ek: eleştiriye açık ve azınlıkta olan sevgili yedinci nesil yazarlar;
gelişmeler ve gammaz duyurularında ne kadar ''yapma'' denilen şey varsa bu başlık altında hepsini görebilir ve ibret alabilirsiniz.
bazı yazarların sözlük'te girecek enty bulamamaları sonucunda yaşamış oldukları boşluğu 7.nesil yazarlarla doldurmaya çalışmalarıdır.
yanlıştır muhterem yanlıştır bir kaç kendini bilmez eleştriye açık olmayan kişiler yüzünden neden genelleme yapma ihtiyacı duyuyorsun,madem canım sıkılıyor yapacak birsey bulamıyorsun gel eğlendirelim seni.
(bkz: canı sıkılan sözlük yazarı)
doğru olduğu varsayılırsa, istisna olduğumu düşündüğüm genelleme. yapıcı eleştiri güzeldir. çekinmeyin, eleştirin. böyle de farklıyımdır ya, ne sanmıştınız.
yanlış bir önermedir;
zira benimle ilgili her türlü eleştiri yapabilirsiniz. anamı babamı akrabalarımı katmamak şartıla küfür bile edebilirsiniz. ulan odunda diyebilirsiniz. kütükde. meşe ağacıda. valla bak bende var zaten öyle bir tip. biraz odunum böyle meşe ağacınıda biraz benzerim.
eleştiri hakaret zannedildiği sürece ki genel de böyle anlaşılmaktadır. gayet normal bir durumdur. yedinci nesil olmama rağmen bunu yazıyorum ve başlık şöyle olmalıydı.
genelleme yapmak isteyen altıncı nesil söylemidir. elbetteki eleştiriye açık olanımız olmayanımız vardır. ama hangi nesin tamamen eleştiriye açıktır? önce bunun açıklamasını yapınız lütfen.
bazı 6.nesil yazarların, 5.nesilden gördükleri davranışları 7. nesil üzerine uygulamasıdır.. çok fazla 'nesil' kullanıldı ama sözler gayet açık ve net.
eleştiriyle hakaret arasındaki farkı kavrayamayanların düşüncesi olsa gerek.. zira bizim kapımız adam akıllı eleştiri yapacak olanlara açık. hataları düzeltmenin en geçerli yoludur eleştiri.. ama yapabilene..
peki diğer nesiller eleştiriye açık mı?
5. ya da 6. nesil bi yazarımızın yapmış olduğu bir hatayı özel mesaj yoluyla kendilerine bildirdim..
cevap;
ben burada x senedir yazarım..
teşekkür edeceği yere kendini bok sanıp karşılık vermesine ayar olduğum gibi, 'x nesil yazarlar şudur budur' da demedim.. diyemem, çünkü her nesilde kalite ve eleştiriye açık yazarlar var..