kitaplarda yazar hep türk milleti yedi düvele karşı savaştı yok bilmem ingilizleri yendi italyanlara parmak attı fransızları tuş etti diye. hani bu devletleri tanımayan masum bir ülke bunun gerçekten oldugunu düşünebilir ve hayatı boyunca bu düşünceyle yaşayabilir. gerçekten çok garip bir durum düşünün adamlar yedi düvel diyor ama araştıyorsun sadece ve sadece yunanistanlılar çıkıyor karşına, ingilizlerle savaştık mı diye soruyorsun evet cevabını verecegin yerde anzak gerçegiyle karşılaşıyorsun. bu anzaklılar kim diyorsun adamlar ingilizlerin piyonu ve sömürgesi çıkıyorlar.
e nerde peki ingilizler italyanlar veya fransızlar.
arkasına yedi düvelin her türlü desteğini alarak, savaşlardan bitap düşmüş bir ülkeyi padişahın ihaneti ile kolayca zapteden ve tümünü ele geçirmeye çalışan güçlü yunan kuvvetlerini, perişan durumdaki anadolu'dan çıkarma mucizesini göstermek, sadece halkı ikna ederek koca bir ordu örgütleyen kuvayi milliye'nin başarısıdır. şakirtlerin dedeleri, kutsal kıllarını kıpırdatmadan ve hatta iskilip'li hoca bozuntusu gibi açıkca destekledikleri işgali sadece seyretmişler ve ulusal zafer karşısında, ulusal duygu nedir bimediklerinden, elin gavurundan çok üzülmüşlerdir. bu üzüntüleri, bugünkü saçmalamalarının temelini oluşturmaktadir. torunları da, bugün yedi düvelin yunanistan'a değil, kendilerine verdiği destek ile aynı hedefe, farklı yollardan ilerlemektedirler. bakalım nereye kadar gidebileceklerdir ?
tarih bilgisi sıfır olan bir yazar dır. kurtuluş savaşında o dönemin bütün emperyalist devletleri topraklarımızdaydı ve yunanları bize karşı savaştırmışlardır,sonsuz destekleri ve yardımlarıyla birlikte. biz onlara karşı galip geldikten sonra Atatürk bütün devletlere istanbul'dan çekilmezlerse orayada ordularımla geleceğim demiştir ve istanbul boşaltılmıştır! istanbul da hangi devletlerin olduğu konusunu da bilmeyen yoktur sanırım!
not: biliosan konuş alim sansınlar,bilmiosan konuşma adam sansınlar!
osmanlı döneminde yedi düvelde savaşıldığı doğrudur. bu savaşların bir kaçına katılmış askerlerden biride mustafa kemal' di. ama ülkenin tekrar bağımısızlığını kazandığı ve sonradan kurtuluş savaşı adını almış olan savaşlar bütününe eskiden yunan harbi denirdi. yani düzenli ordumuz sadece yunan askerleri ile savaştı. yunanlılar bu savaşa küçük asya felaketi derler. antep ve maraş ta ise halk ordu olmadan kendi imkanı ile savaşmıştır. maraş' a giren fransız askerleri sadece bir takımdı. o yüzden birkaç dakika içinde sütçü imam öncülüğünde küçük bir çatışmayla ortadan kaldırıldılar. antep ise çokuzun bir süre kenti teslim etmedi. halkın neredeyse yarıdan fazlası antep' e giremeyen fransız kuvvetlerinin topçu ateşi ile öldüler. ingilizler ile yine imparatorluk zamanında en son çanakkale' de çarpıştık. sonrasında istanbul' u işgal ettiler. ve yeni kurulan hükumet ile yapılan gizli bir anlaşma ile istanbul' dan çekildiler. neye karşılık çekildiklerini bilenler ne yazık şuan yaşamıyor.
sevgili kürt kardeşlerede bir türlü kendimizi benğendiremedik. napsak acaba. zaman makinası keşfedip o zamanlara dönüp ingiltere fransa rusya amerika japonya telgraf çekip savaşa katılmalrını mı istesek ?
kürt kardeşler şu haliyle kurtuluş savaşımızı pek begenmediler. tüh tüh.
aslında bir çok ülkeylen savaşılmıştır mesela kazım karabekir in doğu cephesinde zaferleri vardır ama bu zaferler atatürkü gölgede bırakır diye sadece batı da yunanistan ile yapılan savaşlardan bahsedilir. halbuki kazım karabekir paşa mustafa kemal hem asker hem de mühimmat yollamıştır.
komutanı, lojistiği, silahı, mermisi, eti, ekmeği, suyu, gemisi, topu ingiliz; sadece askeri anzac olan orduya, ingiliz ordusu değil diyen beyin özürlülerin yanılgıya düştüğü durum.
