zamanın şartlarına göre değerlendirildiğinde, yanlış olacak cümledir. o yıllardaki güzellik anlayışı o şekilde olduğu için bize pek hoş gelmemekte ancak o yılların gençliği düşünüldüğünde modanın şimdiki moda ve güzellik anlayışıyla örtüşmediği görülmektedir. çünkü annemin bana demesine göre, onların zamanında güzel kız-çirkin kız ayrımı keskinmiş. ancak şimdiki hal ve şartlar göz önünde bulundurulduğunda ve kuaförlük ve güzellik hizmetlerinin yaygınlaştığı kabul edildiğinde güzel kız- çirkin kız ayrımının arasındaki o çizginin keskinliğinin gitgide azaldığını görüyoruz. kıstas:bakımlı olmaktır.
sikindirik tespittir. eski erkeklerimiz savaş kültürünün etkisinden dolayı daha kaslı, daha cengaver, daha erkeksi duruştaydı. eski kadınlarımız ise şimdikiler gibi kara kuru değil balık etli, beyaz, narin ve fedakardı. şimdiki erkekler pembe giyen, saçını diken, kolları kürdan gibi mutant tipler kızlar ise neyse... neyin güzelliğinden bahsediyorsun arkadaş?
not: bir süperzeka da evrimden dolayıdır demiş. ters bir evrim bu herhalde?
Bakımlı olmak eşittir güzellik Denklemini çözen Türk neslinin yarattığı sonuçtur. Bu ülkeye metrosexüellik kavramı diye bir şey geldi, 50 yıl önce bir erkeğe '' o Osman bakıyorum da metrosexüel olmuşuz. '' deseydin eğer, Osman seni oracıkta öldürürdü. Bu başlığı şöyle değiştirebiliriz. metrosexüellik kavramı gelmeden önceki türk nesli vs metrosexüellik kavramı geldikten sonraki türk nesli.
Türk ırkının bir 50 sene öncesine göre daha güzelleştiğiyle alakalı tespitimdir. Bu tespiti güzel şehir izmir'den yapmamın bir rolü var mı bu bilemiyorum; ama genel olarak da eski jön veya bayan aktrislerimize baktığımızda da bu durum açıkça ortaya çıkıyor. Eski nesilin "ayyy çok yakışıklı" dediği bir çok ünlü, hiç de yakışıklı gelmiyor bana.