1913 yılında samsun un kavak ilçesine bağlı karlı köyünde doğan milli güreşçi. ilçenin girişinde yaşar doğu nun ilçesi kavak a hoşgeldiniz yazar. ilçe halkı için büyük bir gurur kaynağıdır. ne yazıkki hala bilmeyen insanlar vardır.
1913'te samsunda doğmuş 1961de ankarada vefat etmiş. efsane güreşçi.
madalyaları:
Olimpiyat oyunları:
Altın 1948 Londra Yarı orta siklet
Dünya Güreş Şampiyonası :
Altın 1951 Helsinki, Finlandiya Hafif Ağırsiklet
Avrupa Güreş Şampiyonası :
Altın 1946 Stockholm, isveç Yarı orta siklet
Altın 1946 istanbul, Türkiye Orta siklet
Erkekler Grekoromen Stil
Avrupa Güreş Şampiyonası:
Gümüş 1939 Oslo, Norveç Hafif siklet
Altın 1947 Prag, Çekoslovakya Hafif siklet
Balkan Oyunları :
Gümüş 1940 istanbul, Türkiye Hafif siklet
Türk güreşinin efsane isimlerinden biri olan Yaşar Doğu, ay yıldızlı mayo ile yaptığı 47 güreşin yalnızca birinde yenilmiş, galip geldiği 46 karşılaşmanın 33’ünü tuşla kazanmıştır. (1913, Kavak,Samsun – 1961, Ankara)
samsunda efsane bir isim olması ragmen , samsunda bir tane heykeli olmayan efsane güreşci. sadece kentteki spor salonuna ismi verilmiştir , bi zahmet .
Celal Atik öğretici, Yaşar Doğu derleyici idi, Anadolu'da güreşçi bulmak için dolaşmadığı yer kalmadı. 1948 yılında Kızılçullu Köy Enstitüsünü de ziyaret etti, orada öğrenci olan Ahmet Bilek bu ziyaretten etkilendi, daha sonra da Yaşar Doğu'nun öğrencisi oldu. Ölümünün üstünden 55 yıl geçti. Umarım iyi bir belgeseli yapılır. Edebiyatımızda olimpiyatları anlatan ilk roman olan Neşter ve Madalya'da ağırlıklı olarak onun hayatı da anlatılır.