bir şakirtin zeka düzeyini apaçık gösteren düşüncedir. hadi laik sistemi benimsemiyorsun, onu geçtim kemal atatürk'den de nefret ediyorsun onu da anladık, kendi dedelerin ninelerin de mi savaşmadı onlara da mı saygın yok ya da soy sop vatan hainisiniz de neden ingilizlerin, yunanların altına yatamadık diye mi üzülüyosunuz? bu yüzden mi olanca öfke?
tarihi gerçekler üzerinden incelersek; ingilizlerden yığınla askeri yardım alan yunan kuvvetleriyle batı'da, fransız kuvvetleriyle güneyde ermenilerle de doğu da savaştık. 1. dünya savaşındaki durumu zaten anlatmaya gerek yok malum çanakkale savaşı. ve tabi bunların hepsini bolluk içinde değil yokluk içinde yaptık, yaşadık, kazandık.
tarihi küreselci entellerden öğrenenlerin yargısıdır. bölücü,kürtçü ve takunyalı işbirlikçi liboşların öğrettiği tarih de bu kadar olur. bugün nasıl terör örgütü diye batılı emperyalistlerin alayıyla düşük yoğunluklu bir savaş yürütülüyorsa o günlerde de emperyalistler perde arkasından yunanistan denen ülkeye hertürlü kıyağı yapıyorlardı. hayatta bir halt gerçekleştirememiş dingillerin olağanüstü koşullarda yapılan mücadeleleri anlaması biraz zor olurdu zaten.
evet yedi düvele karşı savaşılmıştır. ancak çanakkale dışında 1. dünya savaşında yaptığımız hiç bir savaşı kazanamamışız.
doğu'da rusların başından bir ihtilal geçmemiş olsa, ingilizler musul ve kerkük'ü aldıktan sonra urfa ve maraş'ı fransızlara bırakmamış olsa, fransızlar kuvvetlerinin yarısının yarısını bile bu bölgelere göndermemiş olsa, urfa ve maraşta petrol olmuş olsa durum böyle mi olurdu diye çeşitli sorular aklımı kurcalamıyor değil.
batı cephesine bakınca karşımızda sadece ve sadece yunanlılar var. arkalarındaki kuvvetler ( ingilizler, fransızlar, italyanlar, ruslar, ermeniler ve içerideki hainler) karşımıza çıkamamış ama desteklerini de esirgememişler.
peki aynı anda saldırılsa ne olurdu?
neden yunanlılar maşa olarak kullanıldı?
bütün kuvvetini, sakarya, büyük taarruz ve dumlupınar'da harcamış olan bir devlete neden yeniden saldırılmamıştır aklım almıyor. muhakkak bir açıklaması vardır ama bunu "vatan, millet, sakarya" edebiyatı ile anlatamazsınız.
filistinde kiminle savaştın, ırakta kiminle savastın kars ardahan batumda kiminle savastın çanakkalede kiminle savastın. savası sadece batı cepesi sanan yazar.
milli mücadele dönemini sadece yunanistana karşı verdiğimiz savaş gibi abuk ve dar bir tarih perspektifi ile açıklamak aymazlıktır. bu aymazlık aynı zamanda eğitimsizlikten ve okumamaktan da kaynaklanmaktadır. türk istiklal harbi sadece yunan ordusu ile türk ordusu arasında vuku bulmuş bir olay değil, türk milleti ile hristiyan batının arasında 1000 senelik hesaplaşmanın son hamlesidir. yunanlılar bu dönemde emperyalizme paralı askerlik yapmışlardır. sadece yunanistanla savaştık! saçmalığa bak... fransızlar neredeydi peki ? ya italyanlar ? ingilizler'de istanbul yerine kievi işgal etmişlerdi d mi? bu noktada yorum şudur: mustafa kemal ve türk ordusu istiklal harbinde italyan, ingiliz ve fransız kuvvetleri ile göğüs göğüse çarpışmamıştır bunun sebebi mustafa kemalin itilaf devletleri arasındaki ihtilafları derinleştirmeye çalışması ve bunda da başarılı olmasına bağlamak en doğrusudur. atatürk itilaf devletlerine karşı sovyet rusya kartını çok iyi kullanmıştır. ayrıca 1. dünya savaşının tek mağlubu osmanlı değildir. ortada kocaman bir almanya vardır, avusturya-macaristan imparatorluğu vardır ve bunların nasıl parçalanacağı tartışılmaktadır. şimdi bütün bu koşullar çerçevesinde sadece istiklal harbi ve milli mücadele dönemini salt yunan ordusu ile savaşmak olarak indirgerseniz hata yapmış olursunuz. daha da yazarım ama bu kadar yeter sanırsam. anlamak isteyen anlar!!!
hatırlatma editi: yunanlıların izmir çıkarmasından* sonra ilerleyişi 9 ay kadar sürerek ankara polatlıya kadar ulaşmıştır. Türk ordusu ise yunan ordusunun 9 ayda aldığı yolu 13 günde katetmiştir.