bazı işlerin saati, sosyalleşme alanı, güncel muhabbete etkisi pek olmuyor. aslında mesleklerimiz bizi tekrardan kurguluyor değil. biz karakterimizin baskın taraflarına göre işlere yöneliyoruz. biçok şarkıcı küçükken ellerine tarak alıp şarkı söylediklerini söylemişlerdir. örn yani. zaten sahnede olmak, ışıkların altında görünmek ve alkışlanmak isteyen tiplerdi bunlar. sadece şarkı söylemeyi araç olarak kullandılar.
dünyaya ne makina mühendisleriyle, ne genetik mühendisleriyle, ne de tıpçılarla yön veriyorlar. Dünyaya yön veren sosyal bilimcilerdir.
En basit ifadeyle "toplum bilimi", Bu dünya üzerindeki insanların yönelimlerini, psikolojilerini, sürü psikolojisine yön veren etmenleri inceleyen bilimdir.
O yüzden bu anasını siktimin dünyasında bu bölümler üniversitelerde rağbet görmez.
Rağbet görse ne olacak? Mezunları iş bulamayacak... Zaten iş bulamasınlar ki diğerleri de bunu görüp bu dala yönelmesin, toplumda bu bilim dalı istihdam edilemesin. Herkes mühendis olsun ki uzaya çıkalım, çağ atlayalım, he amına koyayım he.
Neden tüm zeki çocuklar "sayısal" bölümüne yönlendirilirler lisede? Müyendiz olsun, doktur olsun diye di mi? E amına koyim artık sikini sallasan mühendise denk geliyor amına kodumun toplumunda, ee noluyor? Uzaya mı çıkarıyor bizi bu sığır mühendisler?
Amerika dünyayı, toplumları, insanları sosyal bilimler vasıtasıyla yönetiyor. Zaten amerikadaki yazılımcılar hep hintli asyalı üçüncü dünya ülkelerinden gelmiş tiplerdir ama reklamcıları pazarlamacıları sosyal deneyler yapan psikologları falan amerikan vatandaşıdır.
Hayatında hiç yazılımcı tanımamış kişi beyanı .. harbiden öyle mi düşünüyorsunuz. Bu algıyı kim yarattı bilmiyorum ama neyse öyle bilmeye devam edin. Ama eskaza bir yazılımcıyla tanışırsaniz hayatınız bambaşka bir boyut kazanacak ve bu söze çok güleceksiniz.