ezbere dayalı, haliyle sonrasında unutulacak bilgilere sahip olmaktansa yazarak, anlayarak, daha anlaşılır ve kalıcı bir biçimde çalışma türüdür.
yalnız geçen gün yazarak daha iyi öğreniyorum, bunları deftere geçirem iyice bir kavrayam dedim sonra bir de farkettim ki tüm kitabı yazmışım ajshsj. umarım yayınevi telif atmaz. *
ilk kitabın özetini çıkarırdım. Sonra özetin özetini, daha sonra onunda özetini... Bu döngü sınav başlayana kadar devam ederdi.
Yazı yazmayı hala severim. Yazarak çalışmayı da tabiki.
Kalem tutmaktan Parmağınızın aşınabileceğinden ötürü Yazarken yara bandı kullanmanız gerekebilir.
Sözel bölümlerde en iyisi haftası haftasına biriktirmeden yazarak çalışmaktır, yoksa işin içinden çıkmak zor olur.
Yazdıktan sonra da anahtar kelimeleri fosforlu kalemle çiz işaretle, ohhh mis..
yazmak iki kere okumaktır felsefesinden yola çıkarak bütün bir kitabın özetini çıkarma ve fakat özetini çıkardığınız an itibarıyla yazdıklarınıza çalışacak zaman kalmaması durumudur,iki kere okumuş varsayılarak sınava girersiniz doğaldır ki o sınavın acısı içinizden kolay çıkmayacak,siz her ne olursa olsun yazarak çalışmaktan vazgeçmeyeceksinizdir.
-necla, gel bugun calculus calistirayim sana *
-aaa super olur osmancan.
....
-ama necla sen hicbisi anlamiyosun? *
-ehihi bu dersi 6. alisim osmancan, belki sayende...
-o zaman gel baska bi taktik deneyelim...bunun adi yazarak calismak
-olur ama benim yazim cok cirkind....aa napiyosun sen?!
-yaziyorumneclam...aa yla gececen sen...gel buraya
-e peki..
okuduğunu anlayamayan ve benimde genellikle tercih ettiğim çalışma sistemi yazarak çalışmadır. çünkü bir konuyu, bir ödevi, bir dersi, yazarak çalışmak akılda kalıcıdır ve tekrar tekrar çalışmaya gerek yoktur. çünkü yazınca aynı zamanda okuduğumuz için akılda kalıcılığı % 70,80 dır ama okuyarak çalışma %50,60 dır. eğer % 100 başarılı olmak istiyorsak konuyu okulda işledikten sonra evde tekrar etmek (yazarak)ve sınav gününden 2 3 gün önceden (okuyarak) çalışmalısınız.(akılda kalır).
ösym sınavlarının ilacı, dershanelerin düşmanı yegane çalışma metodu. yazmayı sevmeyenlerde bıkkınlık yaratsa da mükafatı gerçekten tatmin edicidir. öyle her şeyi yazmak değil ama kilit, unutulması muhtemel bilgileri yazmak. beyinde koridorlar oluşturmak ve yarı yolda kalmamak.
okudugu ve anlamak zorunda oldugu herhengi bir seyi, kagıda veya bilgisayara yazarak yapilan calisma seklidir. yazarak yapilan calismanin akilda daha fazla kaldigi bilimsel olarak ispatlanmis, kabul gormustur.