yeşil reçeteye esrar yazılmaz, uzman hekim olmak şart değildir yeşil reçete yazmak için ve yeşil reçeteye yazılan ilaçlar her zaman psikiyatrinin alanında değildir.
yeşil reçete kontrole tabi ilaçlar için kullanılır, yeşil reçeteye tabi bir ilacı eczaneye gidip reçetesiz alamazsınız. bunların kayıtları tutulur ve izlenir. her bir yeşil reçetenin kendine ait seri numarası vardır. 3 nüshadır, bir nüshasını yazan hekim, bir nüshasını ilacı veren eczane saklar, bir nüshası kontrole gider.
öyle gidip hekime "babamın ilacı, hehühe" diye yazdıramazsınız. hekim ıcığı cıcığına kadar sorgular, belge, rapor, epikriz falan ister, ikna olmazsa yazmaz.
içinde narkotik etkiler bulunabilen ve bağımlılık yapabileceği için bir düzene göre alınması gereken ilaçları elde etmek için kullanılan reçetedir.bir ötesi için (bkz: kırmızı reçete)
psikiyatri tedavisi görürken alabileceğiniz reçete.
diazem ve nervium bu reçeteyle alınabilen ilaçlar.
ayrıca delilik emaresi olarak görülebilir.
nitekim, böyle bir ilacınız varsa ev halkı "senin bu yaşta yeşil reçetelik neyin var?" şeklinde bağırabilir.
zaten şansıma da nervium 2 mg'lığı piyasadan kalkmış, işin yoksa doktora git başka ilaç yazdır! of!
yeşil reçeteli, tıp fakültesinden 1 yıllık raporu olan bir ilaç acaba aile hekimi tarafından yazılabilir mi? işte bana bunu düşündürtmüş reçetedir.
geçen yıl tıp fakültesine yazdırmaya gittiğimde doktor bana bu ilacınızın raporu var bu nedenle yeşil reçeteli olsa dahi aile hekimize yazdırabilirsiniz demişti. ama emin değilim bilgisi olan bi zahmet... *