yazarlardan film tavsiyesi

entry39 galeri0
    25.
  1. Kahkaha atmak istiyorsanız Anger Management izleyin. Jack Nicholson inanılmaz komik.
    5 ...
  2. 26.
  3. 27.
  4. 28.
  5. 29.
  6. 30.
  7. 31.
  8. 32.
  9. 32.
  10. Bilinen filmleri değil de daha çok unutulmaya yüz tutmuş ya da gün yüzüne pek de çıkmayan filmleri önereceğim. Uzun olabilir fakat hepsini tavsiye ediyorum. Şimdiden iyi seyirler:

    izlediğim filmlere geçmeden önce sinemamızın en iyi 100 filminin isimlerini ve konusunu bırakıyorum------->
    https://www.google.com.tr...en-iyi-100-filmi-40406722

    (bkz: Contratıempo):

    ispanyol gerilim filmi. Ortada bir ceset ve katilin bulunması için çaba gösteren aile var. Sonu ters köşe, senaryosu farklı, izleyin derim.

    (bkz: el cuerpo):

    Oriol Paulo nun bir başka filmi. Bu da ispanyol polisiye-gerilim türünden. Zengin bir adamın ölen karısının cesedi kayboluyor ve polis hem bu adamı gözlemliyor hem de kayıp olan cesedin peşine düşüyor. Diğer film gibi bu film de farklı bir sonuç ile bitmişti.

    (bkz: la ragazza nella nebbia):

    italyan polisiye film. Aşırı tutucu insanların yaşadığı bir kasabada 16 yaşında kız kayboluyor. Daha önce o bölgeye hiç gelmemiş fakat çok başarılı bir ajan, bu bölgeye gelerek hem kızı arıyor hem de pek çok olaylarla karşılaşıyor.

    (bkz: buried):

    Tek mekan ve tek oyuncu ile çekilmiş çok başarılı bir film. Amerika’dan, Irak'a şoför olarak gelmiş bir adam gözlerini açtığında yerin altında ve tabutun içinde buluyor kendini. Tabutun içindeki az malzeme ile kendini kurtarma çabası anlatılıyor.

    (bkz: marrowbone):

    4 kardeş ve hasta bir annenin konu edildiği bu dram-psikolojik türü filmde ailenin sorumluluğunu üstlenen büyük erkek kardeş ve onların yaşadığı sıkıntılar anlatılıyor. Çok farklı ve üzücü bir sonu var. Duygulanabilirsiniz.

    (bkz: ava):
    iran- Kanada yapımlı film. 16 yaşındaki bir gencin ailesi, arkadaşları ve üzerine bir gölge gibi çöken toplum baskısı ile olan imtihanını konu alır. Kısacası
    Feminist bir büyüme hikayesi.

    (bkz: god's pocket):

    leon bir şantiye işçisidir ve bir gün başına bir ‘iş kazası’ gelir ve hayatını kaybeder. leon’un öldüğünü duyan üvey babası mickey alelacele onu gömmek ister. fakat annesi gerçekleri öğrenmek için bunu reddeder. şimdi mickey, gömemediği bir ceset, cevaplarla tatmin edemediği bir eş ve başına yıkılan borçlarla yüz yüzedir.

    (bkz: king cobra):

    sean paul lockhart adıyla bilinen gay porno yıldızı brent corrigan'ın kendisini ünlü eden yapımcısından ayrılarak kendi videolarını yapmak istemesiyle başlayan karmaşayı konu alan suç ve dram türündeki film. Herkese hitap etmese de verilmek istenen mesajları ile başarılı bulduğum film.

    (bkz: enas allos kosmos):

    Yunan yapımı, göçmenlik, ekonomik kriz, faşizm ve aşk gibi konuların işlendiği güzel bir film. 3 farklı hikaye ile anlatılmış.

    (bkz: the kids are all right):

    lezbiyen olan bir çiftin suni tohumlama ile dünyaya getirdikleri iki çocuğun gerçek babalarını, ailelelerinin içine getirmeye çalışmalarını konu alıyor. Film durağan ilerliyor fakat senaryo ve oyunculuklar güzel.

