konser verilen mekan ne kadar it kopuk varsa toplanır içeri saga sola zarar verir, sonra haberlerde yapılanlar tinercilerin üstüne atılır bu kadar da acayip bi yerdir.
Haber uçtu devlete de bes yil yattim hapiste
Yedi düvel zindanindan beterdir Yedikule
Nargilem duman duman ah bayildim aman aman
Istanbul güzel ama ah zabitleri pek yaman
Bes yil bana yarasti da nargilem buna sasti
Hergün çizdim usturamla baglamam doldu tasti
Sarma cigaram yanar ah çekerim agir agir
Tekkemiz güzel ama ah haber uçuranlar var
Nargilemin marpucu da gümüstendir gümüsten
Bes degil onbes yil olsa ben vazgeçmem bu isten
istanbul'u güneybatı'dan çevreleyen kara surları ve kuleler topluluğudur. Yedikule Hisarıda denilmektedir. I. Theodosius tarafından bir zafer takı yaptırılmış, 412 yılında bu tak, şehrin giriş kapısı olmuş, II. Theodosiustarafından kapının sağ ve sol taraflarına birer kule ekletilerek kara surlarına bağlanmıştır. Şehrin en büyük caddesine açılan bu kapıdan genelde zaferden dönen imparatorlar geçerlerdi. Kapının kemer ve cephesi altın yaldızlarla süsülüdür bu nedenle Yaldızlı Kapı denilmektedir. IV. Kantakuzenos tarafından kulelerin yanlarına birer kule daha eklettirildi. XV. yüzyılda orta geçidin yüksekliği 8m'den 4m'ye indirilmiş ve bu geçit kapatılmıştır.Fatih, istanbul'un fethinden sonra 1470'de farklı yüksekliklerde üç kule yaptırmış,öteki kulelere ve surlara bağlatmıştır. Kulelerin sayısı yediye çıkmış ve hisar görünümü almıştır.
Kulelerden biri Bizanslılar döneminde tutuklular ve idam mahkumları için kullanılırdı. Burada işkence aletleri, hücreler ve kuyular bulunmaktadır. Osmanlılar'da da mahkumlar, savaşta ele geçirilen elçiler için hapishane olarak kullanılmıştır. Ana kapının solunda bulunan mermer kulenin içinde Kanlıkuyu adı verilen derin bir kuyu bulunmaktadır. Mahkumlar bu kuyunun kenarında idam edilir ve başları kuyunun içine atılırdı. Kuyunun dibinde Marmara Denizi'ne açılan bir tünel bulunmaktadır. Kuyuya atılan başlar deniz sularının kuyunun dibine vurmasıyla denize sürüklenirdi. Bu kulenin orta karında biri küçük ve penceresiz, diğeri büyük iki oda vardı.
Bugün müze olarak kullanılmaktadır. *