yedi yaşındaki çocuğu kuran kursuna göndermek

entry152 galeri0 video1
    1.
  1. 3 yaşındaki çocuk ingilizce öğrensin diye uğraş veren aileler varken çokta ilginç gelmeyen durumdur.
    76 ...
  2. 2.
  3. en güzeli, orijinal diliyle birlikte türkçesini de okumasıdır. neticede, bir lisan bir insandır.
    18 ...
  4. 3.
  5. küçükten dini bütün nesiller yetştirmenin yollarından biri.
    14 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. geç kalınırsa beyin yıkanamaz hale geleceğinden dolayı mantıklı olan harekettir..
    çocukken korkuyu salacaksın..
    işleyecek çocuğun içine korku ki, adam öldürmesin..
    yoksa yaşadığımız kültür, çıkarın olmayan adamı düdüklemek üzerine kurulu..
    16 ...
  9. 6.
  10. kuran-ı kerimi öğrenmesi için en uygun yaşta kuran kursuna göndermektir.
    14 ...
  11. 7.
  12. 4 yasında judo ya
    5 yasında baleye başlayabiliyorsa,
    7 yasında Kur an öğrenmeye başlayabilir.
    34 ...
  13. 8.
  14. kuran kursunda sadece arapça yazıları okumanın öğretildiği zannedildiğinde anlamsız gelen bir eylemdir. ama bu kurslarda arapça okumanın yanında islamın temellerinin ve olmazsa olmazlarının da öğretildiği gerçeği, çocukların bu kurslara küçük yaşlarda gönderilmesinin mantıklı olduğunu göstermektedir.
    12 ...
  15. 9.
  16. 10.
  17. mantik dahilinde gayet makuldur. asil garipsenecek olan neden kuran ogreniminin insanlari rahatsiz ettigidir.
    14 ...
  18. 11.
  19. cocugunu egitemiyen zavalli insanlarin gonderiyimde camide allah korkusu ogretilsin yanlis yollara sapmasin diye yapilan istir cocuk cami imami olup cikiyor ondan sonra sadece sozde obur dunya icin calisiyor ve cennete gidecegin kesinlesmistir.
    1 ...
  20. 12.
  21. okul eğitimini etkilemediği sürece yararlı olan bir durumdur. nereden geldiğimizin ve nereye gideceğimizin ömür boyu farkında olmalıyız değil mi?..
    9 ...
  22. 13.
  23. 14.
  24. garipsenecek bir durum değildir ayrıyetten akıl ve ruh sağlığı için daha kiymettar bir durumdur. 6 yaşında bir çocuğu callio seyrettirmekten veya makyaj yaptırmaktan daha evladır.
    20 ...
  25. 15.
  26. çocuğunu kendi inancı ve görüşü doğrultusunda yetiştirmeye çalışan ailenin yaptığıdır. kimseyi ilgilendirmez.
    11 ...
  27. 16.
  28. bu eylemi yapan ülkelerdeki insanların ne kadar gelişmiş, ne kadar terbiyeli, ne kadar vicdanlı, ne kadar merhametli, ne kadar demokrat, ne kadar kadına değer veren, ne kadar eğitimli, ne kadar çağdaş, ne kadar bilime değer veren, ne kadar insanlığa katkı sağlayan...

    insanlar olduğunu gördüğümüz için kesinlikle yapılması gereken eylemdir...!!!!!.
    9 ...
  29. 17.
  30. 7 yaşında çocuğa göre eğitim verebilecek zihniyette insanlar var ise güzel bir şeydir. tehlikeleri vardır, eğitimsiz insanlar çocuğu fazla sıkabilir ve dine karşı olumsuz tutuma neden olabilir. zorlama da kesinlikle yapılmamalıdır. her yaşın kendine göre güzelliği içerisinde, çocukta baskı uyandıracak bir şekilde olmamalıdır. bizde okuma yazma eğitiminde bile bireysel farklılıklar çok önemsenmeden kıyasa dayalı psikolojik baskı kurulabiliyor. aman dikkat!
    5 ...
  31. 18.
  32. dindar evlat yetiştirmek içindir.
    5 ...
  33. 19.
  34. biraqz olsun doğruyu yanlışı bilen en azından daha adablı nesiller yetiştirmek için yapılan uygulamadır, neticede orada çocuklara herhangibirşey kötülenmiyor sadeceibadet etmek, islamın temelleri ve kuran öğretiliyoru, kuran korkulacak birşey değildirki, ayrıca her kuran okuyan cemaatçi vs değildir kuran dini bir kitaptır, londrada kimse elinden incili düşürmezken memleketimizde kurana niye böyle bir antipati var çözemedim. modernik dinsizlik değildir dini devlet işine kararıştırmamaktır.
    8 ...
  35. 20.
  36. her harfinin bilmem kaç sevaba denk geleceği hakkında hadisler varken çok da abes değildir. hem bence o yaşta çocuğu kuran kursuna göndermenin öncelikli amacı harfleri tanıyabilmesi olmalı. çünkü insan ileride muhakkak bir yerlerde, kuran okuma ihtiyacı hissedecektir, hiç olmazsa bir cenazede. yaş ilerledikçe hem vakit ayrılamıyor, hem de algılamak ve öğrenmek zorlaşıyor. bırakın öğrensin işte, bağnazlaşmıyorsa.
    6 ...
  37. 21.
  38. içimden geldiği gibi yazayım o vakit...

