yeni başlayanlar için gitar

entry46 galeri0
    1.
  1. öncelikle bir gitar bulunur, sol el gitarın sap kismina, sağ el iste göbek kismina konulur, parmaklarin nasirlasmasi icin oncelikle basit alistirmalar yapilir. veya http://www.gitarx.com/yenibaslayanlar.asp
    2 ...
  2. 2.
  3. kız tavlama konusunda ilaç gibi geldiği için, çok önemli bir kavramdır.
    4 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. solaksanız yaşadınız demektir...
    3 ...
  7. 5.
  8. yeni baslayan erkekler icin bir bayan gibidir adeta.ilk sevgili bırakılmak istenmez unutulmaz.gitar da boyledir belki terkedilir bir koseye ama calması unutulmaz.
    3 ...
  9. 6.
  10. sol elinizin parmak uçlarına son kez dokunun.. yumuşaklığı hissedin.. eğer gitar çalmaya devam etmekte ısrarlıysanız bir daha o yumuşaklığı hissedemeyecenizi de bilmeniz gerekir.. hatta ilerki evrelerde sol elinizin parmak uçları ile rahatça mum söndürebileceğinizi de unutmayın.. *
    6 ...
  11. 7.
  12. bende bunu yapabilirmiyim aa ellerini nasıl yapıyosun öyle 1 ay içinde öğrenmem lazım kızların bana ihtiyacı var diyerek 6 telli özellikle çalan için bişey ifade etmeyen düz sesler çıkaran kız tavlamak için köpeklerden korkmasa köpek alacak olan erkeğin gitar en büyük kurtarıcısı olmuştur.
    2 ...
  13. 8.
  14. vcd den internetten öğrenicem diye kastırmayın gidin bi hocayla çalışın.aşağı yukarı müzik malzemesi satan heryerde ders veren biri de bulunur.
    akdeniz akşamlarıyla falan başlamayın.doğru dürüst bişeyler çalmayı öğrenin ilk olarak.ha bi de parmak alıştırmalarını eksik etmeyin.akort yapıcam diye kastırmayın, teller gidiyo*.illa klasikle başlıycam sonra elektro bass falan öğrenirim demeyin,dedirttirmeyin.hiç bi alakası yok.hangisini öğrenicem diyosanız onunla başlayın.ama klasik öğrenicem önce ben kardeşim diyene de lafımız yok.gitarınızı sevin okşayın,bu işi zorla yapıyomuş gibi diil isteyerek yapıyomuş gibi öğrenin.sevin.sevilin.

