ankara, bahçelievler'de güzel bir cadde. tunalı hilmiye göre insanları daha kaliteli, *piyasası daha iyi olan caddedir. tikisi tunalı'ya göre daha azdır, "ortam çocukları" tarafından kısaca "7" denir.
- hadi abi 7'ye gitmiyo muyuz?.gibi.
ankaranın bagdat caddesidir en piyasa hatunlar ve erkekler burda takılır tikkylerinin yanı sıra gercekten güzel ve gezilesi bir yerdir,ankaraya gittiğinizde muhakkak ugramalısınız.
ankara'nın bir numaralı piyasa mekanlarından biridir. hiçbir esprisi yoktur. cadde üzerinde herhangi bir kafeye oturursanız, çıstak çıstak müzik eşliğinde aynı arabanın defalarca geçtiğini gözlemleyebilirsiniz. tek güzel yanı, sahil mekanlarını hatırlatmasıdır.
evime olan uzaklığı nedeniyle ziyaretlerimi haftada 1 gerçekleştirdiğim güzel caddedir. takılan insan profili tunalının lise bebelerine 1500 basmaktadır. ama dediğim gibi evime uzaktır, gidiş dönüş sorundur.
sürekli çakal duraklamaları ya da yavaşlamaları yaşandığından trafik sıkışıklığı normal karşılanır.alışveriş yapılması tavsiye edilmez lakin sim dondurmada dondurma yeme aktivitesi tavsiye edilebilir.
ankara ilk gelenlerin " vayy ne güzel len ışıl ışıl" dediği , uzun süre yakınında kalanların ve mecburen milli kütüphaneye kadar yürümek zorunda olanları (bkz: otobüse binmek) sıkıldığı caddedir. öle aman aman bi tiki nufusuda yoktur. kaliteli pastanelerin olmasına karşın, az sayıda kaliteli bar vardır, hatta rock bar yokur. gidilecekse (bkz: adrenal) (bkz: yer fıstığı) (bkz: pampero) ve (bkz: brothers) tercih edilmelidir. demet akalını son ses açan son model merso (bkz: mercedes) ve cıstak cıstak gecen ferrari sahipleri mevcuttur. burdaki piyasa genelde üniversite öğrencileridir yol sormak için turuncu lamborcini baz alınır. ankarada piyasa nasıl yapılır derseniz (bkz: arjantin caddesi) burda ise asıl para babarını görürüz. **
bahceli'de dogmus buyumus biri icin ankara'da nefes alinabilecek nadir yerlerden biridir, gun boyu arada bir ugramalariniz bitmez, ozellikle bahceli'de gecen 15yildan sonra gidip tunali tarafina tasinirsaniz, buram buram tuter burnunuzda, her gidisinizde icinizde bir seyler erir, hele bi de eve donusunuz eskisi gibi yuruyerek degil de arabayla oluyorsa, yani evinize uzaksa icinize oturan o uvey evlat duygusunu kolay kolay atlatamazsiniz. **
bu caddede ikamet etmenin en kötü tarafı eve dönmek için taksiye binip asla evin önünde inememektir. çünkü taksici size yalvaran gözlerle bakıp "gideceğiniz yer uzakta mı, burda bıraksam" der. siz de kabul edersiniz zira yürüseniz 1 dakika sürecek yol taksiyle 10 dakika sürecektir. evde otururken cam açılıp çeşitli müzikler dinlenebilir. örneğin an itibariyle mehter marşı çalan bir araba geçmiş, üzerine biraz bengü, biraz 50 cent dinledikten sonra en son biri baba film müziği ile geçmektedir.
ankaranın arabası olanlar için en rahat hava atılacak mekanı. sesi sonuna kadar açıp, sol kolu dışarı çıkarmak suretiyle yoldaki kızlı erkekli gruplara hava atılabilir.
bu caddede oturanlar içinse; 7 yerine, mahalleye iniyoruz dedirten, hatta sabahları marketten ekmek almak için con con denilen bu mekanda pijamalarla fink atmak da mümkündür..