bir an için farkına varınca büyük lütuftur yazmak, yazabilmek, yazabiliyor olmak. yazı olarak ne yazdığınızın önemi yok demiyorum. tabii var kesinlikle. yazabilme özgürlüğünün verilmesi önemli olan. yani nasıl olsa bir şekilde yazıları ya da kendi duygularımızı yazardık gibi geliyor. ama öyle değil işte. elinizde olanların kıymetini bilince çok şeye sahip olduğumuzu anlayabiliyoruz. bu sözlük özelinde değil. hayat için de söylüyorum. hiç önemi olmayan şeylerimiz gibi gözüküp, o kadar çok şeyler dökebilirsiniz ki hayatınızda şükredebilecek. yazmak da bunlardan sadece birisi.
insan ruhunu yazıya aktardı. Zaman geçtikçe değerlenir bazı yazılar ve zamanla eskir zamanı geçen yazılar. Bir zamandan bağımsız yazılar vardır bir de yaprak misali ilkbaharda açıp sonbaharda toprağa karışıp giden yazılar. Ancak gelip geçici yazılar da iyidir toprağın verimini artırıp ağaca besin olur.
vakit kaybetmeden, bir an önce başlanılması gereken eylem. sanıyorum ki bu eylemde yaza yaza aşama kaydediliyor. dolayısıyla yazma eylemini icra etmek isteyenler "ilham" kelimesini lügatlerinden acilen çıkarmalılar.
Tekrar baslasam iyi mi olur kötü mü bilemedigim stres atma biçimi. Yazınca hatırlıyorum hatirlayinca yumusuyorum. Hatta ben eski defterleri komple atayım.
Hayatımda en yapamadığım eylem.
küçükken doktor olursun derlerdi, en azından mutlu olurdum. Şimdi zorunlu sözelci olup reklamcılık kazandım.
Hala yazım berbat ayrıca.
bu konu hakkında yazarken kalpte bir sızı vardır.
bu konu hakkında ilk defa yazıyorumdur.
bu güneymiş demekkidir.
yazı yazmak bütün vucuda artık her neyeyse başta düşüncelere konuşma yapısına her şeye yararlıdır.
her der de deva ve her neşenizin devamıdır.
devam ediniz bozmayınızdır. sevgilerle kucaklamak isterdim ama ortam müsait değil özür dilerimdir.
"Çoğu şairin yazma nedeni kendilerinin anladığını sanmaları. anlayacak ya da 'kazanılacak' bir şey yoktur. yazılır sadece. biri tarafından. pek sık değil."
söz uçar yazı kalır
evet, belki insanların yaşamlarına oldukça derin izler bırakan sözler vardır fakat unutmayın ki o sözler birileri tarafından yazıya dökülmese unutulur giderlerdi. yani demek istediğim o ki; düşüncelerinizi konuşarak ifade etmeniz güzel bir yöntemdir fakat eğer yazıya dökmezseniz süreklilik sağlayamazsınız. oysa yazılmış bir metindeki düşünceyi her okuduğunuzda hatırlarsınız.
yazı her duruma, her olaya dair olabilir. örneğin; bir kimsenin tuttuğu günlük sıradan olarak gözükebilir fakat onun da değeri gün gelir anlaşılır. yeter ki yazılar içinde duygu, düşünce, fikir, bilgi barındırsın. özellikle şunlar önemlidir:
(bkz: edebi yazı)
(bkz: bilimsel yazı)
(bkz: politik yazı)
ruhun zihinle duygular arasında oturup bir sigara yakıp uzun uzun derdini anlatma halidir. günün geceye devrettiği saatlerde gerçekleşen bu buluşmaya kalem ve kağıdında eşlik etmesi ile koyu bir muahhbet halini almasıdır.