    son olarak da ; kızlara arkadaşlara hava atıcam diye gitar öğrenmeyin.bu işi kendiniz için yapın.
    3 ...
  15. 9.
  16. yeni başlayanlar için belki bişey ifade etmez (ama ben ilk başladığımda da ediyordu ) ama gitar gerçekten sevgili gibidir . ondan ayrılmak istemezsin sürekli elinde kucağında olsun istersin . sürekli ellerini istemsizde olsa hafifçe üzerinde gezdirirsin onu okşarsın . bi yere çarparsan senden bi et parçası kopartıyorlarmış gibi acı çekersin . hemen bakarsın . bir iz varsa yıkılırsın . hiç bişey yoksa sevinçten uçarsın . orasını burasını ellersin . kız mız tavlanmaz kanmayın bunlara .
    (bkz: benim kaç senedir çok şekil bi gitarım var ama kız mız yok !!)
    4 ...
  17. 10.
  18. kılıfına koyduğumda aşık veysel'i aklıma getiren ve onun sazı gibi sende benim için karalar bağla dediğim,solak olduğum için beni mutlu eden ilk şey.ilk sevgilimdir.kız falan tavlamaya kalkışmayın pek bi faydasını göremezsiniz.ayrıca bırakın akdeniz akşamlarını başka şarkılarda var.
    1 ...
  19. 11.
  20. küçük ellere sahip adayların başlamadan bırakması gereken enstrumandır. aksi takdirde ne kadar yetenekli olursanız olun çok iyi bir gitarist olamazsınız. müzik kulağı olmayanlar, bu işe kız tavlamak için, karizmam olsun diye girenler uzak dursun. biraz saygınlığınız varsa onu da kaybedersiniz. zaten artık her türk gencinin elinde görüyoruz, fark yaratmıyor. ha illa karizma yapıcam diyorsanız daha ilginç, kimsenin tercih etmediği enstrumanlar seçin. öğrenmek için sabırlı bir arkadaş bulun, yoksa sabırlı bir hocadan yardım alın. kurslara gitmek işe yaramaz. ama bu işi gerçekten isteyen, seven, yetenekli şahsiyetler kendileri de öğrenip çok iyi yerlere gelirler, gelmişlerdir. bir günde 10 saat çalıp 10 gün gitara dokunmamak yerine, her gün iki saat çalışmayı alışkanlık haline getirin. işi biraz ilerletince canlı müzik ortamlarındaki iyi gitaristlerin parmaklarını izleyin, hiçbir şey kapamazsanız bile gaza gelirsiniz. kolay gelsin.
    0 ...
  21. 12.
  22. yöntem 1:
    önce gitarı falan unutun, temel müzik bilgilerini edinin. hatmetmeseniz de bona okuyun solfej okuyun. hatta imkan varsa dandiğinden de olsa bir klavye* bulun oturun duyduğunuz bir ezgiyi çıkartmaya çalışın müzik kulağınızı sınayın. eğer bunlar konusunda biraz başarı varsa gitara geçin. gitarın teknik yapısını tanıyın. enstumanın üstündeki ne, neden var öğrenin, bilin. sonrasında bana kalırsa kendiniz kendi imkanlarınızla gerisini getirebilirsiniz ilk aşamaları sorunsuz atlatabildiyseniz tabi. gitar öğrenmek için bir çok kaynağa araştırmacı ruhunuza da bağlı olarak ulaşabilirsiniz ve farklı insanların farklı öğrettikleri teknikleri görüp kıyaslayabilirsiniz. bunun diğer adına kendi tekniğinizi geliştirmeniz denebilir. kursa giderek kendi tekniğinizi geliştirmeniz ancak bu konuda aşırı yetenekli olmanızla olur herahalde. çünkü hemen her kurstaki öğrenci hocasının tekniğini kopyalar bir nevi. oysa kendi tekniğini geliştiren bir insanın gitar konusunda yolu her daim açık olacaktır. bazen bu basit bir kurs sürecinden daha uzun sürebilse de sonuçta kazanan siz olacaksınız. bu konu her enstrumanda geçerlidir. kendi tekniğinizi geliştirerek kendiniz öğrenemiyorsanız o enstrumanla yapabileceğiniz birşey yok demektir.

    hiç unutulmaması gereken: elinizdeki gitar ne olursa olsun, enstruman herhangi bir özelliğinden dolayı küçümsenmemelidir. isterse dünyanın teknik açıdan en kötü gitarı olsun.

    yöntem 2:

