yeni başlayanlar icin fotoğraf makinesi

entry15 galeri0
    1.
  1. asıl başlık: fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi.
    lakin 50 karakter sınırına takıldı.
    fotoğraf çekmeye yeni gönül vermiş insanlar için fotoğraf makinesi hakkında verilmesi gereken bilgilerdir.
    (bkz: yazar burda kendinden bahsediyor)
    0 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. Oncelikle dijital veya manuel kamera konusunda tercih yapilmalidir.
    Fotografcilikla hobi olarak ugrasacaklarin manuel kamera ile baslamasi daha uygun olur, yok sadece tatilde veya sagda, solda fotograf cekilicekse manuel ile kastirmaya gerek yoktur. parasi cok olanlar dslr ile baslangic yapabilir.
    Tabii bu kavramlarin bilinmesi onemlidir.
    (bkz: objektif)
    (bkz: iso)
    (bkz: enstantane)
    (bkz: pozometre)
    cok yeni olanlar icin (bkz: fotograf)
    1 ...
  6. 5.
  7. Sizde; vapurda martıları, yiyişen çiftleri, taksimde sümüklü çocukları çekip sağda solda hava atan kişilere mi özeniyorsunuz ?

    Yabancı filmlerde fotoğrafçıların kamyon yüküyle hatun kaldırdığını görüp, ulan bende yaparım, benim onlardan tek eksiğim, şu makine mi diyorsunuz.

    Evet, sizin fotoğraf makinesi alma zamanınız gelmiş. Bu noktada size yardım etmeye çalışacağım.

    Şimdi ilk önce kaç paranız var diyip, cebinizdeki parayı sayın, maaşınızı hesaplayın, babanızdan ne kadar para yolacağınız paranın kat sayısını alıp doğru hayyam pasajına yollanın. Ben bir ömer hayyam tanırım o da tarlabaşının orda bir durak diyen birisiyseniz. Bu noktada okumaya son verip, kendinize başka hatun kaldırma yöntemleri bulun, bu noktada yeni başlayanlar için model gemicilik başlığına bakabilirsiniz.

    Hayyam pasajı, bu yer sizin içeri girdiğiniz an sizi içine alıveren, kalbinizi hop hop ettirecek bir yer değildir. Oraya sadece fikir almaya gidin. Makinelerin fiyatlarını, ikinci ellerini, hangisi daha iyi, hatun kaldırabiletesi daha çok diye üşenmeden adamların yüzünde bu alıcı malıcı değil, çıkıp gitse de facebookta hatun resimlerine baksam diye bir ifade oluşturuncaya kadar sorun. Sizde fark edeceksiniz ki, ilk sorularınız çok acemiceyken, daha sonraki sorularınız çok daha bilinçli olacaktır.

    Sonra pasajdan çıkıp, galata köprüsünün altında balık ekmek yiyip bir bira içmek için eminönüne doğru yol alın. Yürürken ne alacağınız kafanızda şekillenmiştir. Balığınızı yiyip biranızı içtikten sonra gidip, makinenizi alın.

    Amma önce bilmeniz gereken bazı terimler var, mesela size slr diyecekler slr demek, küfür falan değildir. Sakın ama sakın size birisi slr falan derse asıl sensin slr gibisinden lümpence bir cevap vermeyin, maazallah; kızılcık sopasıyla falan kovalanıp, cümle turiste memleketimizin kötü reklamını yapmak suretiyle turizmimize balta vurursunuz. Slr demek single lens reflex, yani tek mercek ayna anlamındadır, en çok hatun yapabileceğiniz makinenin bu olduğunu unutmayın.

    Slr-like var birde o da kendisine pahalı makine süsü verilmiş az pahalı fotoğraf makinesi demek. Bu tiplerin objektifleri değişmez. Ötekilerin değişir.

    Diyelim ki; slr makine almaya karar verdiniz, bu noktada karşılaşacağınız üç zorluk var. Bunlar kahvede beraber pişpirik oynadığınız arkadaşlarınız sizinle düğün fotoğrafçısı diye dalga geçmelerini kaldırabilecek misiniz? Aldığınız slr makine yüzünden bir daha asla kompakt makinelere ek süremeyeceksiniz ve aldığınız makine yüzünden hızla photoshop öğrenmek için kurslara avuç avuç para bayılacaksınız. Çünkü kötü fotoğraf yoktur, sadece photoshop bilmeyen fotoğrafçı vardır.
    3 ...
  8. 6.
  9. bi tavsiye vermek gerekir ki, ne olursunuz elinizde yaratıkmış gibi tutmayın.
    0 ...
  10. 7.
  11. fotoğraf makinesi facebookta profil fotosu çekinmek için değildir. ağaç çekin,kuş çekin,başka insanları çekin. yeeter lan tepeden kendi fotoğrafınızı çekip durmayın artık.
    1 ...
  12. 8.
  13. unutmadan canonmuş nikonmuş olympusmuş falan itibar etmeyin. sakın ola sakın, manzara için canonu potre için nikonu seçin diyenlere aldırmayın.

