özellikle uydu cihazlarında sık karşılaşabiliyor. zira dikkat edilmesi gereken bazı mühim noktalar var. öncelikle kablo bağlantısının standart mı olduğu önemli. ikinci olarak ise elinizdeki yazılımın doğru olup olmadığı ki firmalar absürd bir şekilde milyonlarca model çıkarabiliyor hatta aynı model ismiyle. sadece donanımda ufak farklılıklar oluyor. makinenin takılı olduğu prizin de ark yapması büyük sorun. nitekim onu bunu boşverip nasıl kurtaracağız derseniz kurtarma yazılımları denen olgu var onlar denenmeli.
en çok android cihazlarla uğraşırken başıma gelen meseledir. root yapmaya falan uğraşırken bi çırpıda cihaz brick olur. ondan sonra uğraş dur download moda geçip tekrar yüklemeye falan.
eğer detaylı ve mümkünse resimli bir rehber varsa yazılım güncellemek kolay bir iştir fakat bios risklidir, bios güncellemeye çalışan ve akabinde kendini alkole verip, sokaklarda yaşayan insanlar vardır. teknik servise veriniz sorumluluğunu onlar çeksinler.
o değil de bende uydu alıcısını bozdum.
son halkasını demin yaşadığım, hayattan bir anda soğutan olay.
ilk olarak 2009 senesinde zyxel marka modemin firmware'ini güncellerken çöpe atmamla sonuçlandı.
sonra geçen ay başıma gelen evlat acısı gibi koydu. hp pavilion dv9200'ün bios'unu güncelleyeyim derken, makine hayata gözlerini yumdu ve artık bilgisayarsız kaldım.