    (bkz: veronica):

    Gerçek yaşamdan uyarlanan, ispanyol korku filmi. Veronica babasının ölümünden sonra 3 kardeşine de bakmak durumunda. Annesinin çocuklarını pek takmaması yüzünden her şey veronica nın üzerinde. Bir gün 2 arkadaşını da alarak ruh çağırıyor ve olanlar oluyor. Korku filmlerini çok seven biri olarak başarılı buldum.

    (bkz: requiem for a dream):

    Bağımlılığın sadece uyuşturucu, alkol olmadığını bize çarpıcı bir gerçekle anlatan hatta bağımlılığın sonuçlarının boyutlarını acı bir şekilde gösteren film.

    (bkz: kitap hırsızı):

    death, liesel meminger’in, ikinci dünya savaşı sırasında dokuz yaşındayken bir alman çalışan sınıf mahallesinde yetiştirilmesinden başlayan hikâyesini anlatıyor.

    (bkz: the normal heart):

    80'li yıllarda salgın şeklinde yayılan aıds virüsüne karşı başlattığı kampanyayla dikkat çeken aktivist yazar ned weeks'in hikayesini konu ediniyor. ned weeks, erkek arkadaşı felix ile birlikte bu virüse ve insanların kafalarındaki aıds imajına karşı esaslı bir başkaldırış öyküsünü ortaya çıkarırlar.

    (bkz: kadın kokusu):

    aslında 92 yapımı bir film olmasına rağmen mesajları güncelliğini koruyor. şeref ve onur ile yaşamanın önemini, karakterin genetik olmadığını güzelce paylaştı.

    (bkz: desert flower):

    3 yaşında sünnet edilen 13 yaşında da evlilik için satılan somalili waris dirie'nin yaşam öyküsü.

    (bkz: eun mil han yu hok):

    Çok zengin bir adam ve babasının parasına göz koymuş bir çocuk. Planlar, entrikalar. Zekice hazırlanmış kurgusu ve oyunculukları ile en beğendiğim gizemli kore filmlerinden biri.

    (bkz: split):

    Çoklu kişilik bozukluğu yaşayan bir adam ile 3 kızın yaşadığı hikaye. Asla kaçırmayın derim.

    (bkz: şşş kızlar bağırmaz):

    iran yapımı dram filmi. Cinsel saldırıya uğrayacak olan bir kız çocuğunu kurtaran kadının hikayesini anlatıyor. Kadının davasının görüldüğü sırada geçmişten gelen sırlar da bir bir ortaya çıkıyor.

    (bkz: the great hypnotist):

    Hipnoza ve psikolojiye meraklıysanız tam sizlik bir film. Hastasını hipnoz yöntemi ile tedavi etmeye çalışan adamın beklemediği olaylar ile karşılaşmasını konu alıyor.

    (bkz: everest):

    1996 senesinde everest'e tırmanan iki grubun yaşadığı olayları beyazperdeye aktarılmıştır. yaşanılan olaylar gerçekten olmuş şeylerdir. filmde everest'e tırmanan iki grup tahminlerin tersine yoğun karyağışı ve fırtına yüzünden yaşamla ölüm arasında kalırlar. Bir hafta etkisinden çıkamamıştım.

    (bkz: et maintenant on va ou):

    lübnan'da yaşanan bir olay esnasında güzel ablalarimin sorunun çözümü için , erkeklerin aksine sorunu daha farklı biçimde çözüyorlar.

    (bkz: la mome):

    inişli çıkışlı bir hayatı ve sürekli geri dönüşleri ile farklı zamanları anlatan film. Çok başarılı.

    (bkz: bhaag milkha bhaag):

    Hayatımın filmi. Pakistan - Hindistan savaşında ailesini kaybetmiş ve ablası ile yaşayan bir çocuğun yükseliş hikayesi. Gerçek yaşamdan uyarlanan bu filmde genç yaşında koşu maratonlarina katılan Milkha'nın, Hindistan'a altın madalya getirmesine kadar uzanan hikayesi anlatılıyor.

    (bkz: mr nobody):

    en ufak kararların hayatımızı ne kadar değiştirdiğini gösteren bir fimdi.

    (bkz: children of heaven):

    iran yapımı dram filmi. iki kardeşin birbirine olan sevgisi ve fedakarlığı göz doldurtan cinsten.