    fotoğrafı siz çekersiniz, makina değil. isterseniz dünyanının en iyi makinasına sahip olun ama beceremezseniz beceremezsiniz.
    1 ...
  14. 9.
  15. fotoğraf çekerken dizleri hafif büküp arkaya doğru hafif yatmayın.
    0 ...
  16. 10.
  17. yeni başlayanlar için bir öneri; flaşı aynaya karşı patlatmayın. olurda yaparsanız; yakaladığınız kareyi sosyal paylaşım ağlarına koymayın. olurda koyarsanız; da sı yok lan. koymayın amına koyim.
    2 ...
  18. 11.
  19. havalanan güvercini ve simit satan çocuğu korumamızı gerektiren dijital araçtır.
    0 ...
  20. 12.
  21. manuel tercihte ilk başlayanlar için;

    (bkz: zenıt)
    (bkz: klişe)

    tavsiyem ise *; canon ae1 veya nikon f4. * * *

    edit;imla
    0 ...
  22. 13.
  23. ışık fotoğrafın temel yapısal bir öğesidir. bir nesnenin ya da görüntünün fotoğrafını çekebilmek için mutlaka ışığa gereksinim vardır. fotoğraf makinesi insan gözüne benzer; basitçe açıklamak gerekirse, insan gözü ışıksız ortamdaki nesneleri göremez, nesnelerin üzerindeki ışık göze yansır ve retina üzerinde görüntü oluşur. aynı şekilde nesnenin üzerindeki ışık, fotoğraf makinesinin objektifinden geçerek ışığa karşı duyarlı film üzerinde görüntüyü oluşturur.

    üzerinde durulması gereken diğer bir unsur da görmektir. görmek, anlamlı bir göz ve dolayısıyla "anlamlı fotoğraf" demektir. fotoğraf çeken kişi makinesiyle "konuya bakan" değil, "konuyu gören" bir göz olmalıdır. "teknik açıdan başarılı bir fotoğraf, içinde anlam barındırmadıkça çoğu zaman iyi fotoğraf değildir."

    kullanılabilecek çok farklı fotoğraf ekipmanı olmasına karşın, elinizdeki en basit fotoğraf makinesı ve herhangi bir objektifle bile çekilebilecek çok sayıda fotoğraf konusu vardır. “bas-çek” dediğimiz kompakt fotoğraf makineleri ya da basit dijital fotoğraf makinelerini kullanarak bile çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Tek yapmanız gereken kompozisyon kurallarına ve ışık kullanımına dikkat etmek. doğru bir ışık ve doğru açıyla en önemlisi de "kompozisyonda yaratıcılığınızı kullanarak" harika fotoğraflar çekmeniz mümkün.

    sen nasıl bir makine seçtin ilk başladığında derseniz, ben analog ile başladım. tab ettirmek ayrı bir külfet tabii ama öğrenmeye zordan başlamak sonrası için kolaylık sağlıyor. sonuçlar da her zaman daha doğal ve daha estetik. üstelik artık banyodan sonra cd ye kayıt da yapıyorlar. dolayısıyla pc de düzenleme yapmak da mümkün.

    sonuç olarak;

    - ışığı düzgün kullan; patlatma, grene neden olacak kadar kısma, diyaframı kullanmayı öğren. önce bi arkana al ışığı bakalım sonra show yaparsın.

    - kompozisyon oluştururken dikkat et; çekmek istediğin objeyi, kişiyi vs. ne çok ortala, ne çok kenarda bırak. kenarlardaki boşluklara ve gereksiz unsurlara dikkat et. neyi anlatmaya çalıştığını anlayalım ve ona odaklanalım. martılardan uzak dur; yaratıcı ol biraz yaratıcı.

    - fotoğraf makinesinin markasını, modelini çok önemseme. daha yeni başlıyorsan önce yukardakilere dikkat et, sonra makinenle hava atarsın, canoncuyum ya da nikoncuyum dersin. analog istemem dersen çok dandik olmayan bir dijital seç ki piksel piksel görünmesin fotoğrafların.
    1 ...
  24. 14.
  25. 15.
  26. makro çekim yaparak ego tatmini yapabilirsiniz. evde yapabileceğiniz makra çekimler, ampul, eski saat, kitap kalem küllük vs

    - oha makinaya bak. ne kadar net çekiyor.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük