inanan bir insan, çocuğuna dinini öğrenmesi için imkan da hazırlar, yönlendirme de yapar. çocuğa ahlaksızlık, vicdansızlık öğretiliyormuş havasına girenler, beyni yıkanıyor naraları atanlar bilmelidir ki; o çocuklara güzel ahlak, kul hakkı bilinci, yaradılanı yaradandan ötürü sevme kültürü öğretilmektedir.
bu durumdan rahatsız olanlara söylenebilecek çok fazla şey yok aslında, din fobisiyle yaşayan ve beslenen cuhela takımı olarak adlandırıp susmayı tercih ediyoruz efendim.
Kendi fikrini çocuğa empoze etmektir. Kanımca çok yanlış olan bir olaydır. Çocuğun büyümesi, gelişmesi, kendi kararlarını alacak yaşa gelmesi beklenmelidir. O vakitten sonra da çocuğun alacağı karara saygı duyulmalıdır.
normal bir davranıştır. "oha o daha çocuk", "yuuh daha o yaşta" gibi cümlelerle karşı çıkanlar ya dinin ne olduğunu bilmiyorlar, ya da milletle billur geçiyorlar. o çocuk din üzerine yaşamaya devam ederse, herkesin takdir ettiği, kötü alışkanlıkları olmayan bir birey olarak yetişecek ve hayatını öyle sürdürecektir. bunun da kimseye bir zararı yoktur, aksine toplumun böyle bireylere ihtiyacı vardır.
ben 5 yaşımda gittim, türkçe okuma yazma öğrenmeden, kur'an okumayı yazmayı öğrendim, şu an türkçe öğretmeniyim.
hiç bi sıkıntısını çekmedim yani, bi sorun olmuyor raad olun.
zaten hepimiz yedi yaşında okula başlayıp okuma yazmayı öğrenmedik mi? o yaşta da gayet bazı şeylerin bilincinde olup derdimizi anlatıcak kıvamda türkçe konuşabiliyoduk.
müslüman olan aileler tabiki de çocuklarının kuranı erken yaşta öğrenmelerini isteyeceklerdir. zira küçükken çoğu şeyin daha kolay öğrenilebileceğini birçok insan biliyordur heralde.
ha tabiki de müslümanlığı başka yöne çekip abartan insanlar yok mu var. ama bizim dinimizde de gayet normal olan bişey var ki o da belli bi yaştan itibaren dinimizin gerekli olan bilgilerini çocularımızın öğrenmeye başlamasıdır. ha belki çocugun kendisi gitmek istemez o zaman da ne zaman öğrenmek isterse kendisi öyle öğrenir.
çocuğunu kilise korosuna göndermekten, dinsiz yetiştirmekten, tevrat öğrenmesi için desteklemekten, kısacası herhangi bir dine tabi olmaktan ya da olmamaktan farklı değildir.
inanan fakat yönetime ve işleyişe karşı duran, çocuğu dini öğrensin fakat beyni yıkanmasın isteyen ebeveynler kuran öğrenme/öğretme işini evlerinde de gerçekleştirebilir. bundan uzun süre önce benim ailemin yaptığı buydu. böylece gerçekten laik düşünce sahibi insanlar yetişebiliyor.
not: islamiyet bir illetmiş, kuran yobazlıkmış önyargısı sahiplerine ve olayları bu duruma getiren hükümete sevgilerle!
türkiye için gayet normal bir eylem. ne var yani hristiyanlar da çocuklarını her pazar kiliseye götürüyor.ayrıca hemen her çocuk gibi ben de o yaşta gittim ama arap hayranı ve koyu bir müslüman değilim. sanıyorum ki bu başlığı açmakta ki amaç çocukların sağlığını düşünmek değil islamiyete çamur atmak.
kuran kursundaki imamların değil de ebeveynlerin kendileri vermelidir terbiyeyi, eğitimi. orada verilen "yapmazsan yanarsın" mesajı, çocukların psikolojisini büyük oranda bozuyor.
alt yapi edinsin diye yapilan seydir. turkce okuyup yazmayi bile 5 ayda ogreniyorsa bu cocuk ilk gittigi kuran kursunda arap alfabesini kapar ancak. bir de birkac sure, dua ogrenir. ne var bunda yani? buna itiraz edenlerin bir kismi da o yaslarda gitmistir kuran kursuna ama belli yasa geldikten sonra kendi secimlerini yapmislardir.
ilkokul 3. sinifta ogretmen istiklal marsinin on kitasini ve genclige hitabeyi ezberletmeye kalkmisti da nefret etmistim ogretmenden, kuran kursu da boyle cocuklara erkenden yuklenirse fayda yerine zarar getirebilir.
gayet mantıklı bir davranıştır.
beş yaşında bir çocuk baleye gönderiliyorsa, yedi yaşındaki çocuğun kur' an kursuna gitmesinin de hiçbir abes yanı yoktur. aksine daha büyük yaşta birinden daha iyi ve çabuk öğrenir.
arap dili ve kültürünün öğrenilmesiyle müslüman olunduğunu zanneden zihniyetin ürünüdür. anlaşılan dilde okunmasının değilde arapça okunmasının daha sevap olduğu düşüncesi hakimdir.
halkın büyük çoğunluğunca bir sakınca içermediği için devletçe de bir mahsur görülmediği için ailenin kendi tasarrufunda olan olay
ama bir ara orta okula gitmeyen çocuklar için yasaktı filan şimdi nasıl bilmiyorum.
ama şahsım adına 7 yaşındaki çocuğumu emanet ettiğim adamı tanımak isterim yani.
sokakta bulmadık sonuçta çocuğumuzu ayrıca müslüman olması filan bana ahlaklı aklı başında bir adam olacağı izlenimini her zaman vermiyor malum müslüman olmakla adam olmak pek aynı şey değil ne yazık ki.
din dediğimiz şeyin toplumsal bir öğreti olduğunun kanıtıdır. hepimizin yaşadığı şeyler bunlar. çocuklar küçüklükten itibaren salt bir dinin öğretisinde yetişir. sonra onlardan eleştirel düşünme, bilim, felsefe, özgün fikir beklenir. bu sadece islam'da yok. aynı şeyi bütün dinler yapıyor. çocuk doğumundan itibaren gerek toplum gerekse aile tarafından din çerçevesinde yetiştiriliyor.
bu da bize insanların düşünmeden, aileden ve toplumdan ne gördüyse ona inandığını gösteriyor.
çocuk başka dilde din öğrenmiyor ki ne öğrendiğini bile bilmiyor o çocuk. o çocuğun deri o sırada top oynamakta, sokakta koşmakta ya da ne bileyim günümüz çocuklarına bakacak olursak aklı pspde,ps3te filan. o dilde dua etmeyi öğrenmekten başka birşey yapmıyor o çocuk.