    (bkz: eight below):

    Çoğunuz Paul walker in kutupta geçen bu filmini izlemiştir. Çocukken izlediğim ve güzel bir izlenim içerisinde kaldığım için yazmak istedim.

    (bkz: Blackboard):

    bu film bir savaş sonrası toplumun acı yaşantısı ve sırtlarında taşıdıkları kara tahtalar ile savaşın ortasında ki çocuklara çevresindeki olup bitenlerden uzak tutmaya çalışan insanları anlatır.

    (bkz: secuestro):

    Yolda başı kanlar içerisinde bulunan bir çocuk bulunur. Daha sonra bu çocuğun kendisini kaçıran adamlardan kaçtığı öğrenilir. Avukat olan annesi daha sonra polislerin pek yardımcı olmadığını düşünüp kendisi işin içerisine girer.

    (bkz: Searching):

    David Kim’in 16 yaşındaki kızı kaybolunca, yerel soruşturma açılıp davaya dedektif atanmıştır. Dedektiflerin araştırmaya başlamasından 37 saat sonra David kimsenin bakmadığı bir yeri araştırmaya karar verir. Bütün sırların saklandığı yer kızının bilgisayarıdır. Bilgisayarı kurcalayan çaresiz baba, kızını bulmak için geride bıraktığı ipuçlarını takip eder.

    (bkz: do ga ni):

    filmin en çarpıcı yanı; anlatılan hikayenin 2005 yılında bir işitme engelliler okulunda yaşanmış olan gerçeklerden alınması. film, gang ın ho’nun (yoo gong) hasta kızının tedavisi için evinden uzakta, moojin’de bir işitme engelliler okulunda öğretmenlik yapmasıyla başlıyor. zamanla okulda çocuklara şiddet uygulandığını ve onlara kötü davranıldığını farkediyor. akabinde moojin insan haklarını koruma merkezi'nde çalışan seo yoo jin (yi mi jeong) ile birlikte bu kötü muameleyi ortaya çıkarmak için çabalarken; çok daha korkunç bir gerçekle yüz yüze geliyorlar.

    Not: Şu anlık yorulduğum için şimdilik bu kadar diyelim. Fakat ilerleyen zamanlarda edit yapacağım.
    3 ...
  11. 33.
  12. 4:44... moderleşme, kıyamet ve intihar konulu.
    0 ...
  13. 35.
  14. Pek bilinmediğini düşündüğüm, izlerken hayran kaldığım filmleri derlemek istedim siz değerli yazarlara.

    1 - easy (Canabar puanı: 8.5)

    yönetmen andrea magnani'nin en iyi filmi. isidoro, eski bir go-kart pilotu. Aldiği kilolar yüzünden birakmak zorunda kalmış ve isminin kısaltması olan easy lakabını kullanıyor. Bir cesedi çeşitli sebepler nedeniyle ukrayna'ya götürmek için yola çıkar.

    2 - lucky (Canabar puanı: 9.1)

    Yönetmen John Carroll Lynch'in en ciddi uzun metraj fimi. 90'lı yaşlarda bir ihtiyarın hayatından bir kısmını beyaz perdeye taşıyor.

    3 - mandariinid (Canapar puanı: 9.7)

    yönetmen zaza urushadze'nin olağanüstü filmi. ivo ve margus savaştan kaçmamış, köyde mandalina hasadı için kalan iki ihtiyar. Savaşın ne denli yıkıcı olduğunu gözler önüne seren film, bir avuç insan ile, sinema'ya dair bildiğiniz tüm gerçekleri sorgulatıyor.

    edit - entry kendini güncelleyecek. vaktim olmadığı için yarida kesmek zorunda kalıyorum.
    2 ...
  15. 36.
  16. Sadece call me by your name’i önerebilirim LGBT+ temalı bir filmdir ama mutlaka izlenmeli homofobik olsanız bile filmin sonunda kendinizi karakterin yerine koyup düşüneceksiniz belki ağlarsınız bile kim bilir.
    2 ...
  17. 37.
  18. geceye uygun bir film tavsiyesidir. "whiplash" izlenebilir. müzik severler için özellikle.
    8 ...
  19. 38.
  20. Bilimkurgu isteyen replicas- replikalar filmini izleyebilirler. Bugün izmedim hiç de fene değildi.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük