mukaddes bir mekandır. havası, suyu ve toprağı öyle gelişi güzel; tenneffüz edilemez, içilemez ve basılamaz.
görülecek çok yeri okunacak çok pano olduğundan, gitmeden önce hakkında en azından bir kitap ya da bir belgesel hatmedilmedilmelidir. haa birde müslümansanız abdestsiz gezmeyin.
gezmek için gidildiyse profesyonel bir rehber bulunmalıdır ki o toprakların önemi tam kavranabilsin, anlaşılabilsin gidip boş boş bakmak olmaz. ayrıca assos a uğramadan dönülmemeli.
canakkale'ye yeni adim atacaklar icin sehri anlatmaktadir.
istanbul, izmir ve bursa istikameti olarak 3 sekilde canakkaleye gelebilirsiniz. sehirdekiler bu sekilde tanimliyor.
istanbul yolunu kullaniyorsaniz, feribot icin beklemek zorundasiniz. eceabattaysaniz eger yemek icin briaz bekleyiniz, cay disinda alacaginiz hersey pahalidir. feribotun ikinci katina cikip sehri inceleyin, hosunuza gidecektir, hele de aksam vaktiyse isiklar ve kordonda yuruyenler size ilginc gelebilir. ayni zamanda kilitbahir ve cimenlik kalelerinin karsikli haline bir goz atin. cimenlik kalesini farkedeceginize eminim.
izmir tarafindan geliyorsaniz kucukkuyuya kadar olan kisim sahildir, ardindan tepeye tirmanacaksaniz. kucukkuyu uzerinden kusbakisi sahile bakacaginzi mesire yeri cay icmek ve birseyler yemek icin uygundur. dar virajlarin sonunda duz yola kavusup terzioglu kampusune selam vererek sehre girersiniz.
bursa yolu dardir. hala genisletilmeyi beklemektedir. bol bol koy yasantisi izlersiniz. canakkale hapisanesi onunden gecerek askeri kislalara selam vererek canakkale sehrine girersiniz.
yemek icin ideal yerlerdne biri yillardir onemini koruyup ayni tadi devam ettiren doyum pide ve kebap salonudur. paraya para demiyorlar sayin yazar.
Erzurum ve sivas kongreleri sonucunda kuvvai milliye ile düzenli ordunun birleştirilmesi sonucunun en net ürünüdür çanakkale her memleket ve her milletten insanın alın teri, kanı ve canı ile alınmış kokularıyla eşsiz maneviyata bürünmüş şehir