bu bölümü okuyan/okumuş biri olarak türkiyede eğitim şartları düzeltildiğinde bilgisayar mühendiliğine her türlü eline verecek olan bölüm. normal şartlar altında bilgisayar mühendisliği ile kıyaslanması bile saçma.
kazanmayı çok isteyip kazanamadığım ve beni bilgisayar mühendisliği okumak zorunda bırakan bölüm. ayrıca manisadaki bölümün meslek yüksek okulunda olduğunu duydum.
yazılım mühendisliği okuyorum ancak bilgisayar mühendisliğine yatay geçme imkanım vardı reddettim hayatımda verdiğim en güzel karar diyebilirim, çoğu forumlarda arkadaş sohbetlerinde v.s 'bilgisayar mühendisliğinin yazılım mühendisliği dersi var gerisini sen düşün' tarzı cümlelere denk gelinebilir ancak meslektaşlarım varsa burada çok iyi bilirler ki hiç alakası yoktur sanki biri lisans da öteki önlisans bölümüymüş gibi yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliğinin alt kümesidir denmiş bir yerde, he abicim he zaten bizim 4yılda öğrendiğimizi siz 1 dönemlik derste öğreniyorsunuz he
Bırakın yazılım mühendisliğini, yıllardır var olan bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar programcılığı mezunlarının bile hemen hiçbir şey bilmeden mezun olduklarını görünce önce onları kurtarın sonra açın bu bölümü dediğim bölümdür.
bilgisayar mühendisliği okuyanlar aşırı puan yapıp boğaziçi - itü gibi üniversitelere gidip istediğini bulamadığından puanı düşük diye karalamaya çalışan bölüm. Yoksa yazılımın önemini herkes biliyor.
Bilgisayar mühendisliği sadece yazılım ile değil aynı zamanda donanım ve networkle de ilgilenir. Yazılım mühendisliği direkt yazılıma odaklandığı için biraz daha spesifik diyebiliriz bu manada.
bilgisayar mühendisliğine donanım ve ağda girer. ama yazılım mühendisliği tamamen programlama ile ilgili. kod üzerine kurulu. ileriki yıllarda sahip olmayı düşündüğüm meslektir ayrıca. geleceğin mesleği. seçecek arkadaşlar bilgisayara ilginiz ve bilginiz varsa ilk sıraya alabilirler.
şu anda içinde bulunduğum meslek. yazık ki bilgisayar mühendisliği ile bir tutuluyor. isimleri açalım. bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ile ilgilenen bilim alanıdır. bilgisayarın her şeyi ile ilgilenir. gerek donanım gerek yazılım. yazılım mühendisliği ise sadece yazılım ile ilgilenir. bilgisayar mühendisliğinin içinde olan yazılım mühendisliği dersi size sadece yazılımın etik kurallarını öğretir.
eğer bilgisayarın her şeyi ile ilgilenmek istiyorsan. bilgisayar mühendisliğini seçeceksin. yok ben yazılımla ilgileniyorum, yapay zeka uygulamaları geliştirmek istiyorum diyorsan yazılım mühendisliğini seçeceksin.
bu konu hakkında neredeyse hiç bilgi yok. yazılım mühendisi bir programcı değildir. ama bu da programlama bilmediği anlamına gelmez. Tabi ki de ülkemiz şartlarında orta ve küçük ölçekli yazılım firmalarında bir çok bilgisayar veya yazılım mühendisi işe kod yazarak başlar. mühendislik olmasından dolayı bu bölümün bir sayısal bölüm olduğunu da biliyorsun muhtemelen * Kolay bir bölüm değil, gerçekten hakkını vererek yapmak istiyorsan böyle bir işe giriş derim kendimce. Ben öyle yaptım, şu anda istediğim yerlere gelmeye başladım adım adım.
velhasıl kelam bilgisayar ve yazılım mühendisliği ayrı mühendislik bölümleridir.
Türkiye'de iş bulabilen tek meslek kolu. Devlet üniversitelerinde pek bulunmamaktadır. Hedef her zaman kaliteli bir vakıf üniversitesinde tam burslu okumak olmalıdır.
Seve seve hedefimdeki meslek diyebilirim. Türkiye şartlarında halkimizin diliyle geleceğin mesleği. Gerçekten ihtiyaç duyulan bir meslek. Yaşayıp göreceğiz.