Bunu insanlar zaten evinde yapamaz.
Bir dönem sigara yasağı yokken ahçılara ve garsonlara küfredercesine yemekhanelerde yapardı memur kesimi.
yemek sonrası sofrada kalan bir tabakta yapıldığında yemek eylemi zaten bitmiştir. iğrençliği bir nebze olsun kalmaz.
Ancak yemeği yapanlara bulaşığı yıkayacak olanlara saygısızlığın dik alasıdır.
ancak daha yemek başlamadan sigara yakmış birinin sofra üzerinde herhangi bir boş tabak, kapak ve benzeri yerde söndürmesinin ise sonu dayakla sonuçlanabilecek bir eylemin ilk adımını attığını söylememize gerek yoktur.
söndüren kişinin kendi tabağını yıkamak zorunda bırakıldığı davranıştır. kişide pişmanlık hissi uyandırmaz, tekrarlanma ihtimali epeyce tavan yapmıştır.
yemek masasında 10 dakikalık sigara içimi sırasında tabağa kül döküldüğü halde tepki gösterilmeyip kül tablası getirilmeyince sonlanımı da tabakta yapmaktır. kül dökerken bir şey yoktu da söndürünce mi oldu?
hem sigara külü sterildir, izmarit de kaşık-çataldan kirli değildir.
yemek masası aynı zamanda içki masası, sohbet ortamı değilse yemek sonrası sigara mümkünse balkonda içilmelidir. hatta az beklenip bir fincan kahve eşliğinde hafiften üşüyerek içmek daha makbuldür.
sigara keyf aracıdır, olur olmaz yerde içmeyin lan!
abartılacak ve tiksindirecek durumdur. abartmıyan ve tiksinmeyenler lütfen kültablalarını iyice yıkayıp oradan çorba içmeyi denesinler. bakalım ne kadar tiksinmiyorsunuz. sofra adabı denen bir halt var. iyi yıkanacak diye çatal kaşıkla burun veya kulakta karıştıralım. nasılsa yıkanıyor.