can dündar'ın okunmaya değer kitabı. özellikle içindeki bir bölüm can dündar'ın kendi mesleki gelişiminin en önemli noktasını açıklıyor. çetin emeç ile ilgili olan bu hikayesi kaçırılmaz cinsten.
can dündar'ın 1996 yılında yayımlanan ve gazete malalelerinden oluşan kitabı. o zamanlarki makalelerini kaçıranlar için bulunmaz bir hazine. her ne kadar (bkz: duzenden sikayet eden duzenin parcasi genc) olsa da yazıyo adam..
kitabın arkasında da şu yazar;
Dünyanın küçük bir köye dönmesi efsanesi bana hep, Bebek' te sahil kenarında poğaçalarına ve kurabiyelerine hayran olduğum pastanenin kapanıp, yerine bir Amerikan hamburgercisinin açılmasını hatırlatıyor. Yakın bir gelecekte dünyanın her köşesinde aynı marka kot giymiş insanların, aynı hamburgerleri yiyip, yanında aynı kolayı içeceklerini, çocukların aynı çizgi filmler ve aynı oyuncaklarla büyüyeceklerini, ve bizim aynı şirketin bilmemizi istediği haberleri izleyip, görmemizi istemediği haberlerden bihaber olarak yaşayıp gideceğimizi düşünmek bana ürperti veriyor.
Bu ''küçük köy'' de insanlar CNN' den haber alıp, MTV ile dansederk sadece kolayla hamburger yiyerek ve Aslan Kral' la ağlayıp. New York hayvanat bahçesinde doğuran pandayla sevinerek yaşayacaklarsa ben o köyün köylüsü olmak istemiyorum.
...Bebek' teki poğaçamı geri almak ve kavalımla özgürlük melodileri çalarak, ''global köy''ü terketmek istiyorum