genellikle öğrenci evlerinde görülen, kılın uzunluk durumuna göre iğrençliği artan bir olaydır.. ve kaşığın arkasıyla çaktırmadan yemekten uzaklaştırılmasını gerektirir..
o yemeği bidaha asla yiyemeyeceğinin belirtisidir.tabaktan çıkmışsa yerine yeni bi tabak yemek alırsın.kazandan çıktıysa ömür billah yemessin artık o yemeği.
çok sinir oldurur.yemeği yapan anne olduğundan sayıp sövemezsiniz de.**
masadan kalkıp 'daha da yemem' diyebilirsiniz ama bi süre sonra geri dönüp kuzu kuzu yenisini koyup yersiniz. *
neden bilmem ama evde yenen yemekte kıllar hep bana çıkar *
iştahlı bir şahsın (x'in) gözünün kararmasına sebebiyet verecek olan durumdur.
x'in sıfatı, kılın bulunmasıyla birlikte, gözü kara olarak değişebilmektedir. zira, kılı ağzından çıkarırken mantıklı davranamayacak kadar kötü bir durumdadır.
+ bakar mısınız yemeğin içinden kıl çıktı.
- ay bakıyım ay evet.
+ yalnız çok ince telliymiş saçınız.
- ay evet çokta dökülüyor.
+ belli belli. dip boya vakti de gelmiş.
- terbiyesiz çotank.
misafirlikteysem ağzıma giren kılın önce boyutunu kavramaya çalışırım ve çaktırmadan çıkarırım. en tehlikeli olanı ise yemeği ağzınıza götürmeye niyetlenirken çatala takılan saçın ardındaki yemeği bırakmama isteğidir ve gerçekten utanılası bir andır.
not: burda utanması gereken kişi ev sahibidir.
ben gibi midesiz birinin bile katlanamadığı bir durum öyle ki üç günlük midyeyi o kokusuyla yerim ama bir yemekten kıl çıksın hatta saçım üzerine düşsün yeter. bir de omletin içinden yumurta kabuğu çıksması aynı derece kusulası bir durumdur.
izmir'de meşhur bir mekanda çorbada çıktı. yetkili kişiye seslendim. sessizce çorbadan kıl çıktığını gösterdim. "nasıl yapalım?" dedim. insanlar duymasın diye de çok sessiz söyledim. insanlık hali olabilir, çok özür dileriz vs. vs. yorumlar yaptı. bu sefer çorba yerine pide falan söyledim. gerçekten güzeldi. yedim içtim. hesabı ödemeye gittim. başkası olsa yaygara çıkarırdı. kusura bakmayın tekrardan hesap almıyoruz dedi ve almadılar.