önceleri boş bulunan her karış toprağa gecekondu dikilen memleketimde geçen zamanda vaziyetin pek değişmediğinin göstergesi üniversitelerdir.
gecekondular bitti özel üniversiteler başladı.
formata sadık kalıp gelişiyoruz anlaşılan.
içerisinde ted gibi bi kurumda olmasına rağmen topluca bok atılan üniversitelerdir. ted mezunu 18 yaşındaki çocuğukların toefl ibt den 80 üstü almasıda heralde tesadüf ve paradır değilmi. şimdi devlet lisesinde okudumda ne oldu .my name is, yes. üniversitede de bunun benzeri bir fark çıkacaktır bu okulların bazıları için.
öss denen sınavın hele de paran varsa giderek anlamsızlaştığını gösteren atılım.
ayrıca bana da baya baya büyüdüğümü hissettirdi bizim zamanımızda önemliydi sınav falan ayrıca özel üniversite lükstü bakıyorum artık gayet normal bi duruma gelmiş iyimidir bence değildir.
başbakanın "en az üç çocuk doğurun." cümlesini hatırlatan olay. nasıl bu kadar sefalette çocuk doğurun aklının verilmesine şaştıysam burada da aynı. nereye yetiştirilecek, hangi sektöre yerleştirilecek bu kalifiye elemanlar? ayrıca bu üniversitelerin açılmasında 18-24 yaş arası gençlere "öğrenci" sıfatını vererek "işsiz" sıfatındakilerin sayısını düşürmekse amaç, korkunun ecele faydası yok, nasıl olsa o okullar da bitecek.
artık üniversite mezunu olmayan işsizimizin kalmayacağı gelişmedir.nitelikli iş gücü istediler yaptık işte diye savunacaklar büyük ihtimalle buna izin verenler.Aslında bir nev-i işsizliği örtmektir asıl hedef.zorunlu eğitimi tamamlayan herkes eğer okumaya devam etmez ise potansiyel iş gücü sayılacağından,açıkta kalan öğrenci olmasın herkes okusun mantığıyla -işsizliği- minimun 4 yıl erteleyecek projedir.
üniversite mezunu işsizler olayını şöyle örneklendirebilirim.ülkemizdeki maden mühendsileri mezunu sayısı,bütün avrupadaki madenlerde çalışacak kadar mezun veriyoruz.sonuç ne oluyor kimse eğitimini aldığı mesleği yapmıyor.nitelikli iş gücü konusunda nitelikli -niteliksiz- iş gücü ortaya çıkıyor.
türkiye de özel lise devami 13 yeni üniversitenin acilmasidir. parasi olan genclige diploma verme kapisidir. zoru basaran bazi özel üniversitelerin yaninda sönük kalacagi kesindir. bilkent, baskent, yeditepe gibi.
ozel universitelerin cogalmasiyla universitelerdeki moron sayisinda bir artis olmayacagi icin*, bu acidan kurcalanmasi yersiz olan durumdur. ote yandan mevcut hukumet ve mevcut yuksek ogretim kurumu doneminde bu kadar fazla ozel universitenin acilmasi kusku uyandiricidir ve hos degildir.
moral bozan gelişmedir. yakında bütün üniversiteler özelleşir, sonra zekası yerine parası çok olan moronlarla dolar üniversiteler. *
edit: eksileyin birader gün gelir keserin sapı döner, hepimize birlikte girecek ya orası ayrı. daha çok kafeler açılsın, daha çok eğlence merkezleri açılsın üniversitelere, daha çok paralar kazanılsın öğrencilerden, parası olan okusun, okumayanın işi ne siktirsingitsin onun kimsenin gözünde değeri yok zaten. o zaman biz bilimde, sanatta en iyi olacağız, çağdaş ve modern bir ülke olacağız.