lise mezunu olan ve matematikten pek anlamayan insanlar için beynin çok fazla fosfor harcamasına yol açan durumdur. şayet 2010 dan 1985 i çıkarmak bazen zor olabilir..
her yıl yaş hafızasını yenilemek istemeyen insandır. bilim adamlarının ev telefonunu gereksiz bilgi olarak görüp ezberlemedikleri kehanetinden etkilenmiştir kendisi. ikoncanlarıda takip eder.
karşısındaki insanı matematik ile başbaşa bırakan insan. aslında 2010 yılında olduğumuz için, şu sıralar hesaplaması daha kolay ama iş tekli sayılara gelince insan bir anlık bocalayabiliyor.
karşısındakinin doğduğu seneyide duymak isteyen kişidir. bununla beraber senelerden giderek kaç sene önce kaç sene sonra doğulduğuyla alakalı bulunur yaş farkı. * 25ten 21i cıkarmazda öyle hesaplar. mantıksal açıdan hangisi doğru bilemiyorum. ama ben büyümek istemiyorum. *
Yaşını hesaplayamamış insandır. Bununla ilgili şüpheleri vardır.
Mesela 17,5 yaşında olduğu halde kendine 18 yaşındayım diyememektedir. Aynı zamanda; 17 yaşındayım demek de istememektedir. Dolayısıyla "93 Kasım'lıyım ben' şeklinde ifadeler kullanmaktadır. Anlayışla karşılayınız.
benimdir.yaşınızı söylersiniz, kaç doğumlusun sen derler.doğum yılını söylersin yok işte daha x yaşına girmemişsin.x-1 den 6 ay 24 gün almışsın 5 ay 6 gün sonra x yaşında olacaksın diye analiz ederler.sonra bu mevzu doğduğunuz saate kadar inip soluduğunuz her metreküp havayı hesaplamaya, kanınızdaki alyuvar tespitinden tutun da yükseleninize kadar uzar.o yüzden yılı söyleyip kurtulursunuz, onlar da sizi düzeltmeye çalışırken konuyu saptırmamış olurlar.
karşısındakinin zihinden işlemler yapmasını, böylece karşısındaki insanın matematiğini geliştirmeyi amaçlayan düşünceli insan. her yaş evresinde sınava girdiğimiz düşünülürse faydalı bir etkinlik.
edindiği yaşın kendisini niteleme konusunda etkili olmadığının bilincindedir. neticede birikim ve olgunluk dünyanın güneş etrafında attığı tur sayısıyla ölçülemez. doğum tarihi de bu konuda edinilen yaştan üstün olmamakla birlikte böyle bir iddiası da bulunmayan bi olgudur zaten. bi insan doğum tarihini söylediğinde bu doğrudan kişinin edindiği olgunluğu çağrıştırmaz, bunu ölçmek adına kişinin yaşı hesaplanır yahut(matematiği sevmeyenlerce) kabataslak yaş aralığı saptanır.
bunların dışında insanın yaşı sürekli değişmekte fakat doğum tarihi aynı kalmaktadır. bu sebeple doğum tarihi istikrar bakımından daha doğru bir bilgi izlenimi uyandıracağından bu kişi yaşı yerine doğum tarihini açıklamayı yeğleyebilir.
çok yanlış yapan insan. neden mi? bir insan karşıma geçip 18 yaşındayım dese saygı duyuyorum, vay be diyorum. birkaç gereksiz nasihat veriyorum. ancak aynı kişi 93 doğumluyum diyince bi tiksinti geliyor, "yürü git" diyesim geliyor. abicim, ablacım yapmayın, yaşınızı söyleyin.