonu ne yapayım.. lan dedim kadının villası olsa evini mi yakacaksın.
zihniyet çok farklı, standartlarımızı çok yanlış değerlendiriyoruz, kişisel geriliği bir şekil de maddelerden çıkarıyoruz ve neden hala üçüncü sınıf dünya ülkesiyiz diyoruz.
Bu tip insanlar burger king ve starbucks gibi mekanlarda takılmayı marjinallik zanneder kısacası popüler kültür özentisidir.en komiği de kendilerini teknoloji uzmanı sanarlar ve söylenilenlerin aksine zengin değillerdir ceplerinde su alacak paraları dahi yoktur.
Zengin malı züğürdün çenesini yorar. Buradaki tartışmalarımız da o misal oldu. Yalnız farklı bir durum var ki o da şudur: parası olmayanlarında yemesinden içmesine, ulaşımından sağlığına, maddiyattan maneviyata kadar her ihtiyacına bazı kısıtlamalar getirerek yeni çıkan teknolojik aletleri almaktır. Anlaşılacak gibi bir durum değil bu içler acısı bir vakadır.