gıda mühendisliği son yıllarda yelpazesini oldukça geliştirmiş bir meslektir.bu bölümlerden mezun olanlar her türlü gıda üretimi yapan firmalarda çalışabilirler.
gıda mühendisliği bölümü sanıldığı gibi kolay değildir,araştırın öyle tercih edin yoksa iş işten geçmiş olur.*
bu meslekte yabancı dil önemlidir,bir onun kadar iyi bir üniversiteden mezun olmanız sizin için pozitif açıdan büyük etkendir.iyi üniversitelerde teorinin yanı sıra laboratuar imkanları diğerlerine oranla daha fazla olduğu için konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olursunuz.
ingilizce durumunuz iyi ise hazırlığı atlayın,fakat şüpheleriniz varsa mutlaka hazırlık okuyun ya da okul devam ederken bir dil kursuna gidin.ingilizcesi iyi olmayan arkadaşların birçok dersten bildikleri halde kaldıkları görülmüştür*çünkü derslerin %60'ı ingilizcedir.*
bölümde ilk iki sene mühendislik temel dersleri verilmektedir,ya bunların gıdayla ne alakası var demeyin seneler geçtikçe anlayacaksınız.
ilk yıl matematik 1* ve 2*,fizik 1 ve 2,organik kimya,analitik kimya,mekanik gibi dersler gösterilir.organik ve analitik kimya,fizik 2 ve mekanik derslerine dikkat edilmeli ilk seneden çarpılınmamalıdır.
ikinci yıl ilk dönem temel hesaplama teknikleri,matematik 3* ve fiziko kimya dersleri en kastırıcı derslerdir.ikinci dönem termodinamik ve akışkanlar mekaniği ve istatistik kabusa dönüşmektedir.
üçüncü yılda ilk dönem oldukça zordur,temel işlemler 1,gıda kalite sağlama,ısı transferi ve gıda mikrobiyolojisi gibi dersler konu olarak çok geniş ve sınavları da bir o kadar zordur.ikinci dönemde ise gıda ile ilgili teknoloji dersleri başlar.meyve-sebze,hububat,yağ teknolojisi derslerinin yanı sıra temel işlemler 2 ve gıda mikrobiyolojisi 2 dersleri de bu döneme aittir.
dördüncü yılda da geri kalan teknoloji dersleri,dizayn ve bitirme tezi öğretim planını oluşturur.üçüncü yıla oranla daha basittir ama daha yoğun geçer.
peşin edit:bu entry tamamen yeni oss'ye girecek olan arkadaşlara tercihlerinde kolaylık sağlaması için yazılmıştır.ayrıca diğer mühendislik dallarına göre daha sosyal ve kız erkek sayısı hemen hemen birbirine eşittir.**
Mezun olduktan sonra kolay iş bulabilen bir mühendislik olan gıda mühendisliği, laboratuvarlarda calısmaktan hoşlanan, kişiler icin güzel bir meslektir.