    bu çocuk bana hiç yabancı değil; 7 yaşımdan 15 yaşına kadar her yıl yazları kur'an kursuna gittim / gönderildim; pişman mıyım; hayır....kesinlikle hayır. şimdi yaşıtlarımın bir kısmı hala akşam namazının kaç rekat olduğunu sorgularken ben mübarek günlerde o yaşlarda hatim ettiğim kuran'ı okuyorum. hepimiz ölümlüyüz, benim canım annem babam olur da benden önce vefat ederse -rabbim onların ölümünü bana göstermesin, inşallah onlardan önce ölürüm- bilsinler ki peşlerinden onlar için dua edebilecek, kur'an okuyabilecek tam 4 tane evlatları var.

    kur'an kursunda yalnızca kur'an öğretilmez ki... bakın şimdi üniversite son sınıftayım. 21 yaşındaki koca koca adamlar hala birbirinin yerine imza atarak bizlerden 30 yaş büyük hocaları kandırma peşindeler, burada değerler sistemi ön plana çıkmıyor mu sanıyorsunuz? tamam bunlar bir tek kur'an kurslarından öğrenilmez, aileden öğrenilir, okuldan öğrenilir; ancak bir de yalan söylemenin, iftira atmanın, birinin malına el uzatmanın bir de vicdani ve dahi dini boyutu vardır.

    sadece karşı olduğum şu....ben 7 yaşındayken kuran'a giderken keşke bana cinlerin varlığı, şeytanın kötülüğü anlatılmasaydı....bunları kavrayabilmem için biraz daha soyut düşünebilme kapasitesine gelmem gerekiyordu çünkü. korkuyordum , çok korkuyordum hem de...

    7 yaşındaki çocuğumu ben kur'an kursuna göndereceğim, öğrensin, dinini bilsin, vicdan değer nedir öğrensin. ama gerçekten çok fazla profesyonel bir yere göndereceğim. ve evleneceğim kişi de benim gibi düşünüyor olmalı....

    millet bir sürü yabancı şarkıcı adı ezbere bilirken, bir sürü yabancı dizi/film adı ezbere bilirken, kuran'daki yasin süresinin ilk beş-on ayetini ezbere bilmiyorsa oturup bir düşünsün bence...

    dinini bilen insan kötülükten de uzak durur; haram paradan uzak durur; kendisini bilir; bir vicdan mahkemesi vardır. ingilizce öğretmeni olduğum için benim çocuğum küçük yaşlarda ingilizce'ye maruz kalacağı gibi aynı zamanda dinini de öğrenecek, yarın bir gün ben de toprağın altına girdiğimde benim ardımdan kur'an okuyacak, ahlak değer vicdan sistemi olacak, kendini bilecek, aklına kötü bir düşünce düştüğü an bile o düşünceyi kafasından silecek, iyi düşünecek hep, kimsenin kötülüğünü istemeyecek, ikiyüzlü olamayacak, nasılsa öyle olacak be...ve bunların ardında bir inanç faktörü olduğunu da kimse yadsıyamaz.

    hadi son olsun....bir mülakatta mülakata girenlere sorarlar; aşk'a inanıyor musun evet diyor bir kısmı; bir kısmı hayır; allah'a inanıyor musun gene bir kısmı evet diyor bir kısmı hayır...nasıl bir çelişki değil mi? allah'a inanan aşk'a da inanır. içinizdeki allah sevgisi bir insanı severek vücut bulur; çünkü her birimiz o'nun dünyadaki birer yansımayız. benim çocuğum rabbini bilsin ki insanları da sevsin; sevgi, aşk nedir bilsin. inancım olmazsa yaşayamam ben; inancım olmazsa sevemem kimseyi; inancım olmazsa boşluğa düşerim ve benim çocuğum hiçbir zaman kendini boşlukta hissetmeyecek, ağladığı zaman, güldüğü zaman, mutlu olduğu zaman, kimse beni görmüyor dediği an bile bilsin ki rabbimiz onu görüyor...
    49 ...
  39. 22.
  40. 23.
  41. dini bilgilerini alması içindir 4 yasında yazları gönderildim gayet atatürkçü laikbir ailenin evladıyım. ve dört yasında oraya gitmiş olduğum için çok mutluyum.
    4 ...
  42. 24.
  43. müslüman çocuğun ileride ibadet edeceği dili öğrenmesidir. müslüman çocuğun müslüman ana-babasının tasasıdır. okuma ve buna dair melekeler bu yaşta geliştirilir, sonradan zorlanmasın diyedir.

    çocuk namaz kılarken türkçesinden okumayacağı içindir.
    4 ...
  44. 24.
  45. çocukların geleceklerinde ki tercihlerine saygı duymama,onu doğuştan bir düşünceyi inanmaya mahkum etme.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük