yds ye gireceklere tavsiyeler

entry4 galeri0
    1.
  1. yabancı dil sınavına gireceklere tavsiyelerdir.

    yds bilindiği üzere zor bir sınavıdır. kelimesi grameri derken nasıl üstesinden gelineceği konusunda deneyimli, bilgili, entelektüel yazarlar tarafından bilgilendirmeler ve tavsiyeler büyük önem taşımaktadır.
    1 ...
  2. 2.
  3. Sorularda çok kullanılan kelimelerle ilgili listeler var. O kelimeleri öğrenmekle başlanabilir. Ayrıca bol çeviri yapmak gerek. Ağırlıklı konular da zaten her yerde paylaşılıyor.
    1 ...
  4. 3.
  5. *60 ve altı için tavsiyeler içerir

    yds ingilizceyi ölçmüyor diyen adamları ciddiye almamanın başında gelmesi gereken tavsiyelerdir.
    öncelikle bahane uydurmaktan, sadece bu sınav için değil, hayattaki her şey için vazgeçin arkadaşlar. bu size hiçbir zaman fayda sağlamaz. bunları geçersek,

    birincisi, bu sınav amaçları doğrultusunda, ingilizceyi bal gibi ölçüyor arkadaşlar. siz lisansüstü eğitim almak istiyor, akademisyen olmak istiyorsanız öncelikle yabancı dildeki yayınları okumak zorundasınız. bunun ölçümü nasıl yapılır?
    1. kelime bilgisini ölçerek
    2. kelime bilgisi ile bağlantılı olarak zarf bilgisini ölçerek
    3.gramer bilgisini ölçerek
    4.iki dilden/dile çeviri yeteneğini ölçerek
    5.metinden anlam çıkarma yeteneğini ölçerek

    şimdi baktığın zaman ilk sayfadaki yanlış hatırlamıyorsam zaten 4-5 soru boşluk doldurma sorusu ki bu da kelime bilginizi ölçüyor. ama sadece bu dört soru da değil, kitapçığın tamamında kelime bilginiz ölçülüyor. çevirileri kelimeleri bilmeden yapmanız mümkün mü? diyalogları, cümleleri dolayısı ile kelimeleri anlamadan doldurmak imkan dahilinde mi? değil.

    aynı şekilde baskın olarak 2. ve 3. sayfalarda olmak üzere tüm kitapçıkta gramer bilginiz ölçülüyor. metinlerle ilgili soruları, metinleri anlamadan cevaplamanız mümkün mü? etken-edilgen yapıları, zamanları bilmeden çözmeniz mümkün mü? değil.

    bir dilde yetkinliğin, hele de akademik anlamda, en önemli gerekliliği nedir? metni anlamak ve hatta çevirmek. e sınavda bu da ölçülüyor?
    elde ne kaldı? hiç.

    konuşma yeteneği diyenleri duyar gibi olmadan cevaplayayım o düşük puanları alan adamların hiçbirisi akıcı ingilizce konuşamıyor. nasıl konuşsun? konuşma da tıpkı okuma-anlama süreci gibi kelime hazinesi gerektirir, gramer gerektirir. o çok güldüğümüz "are u cole" cümlesine baktığınızda dahi bu eksikliği görmeniz lazım.
    ha 75 üstü puan alan bir adam yds ingilizceyi ölçmüyor diyebiliri mi? evet diyebilir. kötü bir gün geçirmiştir, dikkatsizlik yapmıştır, abuk subuk birkaç kelime, phrasal verbs adamı yanıltmış/çeldirmiştir. ama allah rızası için şu sınavdan 50 falan alıp şu argümanı kullanmayı bırakın.

    gelelim doğrudan sınava yönelik tavsiyelere. bu kısa zaman zarfında -eylül yds ye 20 gün falan var zira- sadece iki tavsiyede bulunacağım.

    1. kelime bilgisi. bunu geliştirmek için pek çok yöntem var elinizde. piyasadaki reading kitaplarından birini bitirmek oldukça makul bir yöntem. elbette çeşitli haber sitelerinden okumalar yaparak da sınava hazırlanmanız mümkün. ancak kitaplarda çeşitli pekiştirici çalışmaların, çözümlerin ve cevap anahtarlarının olması kitapları benim nezdimde daha cazip yapıyor.
    ne kadar çalışmalıyım? ne kadar çalılşabiliyorsan. ama bence 50 altı almış birinin, zaman kısa olduğundan günlük 40 kelimenin altına düşmemesi gerekiyor.

    2. gramer bilgisi. bunun için özel bir tavsiyem yok arkadaşlar çünkü oturup ezberleyip, çalışmaktan başka bir yol yok.

    başarılar şimdiden.
    0 ...
  6. 4.
  7. Bol bol altyazılı film dizi izlediyseniz ve de bir yıl başarılı bir hazırlık okuduysanız rahat olun 70 ve üzeri puan cepte.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük