uyandıktan hemen sonra dişler fırçalanır sonra da bir bardak veya fazlası su içilip birşeyler atıştırılırsa giderilebilinen ya da azaltılabilinen kokudur. ya da yatmadan önce anti-bakteriyel gargara ile ağız temizlenirse bir nebze koku etkisini yitirebilir. insan uyurken tükürük salgılanmadığı dolayısıyla ağız kuruduğu için sabah kalkınca ağzın kokması normaldir.
benim pek umrumda değildir insanların sabah uyandıkları zamanki ağız kokusu. ama bi gün yeni uyanmışım gözlerimi ovuşturarak banyoya gidiyorum, biri geldi "ağzın bok kokuyo lan" dedi.
yatmadan önce fırçalasamda unutsamda olan koku. açlık oranına bağlıyorum ben. eğer uyku ile yemek arasında dağlar kadar fark yoksa olmuyor koku, ama eğer saaat 20'de yemek yeyip sabah 6'da yatarsam olur.
Ağız kokusu sürekli ise, buna genellikle ağız temizliğine özen göstermemek ve diş eti hastalıkları sebep olur. Ağır diyetler, oruç veya fazla hayvansal gıda tüketmek de ağız kokusuna yol açabilir. son yıllarda yapılan çalışmalar; kahve çekirdeği çiğnemenin ya da sade kahve içmenin kokuya karşı etkili olduğunu göstermiştir. Çünkü kahvenin içeriği, sülfür kokusunu yok etmektedir. Yemek sonrası özellikle Türk kahvesi içmek, ağız kokusunu gidermede etkilidir.