    migrostan 24$ lık rus malı gençkan signature model gitar alınır. isteğe bağlı olarak kursa da gidilebilir ya da her müzik mağazasındaki dandik akor kitaplarından biri edinilip akor ezberlenir. zaten o kitapta ezberlediğiniz akorlarla çalabileceğiniz bir çok şarkı vardır. bu şekilde akıllıca* olayı çözer yonja ortamlarına gitarınız ve arabanızla çekilmiş fotoğrafınızla akarsınız.
    0 ...
  23. 13.
  24. kesinlikle tam olarak çalmadan "gitar çalıyorum" demeyin. elinize tutuştururlar bi gitarı olmadık yerde, göt gibi kalırsınız afedersin.
    2 ...
  25. 14.
  26. 15.
  27. yaz tatillerinde kumsalda debelenmesi olası,çoğu türk gencinin çalmak için giriştiği lakin akdeniz akşamlarından öte gidemediği heyecan türü
    1 ...
  28. 16.
  29. *ilk olarak, heves edip markasını bile ilk defa duyduğunuz 300-500 milyonluk bir gitar satın almayın sakın. ilk gitarınızı, zevkinize ve sonradan yöneleceğiniz tarza göre(klasik, akustik, elektro, ...) oldukça ucuz olanından seçin. kalitesi pek de önemli değil başta çünkü. hatta şu unkapanı'nda kiloyla satılan 30-40 liralık klasik gitarlardan alın bence ilk. sonraları, sadece bir anı olarak saklanacak bir şey olacak zira, çalmayacaksınız ya da çalamayacaksınız. her neyse, *birkaç ay anlamaya çalışın işte, nasıl ses çıkıyor, nereye basarsam falan... internetten de bulabilirsiniz bu dönemde nasıl alıştırmalar yapılabileceğini. şu hep belirtilen temel akorları ezberlemek çok da önemli değil. basitçe birkaçı başta yeterli olacak. önemli olan iki elinizin birbiriyle senkronizasyonu. *özellikle tellere vurduğunuz elinizi iyi geliştirmeye bakın, çalışın. *gitarı akort etmeyi öğrenin. *notaları fark etmeye çalışın, gerekirse aynı tele art arda bin kez vurun ve dinleyin hangi nota olduğunu. notaları bilmek temel olacak çünkü. sonra, adam akıllı zaman ayrılıp çalışılırsa 3-5 ay sürecek bu ilk evre sonunda, yeni ve asıl ihtiyacı olunan bir gitarın gerekliliği hissedilir zaten. *mutlaka haftalarca araştırın alacağınız yeni gitarı. sayısız yerden fiyat alın. bilenlere sorun her detayını. ve mutlaka yine bilen biriyle gidin satın alın. *yeni gitar da, artık size kalmış; yeterli hissediyorsanız kendinizi ve paranız varsa, hayatınız boyunca kullanabileceğiniz birkaç milyarlık gibson, ibanez gibi bir gitar da, daha sonradan değiştirebileceğiniz bir markanın modelini de alabilirsiniz. *eğer sonradan tekrar değiştirmeyi düşünüyorsanız, piyasası olan markaları tercih edin, elinizde patlamasın sonra değiştirmek istediğinizde. bu bahsettiğim de markasına göre 400-500 milyonluk bir gitardır işte genelde. belki de bir şeyler üreteceğiniz gitarınız elinizde artık! ***bu dönemde sevilen, dinlenilen sanatçıların videolarını izlemek çok ama çok önemli bir nokta. youtube'da izlemediğiniz videosu kalmasın o adam veya adamların. gaza gelmek ve devamında çalışmak buna bağlı çünkü. *guitar pro programını bulup yükleyin; bir şeyler çalıp sevinmenizi, heveslenmenizi sağlayacak. yalnız belli bir seviyeden sonra çok da bağlanmayın o programa. kulak tembelliğine yol açabilir. *kendiniz çıkarmaya çalışın notaları, parçaları. *gitar odanızda her an elinizin altında bir yerde bulunsun bir de. kabına falan koymayın sakın kullanmadığınızda. her boş anınızda elinize alın.(reklam arasında, bilgisayarı resetlediğinizde, ...) gerisi de zaten yine bu günlük çalışmalara bağlı. *ne kadar çok zaman ayrılırsa, yetenekle de birlikte o kadar başarıya ulaşılabilir.
    1 ...
  30. 17.
  31. alkışlanınca gaza gelip parçalanmaması gereken alet.
    1 ...
  32. 18.
  33. 19.
  34. bora uslusoy'dan gitar rehberleri tavsiye edilir bu tip arkadaşlara.
    1 ...
  35. 20.
  36. elektro calmaya calisan arkadaslar, guzel guzel sololar aticam diyorsaniz ilk 6 ayinizi parmak egzersizlerine ayirin.***
    hergun mutlaka 1 saat kadar bu egzersizleri yapin, elinizi klavyeye alistirin, hemen biseyler calmaya calismayin, bunalirsiniz. nacizane tavsiyelerimdir.*
    2 ...
  37. 21.
  38. eğer birgün sıkılırsanız veye tıkanırsanız biraz ara verin başka şeyler yapmaya çalışın. değişik metodlar çalışın. bol bol müzik dinleyin tabiki.
    1 ...
  39. 22.
  40. yeni başlayanlar için gitar eğlence aracıdır. sıkıntı atma vesilesidir.

    niye ısrarla akdeniz akşamları diye direttiklerini anlayamadım.
    ben bir zamanlar gitara yeni başlamıştım, bir kere olsun çalmadım.

    çıkartmayın artık esprinin cılkını la.
    1 ...
  41. 23.
  42. başlamadan önce %20 yetenek, %80 çalışma orantısında başarılı olunabilcek (bkz: beceri).

    yeni başlayanlar için kötü gitaralın diye bir öneri ortaya atılsada vakti zamanında ilk gitarımı esp olarak alip paraya para demediğimiz günleri yad etmiş biri olarak tamamen duygusal bir şeçim.
    0 ...
  43. 24.
  44. yeni başlayanlar için tavsiyem gidin open'la muhabbet edin, bir şeyler öğrenin. o derece diyorum.
    0 ...
  45. 25.
© 2025 uludağ sözlük