muhtemel sebebi,ilkokuldaki düz çizgi,eğik çizgi,yuvarlak ve harf çalışmalarından kaytarmasıdır.o alıştırmalar,el alışkanlığının kazanıldığı ve el kaslarının yazıya uygun çalışmayı öğrendiği çalışmalardır.bu çalışmaları yapmayınca el,kötü yazı olarak yaftalanan şekilde çalışmayı öğrenir ve ileriki yaşlarda da bu durum,doğru alıştırmalarla düzeltilmediği takdirde,kötü yazı aynen devam eder.
bunun haricinde genetik yeteneksizlik durumunda,kişi ne kadar çabalarda çabalasın,yazısı düzelmez.
ilkokula gitmeden önce okuma yazma öğrenmiş insan evladıdır. okuyup yazınca diğer bebeler gibi o çizgi işlerine giresi gelmiyor lan insanın. öğretmenler de sallamıyor. zaten boşa gidip geliyorsun okula. toplama, çıkarma ve çarpmayı da okuldan önce öğrendiysen o çubuk ve fasulyelerin de ömrü fazla olmuyor hafız. yıllarımı boşa geçirmişim ilkokulda.
her yeni defter alışında, özenerek yazmaya çalışır, bir zaman sonra ilk sayfalarla son sayfalardaki yazıları karşılaştırdığınızda, ikisinin aynı kişiye ait olduğuna inanamazsınız.**
öğretmenlerinde büyük bir payı vardır. mesela benim kalem tutuşum baştan aşağı yanlış. öğretmen olacak karı bunu düzelteceğine vil vil vil anneme şikayet etmekle yetindi zamanında. e annemde bu konuya değinemeyince ben işittiğim azarlara rağmen yazımı düzeltmedim. e bu yaştan sonra nasıl düzelteyim? resmen öğretmen kurbanı oldum.
bende isterim orta çağ dükleri gibi yazayım yazı değilde tablo gibi olsun ama yok yazamıyorum. hızlı yavaş farketmiyor bende asla güzel yazamıyorum. ha güzel yazmanın hiç bir öneminin olmadığını özellikle bu çağda hiç öneminin olmadığını düşünüyorum. kendi yazımı okuyabiliyorsam sorun yoktur ki bazen o bile olmuyor sözlük. yazmaya ilk ne zaman başladıysam o zamandan beri hep iğrenç ötesi çivi yazısına benzeyen bir yazım var. kaleme tepeden vurarak yazıyor gibiyim. bunda da bir anormallik görmüyorum hatta;
"şekilci bir insan olmadığım öze, samimiyete değer verdiğim için kendimi kutluyorum."